HP Laserjet Pro M501'i inceliyoruz

Siyah – beyaz baskı alan ve lazer hızında çalışan yazıcı HP Laserjet Pro M501'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Seri baskı
  • Baskı kalitesi
  • Güvenlik
  • HP ePrint, Apple AirPrint
  • SD kart yok
  • Fiyatı yüksek

Ofisler için yazıcıların önemi büyük. Özellikle bizim dergi hazırlarken sayfa çıktıları üzerinden yol aldığımız düşünüldüğünde, bizim için vazgeçilmez cihazlar arasında olduğu kuşkusuz. Yazıcı seçiminde baskı ve enerji tasarrufu kadar, kalite ve hız da önemli rol oynuyor. Bugün inceleyeceğimiz HP Lazerjet Pro M501 de hızlı ve kaliteli baskı almasıyla dikkat çekiyor.

HP Laserjet Pro M501

HP Laserjet Pro M501

Yazıcı seçiminde tek fonksiyonlu ve çok fonksiyonlu gibi kriterlerin yanı sıra siyah – beyaz ve renkli gibi ayrım da mevcut. Bugün elimizdeki Lazerjet Pro M501, siyah – beyaz baskı alabilen yazıcılar arasında bulunuyor. Öte yandan bu yazıcı tek fonksiyonlu. Yani yalnızca sayfa bastırabiliyor ve fotokopi ile tarayıcı gibi fonksiyonları içermiyor.

Baskı teknolojisi olarak lazer yazıcılar kategorisinde bulunan Lazerjet Pro M501, derli toplu bir görünüme sahip. Kompakt boyutlarıyla ofis içinde rahatlıkla bir masa üzerinde kendine yer bulacak ölçülerde olan yazıcı, köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor.

Yazıcıya ilk baktığınızda dikkati, hemen sağ kenarda yer alan hesap makinesi görünümündeki alan çekiyor. Burada 2 satırlı bir ekran ve altında da numerik tuş takımı bulunuyor. Bu paneli kullanarak baskılarınızı şifreleyebiliyor ve sizden başka birinin çıktı almasını engelleyerek doküman güvenliği sağlayabiliyorsunuz.

Yazıcının bağlantıları arka tarafta yer alıyor. Burada USB 2.0 bağlantı noktasının yanında bir Ethernet portu da bulunuyor. Bu yolla cihazı ağınıza dahil edebiliyorsunuz.

Kağıt tepsisi 550 yapraklık kapasite sunarken, çıkış noktasında ise standart olarak 250 kağıt kapasitesi mevcut.

Lazer baskı teknolojisi

Lazer baskı teknolojisi

Lazerjet Pro M501, lazer baskı teknolojisini kullanıyor. JetIntelligence adında özel bir teknolojiyle kartuşlardan daha fazla yararlanabilme imkanı tanıyor. Burada elbette önemli nokta, kartuşun HP Toner olması.

Lazerjet Pro M501'in en önemli avantajlarından biri hızında gizli. İlk sayfa çıkış hızı 5.8 saniye gibi kısa bir süre olan yazıcı, dakikada 43 sayfaya kadar baskı alabiliyor. Bu da büyük hız demek. 600x600 dpi baskı kalitesi ve 4800x600 gelişmiş dpi'ya kadar baskı alabilen yazıcı, A4 boyutta aylık 100 bin sayfaya kadar baskı alabiliyor. Önerilen aylık sayfa sayısı ise 1500 ila 6000 arasında.

Ethetnet bağlantısı yoluyla kolayca ağa bağlanabilen yazıcı, ayrıca HP ePrint ve Apple AirPrint desteği de getiriyor. Bu sayede iOS veya Android tabanlı akıllı telefon ve tabletler üzerinden de kolaylıkla baskı alabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Lazerjet Pro M501, tek fonksiyonlu ve siyah – beyaz baskı alan yazıcı arayanlar tarafından mutlaka değerlendirilmesi gereken bir model oluyor. Özellikle seri yapısıyla beğendiğimiz cihaz, üzerindeki güvenlik paneliyle de sıra dışı bir yapıya bürünüyor. Lazerjet Pro M501'i piyasada 1200 TL civarında fiyat etiketiyle bulabildiğinizi de söyleyelim.

Kimler Almalı

Seri baskı alan, tek fonksiyonlu ve siyah – beyaz bir yazıcı arayan kullanıcılar, Lazerjet Pro M501'i değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Lazerjet Pro M501'e uygun fiyatlı bir alternatif olarak Epson M100'i de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Laserjet Pro M501
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
81
Teknoloji Lazer
LCD Ekran 2 satırlı LCD
İlk Sayfa Çıkış 5.8 sn
Baskı Kapasitesi (Aylık, A4) 100 bin sayfaya kadar
Baskı Hızı 43 s/dk
Okuyucu Yorumları