PC'nizi çimdikleyin

Yüksek taşınabilirliği geleceğin teknolojisiyle birleştiren HP, uygun fiyatıyla bu teknolojiden herkesin yararlanabilmesini sağlıyor.

CHIP Online Notu 68
  • Parmakla kullanılabiliyor
  • Kullanışlı tasarım
  • Yüksek taşınabilirlik

HP Touchsmart TX2 ile bilgisayarınızın yönetimi parmaklarınızın ucunda olacak.Yıllar önce Star Trek filminde ufacık bir telefon aracılığıyla kaptanın ışınlan mak için köprüyle görüşmesi o yıllarda hayal ürünüyken zamanımızda ise günlük hayatın bir parçası durumuna geldi. Bugün, tabi ki ışınlanmak için değil ama konuşmak için ufacık telefonlar kullanıyoruz. Tom Cruise'ün başrolünü oynadığı Minority Report filminde ise Cruise, nasıl dokunmatik bir ekran üzerinde bilgisayarı kullanıp, üstelik fotoğraflar ve belgelerin arasında geziniyorsa, yakında bu teknoloji de emrimizin altında olacak. HP, bu keyfi yaşayabilmemiz için ilk adımı atmış bile.Fare de neymiş?Şu anda tüm dünyada parmaklarınızı kullanarak dilediğinizi yapabildiğiniz üç ürün bulunuyor. Bunlardan birisi iPhone, ötekisi Microsoft Surface ve üçüncüsü ise HP TX2! Öncelikle ürünün dış görünümüyle başlayalım: Ürünün açma kapatma düğmesi sol alt ön kısmında bulunuyor. Gene SPDIF, mikrofon ve ses girişleri ile kablosuz ağ tuşu alt ön kısımda konumlandırılmış. 12.1 inç ekranıyla ve 1,9 kg ağırlığıyla kolayca taşıyabileceğiniz ürünün üzerinde 3 adet USB yuvası bulunuyor. Bunun yanı sıra bir adet genişleme yuvası, bir adet çoklu kart girişi ve DSub çıkışı da var. Ürünün üzerindeki Altec Lansing hoparlörler oldukça kuvvetli bir ses gücüne sahip. Bu hoparlörlerle ürüne bir harici hoparlör takmanıza kesinlikle gerek yok. Web kamerasının iki yanına konumlandırılan iki adet mikrofon sayesinde ürünün ses aktarımı üst seviyeye çıkartılmış. Tabii ki ürünün bir adet DVD yazıcısı da bulunuyor. Tablet PC'nin touchpad'ini kullanmak oldukça kolay ve pratik. Tablet PC'nin klavyesi geniş ve konforlu bir kullanım sunuyor. Ürünü kullanırken özellikle yazı yazma konusunda size yardımcı olacak olan kalemcik ise ürünün sağ ön kısmına konumlandırılmış. Üç kısa yol tuşu ise sizi çeşitli programlara ulaştırıyor.

Kullanıma Gelince

Ürünün dokunmatik ekranını parmak uçlarınızla kolayca kullanabiliyorsunuz. Belgeleri açıp kapatmak, pencereleri kü
çültmek veya açmak, bir klasörü sürükleyip bırakmak gibi işleri yapmak son derece kolay. Hatta ekrana dokunduğunuzda beliren bir sanal fare de bu konuda size yardımcı oluyor. Fakat asıl konu ise resimlere yaklaşmak veya uzaklaşmak hatta çevirmek gibi işleri gerçekleştirmekte. Bunun için parmaklarınızı birleştiriyor veya
birbirinden uzaklaştırıyorsunuz. Resimleri çevirmek için de bir parmağınızı sabit tutup ötekini çevirmeniz gerekli. Tüm bunları yapmak için biraz çalışmanız gerekiyor. Fakat en basit iş olarak bu ürünle internette gezinmek son derece kolay. Adresi yazdıktan sonra gerisini parmaklarınızla halledebiliyorsunuz.

Gelelim Tablet PC Konumuna

Ürünle beraber gelen yazılım sayesinde resimlerinizin ya da videolarınızın arasında tek bir dokunuşla geçiş yapabilirsiniz.
Konu yazı yazmaya gelince HP sizi uzun bir el yazısı dersine sokuyor. Fakat bunun sonucunda el yazınızı neredeyse sorunsuz olarak tanıyor ve çalışmanıza yardımcı oluyor. Yalnız yazılım Türkçe desteğine sahip değil. Ürünü kullanırken kalemcik siz daha kalemciği ekrana 1 cm kala yaklaştırdığınızda kalemciği algılıyor ve kalemciği ekrana dokundurmadan bile kolayca kullanabiliyorsunuz. 6 GB RAM ve 320 MB'lık ATI Radeon HD 3200 ekran kartı sayesinde bu üründen iyi bir eğlence performansı elde edebilirsiniz. Ürün 3D
Mark testlerimizde bizi tatmin eden sonuçlar verdi.

Artık Fareleri Atalım

HP, bol söz ve altı boş işler yerine kendini yaptığı işlerle gösteren bir firma ve bu yeni teknolojisi ile bizi oldukça mutlu etmeyi başardı. Yakın zamanda bu ve benzeri ürünlerin çoğalacağı ve ellerimizin hatta gözlerimizin farenin yerini alacağı zamanlar çok uzak değil gibi görünüyor. Pil testlerimizde ortalama 2,5 saat pil ömrü tespit ettiğimiz HP mutlaka tanışmak isteyeceğiniz bir ürün.

Özetle

Yüksek taşınabilirliği geleceğin teknolojisiyle birleştiren HP, uygun fiyatıyla bu teknolojiden herkesin yararlanabilmesini sağlıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP TouchSmart TX2
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
68
İşlemci AMD Turion X2 RM-74, 2.2 GHz
RAM 6144 MB DDR2
Sabit disk 300 GB
Ekran 12.1 inç, ATI Radeon HD 3200, 320 MB
Boyut 330 x 225 x 35 mm
Ağırlık 1.9 kg
Okuyucu Yorumları