Üst segment kullanıcılar için ideal.

Üst segment kullanıcıları memnun edecek özellikleriyle dikkat çeken Butterfly tasarımıyla da iddialı

HTC Butterfly İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Çarpıcı tasarımı
  • HTC Sense arabirimi
  • Kamera ve işlem performansı
  • MicroSD kart yuvası yok

HTC, güçlü akıllı telefonu Butterfly'ı sonunda kullanıcıların beğenisine sundu ve bununla birlikte cihaz test merkezimize de konuk oldu. İddialı tasarımı ve teknik özellikleriyle güçlü akıllı telefon arayışındaki kullanıcılara hitap eden Butterfly'ı, kırmızı ve siyah rengin müthiş uyumuna yer verdiği tasarımıyla oldukça beğendiğimizi söylememiz gerekli. Piyano siyahı arka gövdesi ve yekpare camdan oluşan ön paneliyle çarpıcı görünen Butterfly, arkasındaki gövdesinde bir kapak bulundurmuyor. Bu nedenle cihazın arka panelini açamıyorsunuz. SIM kart arabirimine üst kısmında bir çekmece ile yer veren telefon, Beats Audio ile güçlendirilmiş hoparlörlere de üzerinde yer veriyor. Beats Audio desteği sayesinde ses kalitesiyle memnun kaldığımız Butterfly, müziği kulaklarında hissetmek isteyenlere SIM kart çekmecesinin yanında bir kulaklık girişi de konumlandırıyor. Telefonun alt kısmında micro USB arabirimini görebileceğiniz telefonun ise microSD kart yuvası ne yazık ki bulunmuyor. Bu nedenle telefonun dahili depolama alanını genişletemiyorsunuz. MicroSD kart desteği olmaması bizim için eksi puan demek, ancak Butterfly'ın geniş dahili depolama alanıyla yeterli seviyede bir kapasite sunduğunu da söyleyebiliriz. Butterfly'ın teknik özelliklerine yakından bakmadan önce 140 gramlık ağırlığa ve 9.08 mm'lik kalınlığa sahip olduğunu da söyleyelim.

Üzerindeki 5 inç büyüklüğündeki ekranıyla büyük ekranlardan hoşlanan kullanıcılara hitap eden Butterfly, asıl farkı ekranının büyüklüğüyle değil, teknik özellikleriyle yaratıyor. Ekranıyla tam 1920x1080 piksel, yani Full HD çözünürlük sunan telefonu görsel kalitesiyle çok beğendik. Corning Gorilla Glass 2 ile desteklenen ekran böylece çizilmelere ve darbelere karşı da oldukça dayanıklı yapıda. Ekranının üstündeki ön kamerasıyla 2.1 megapiksel çözünürlük sunan telefon, video ve fotoğraf konusunda gayet iyi çalışıyor. Ön kamerasıyla beğendiğimiz Butterfly, çıtayı arka kamerasıyla yükseltiyor. 8 megapiksellik LED flaşlı ve ImageSense teknolojili arka kamerasıyla bu konuda başarı sağlayan akıllı telefonlar arasında yer alan HTC Butterfly, hızlı ve akıcı kamera performansı sunuyor. Düşük ışık koşullarında da yüksek kalitede fotoğraflar çekebilmenizi sağlayacak olan Butterfly, 1080p kalitede video kayıt olanağı sunmasıyla da bir hayli ilgi görecek gibi görünüyor.

HTC'nin özel tasarımı HTC Sense ile güncellenmiş Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemini çalıştıran Butterfly, arabirimiyle müthiş kolaylık sağlıyor. Şık arabiriminin yanı sıra kullanım kolaylığı sağlamasıyla da Android kullanımına sınıf atlatmayı başardığını söyleyebileceğimiz telefonun teknik birimlerinden bahsedecek olursak, güçlü donanımlara yer verdiğinden söz edebiliriz. Dört çekirdekli bir telefon sahibi olmak isteyenlere uygun olan Butterfly, 1.5 GHz hızında çalışan Qualcomm S4 işlemci sahibi. 2 GB bellek desteğiyle de yüksek performans vadeden telefon, 16 GB gibi gayet yeterli seviyede bir depolama kapasitesi sunuyor.

Özetle

Üst segment akıllı telefonlar arasında yer alan HTC Butterfly, tasarımıyla, ekran ve kamera performansıyla iddialı bir telefon. Güçlü teknik özelliklere ev sahipliği yapan Butterfly, oyun ve uygulamalarınızı rahatlıkla çalıştıracak yapıda. 16 GB depolama alanı sizin için yeterliyse Butterfly'ı yakından inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Üst segment akıllı telefon arayışında olan kullanıcılar tarafından yakından incelenebilecek olan HTC Butterfly, güçlü teknik özellikleri ile beklentileri karşılayacak seviyede.

Alternatifleri

16 GB dahili depolama alanıyla gelen Butterfly, microSD kart desteği sunmuyor. Bu da cihazın en büyük handikabı oluyor doğrusu. Eğer 16 GB depolama alanının size yetersiz geleceğini düşünüyorsanız Butterfly aradığınız telefon değil.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Butterfly
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
86
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciQualcomm APQ8064 Snapdragon
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper LCD3
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 320
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera2.1 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar70.5 x 143 x 9.1 mm
Ağırlık140 gr.
Okuyucu Yorumları