7 inç boyutundaki tabletlere iyi bir örnek.

7 inç boyutundaki tabletlere iyi bir örnek olan Slate 7, şık tasarımıyla da öne çıkıyor.

HP Slate 7 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Şık tasarım
  • Sağlam performans
  • Beats Audio hoparlörler
  • Pil ömrü daha uzun olabilirdi

Üst seviye 7 inç boyutunda tablet arayışında olanlara farklı bir alternatif olmak üzere raflardaki yerini alan HP'nin 7 inçlik tableti Slate 7, kategorisinde bulunan rakiplerine bakarsak kendini oldukça zor bir rekabet içinde bulacak gibi görünüyor. Tasarımıyla bu sıkı rekabete hazır olan Slate 7, bakalım diğer özellikleriyle ne seviyede.

Çekici bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebileceğimiz Slate 7, kırmızı ve gümüş renkli iki farklı renk seçeneğiyle kullanıcılara sunuluyor. Plastik arka yüzeyiyle iyi bir temas hissi sağlayan Slate 7, en yakın rakipleriyle kıyaslandığında çok da fark yaratmayan bir kalınlık ve ağırlığa sahip. 10.4 mm'lik kalınlığı ve 370 gramlık ağırlığıyla bizden sınıfı geçen Slate 7, rahat bir şekilde kullanabileceğiniz bir cihaz. 7 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Slate 7, bu ekranıyla 1024x600 piksel çözünürlüğü destekliyor. Cihazın ekran çözünürlüğüyle geride kaldığını söyleyebiliriz. Ayrıca TFT LCD panelden oluşan ekran, bu yönüyle de yine bazı rakiplerinin gerisinde. Zira artık IPS paneller tercih edilmeye başlandı. Ancak dokunma kabiliyetiyle bizden tam puan alan Slate 7'nin, renkleri canlı bir şekilde görüntülemesiyle kaliteli bir kullanım imkanı sunduğundan da bahsedebiliriz. Ekranının hemen üst kısmında 0.3 megapiksel değerinde standart bir ön kamera bulunduran tabletin arka yüzeyine de fotoğraf ve video çekebilmenizi sağlayacak 3.0 megapiksellik bir kamera konumlandırılmış. Çevresindeki bağlantıları da iyi bir şekilde konumlandırılmış olan cihaz, microSD, micro USB ve kulaklık arabirimlere yer veriyor.

Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemiyle çalışan Slate 7, performansıyla güçlü. Çift çekirdekli ARM A9 işlemci sahibi olan tablet, 1.6 GHz hızında çalışıyor. Slate 7 ayrıca 1 GB DDR3 bellekle destekleniyor. Bu sayede Google Play üzerinden indireceğiniz uygulama ve oyunları rahatlıkla çalıştırmanız mümkün. 8 GB dahili depolama alanı sunan tablet, bu yönüyle de yeterli seviyede. Ayrıca microSD kart desteğiyle depolama alanını genişletmeniz de mümkün.

Özetle

Üst seviyede 7 inç boyutundaki tabletlere iyi bir alternatif olan Slate 7, şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Sağlam performansıyla da göz dolduran tablet, kullanıcıları yarı yolda bırakmayacak seviyede. Slate 7'nin üst gömlek tabletler arasında yer aldığını da söylememiz gerekli.

Kimler Almalı

7 inç boyutunda bir tablet arayan kullanıcılara hitap eden HP Slate 7, sağlam performansıyla beklentileri karşılıyor.

Alternatifleri

Pil ömrüyle yaklaşık 5 saatlik bir süre sunan Slate 7, daha uzun pil ömrü arayan kullanıcılara göre değil. Daha uzun pil ömrü arayan kullanıcılar farklı ürünlere yönelebilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Slate 7
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciARM A9
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT LCD
Ekran Boyutu7 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciARM Mali 400
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera3.15 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü5 saat
Boyutlar x x mm
Ağırlık372 gr.
Okuyucu Yorumları