HTC Desire 510 testte!

HTC'nin Desire serisinin yeni üyesi Desire 510'u mercek altına alıyoruz.

CHIP Online Notu 79
  • 4G bağlantısı
  • Hızlı işletim sistemi
  • Uygun performans
  • 128 GB microSD desteği
  • Ekran çözünürlüğü
  • Kamera daha iyi olabilirdi

HTC'nin orta segment için konumlandırdığı cepleri arasında Desire 610 ve Desire 816 modellerini kısa bir süre önce incelemiştik. HTC yine aynı segmente konumlandırdığı yeni cebi Desire 510 da aynı çizgide bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Elbette orta segment içinde de farklı seviyeler mevcut durumda. Bugün Desire 510'u inceleyecek ve segmentinde ne konumda olduğunun cevabını incelememiz süresince belirlemeye çalışacağız.

Desire 510, henüz piyasada değil; yakın zamanda piyasaya çıkacak. Öte yandan HTC'nin tanıttığı kadarıyla cebin, HTC'nin sunduğu en uygun fiyatlı LTE akıllı telefonu olması bekleniyor. Peki, cep bize neler sunuyor; şimdi yakından inceleyelim.

4.7 inç ekran

Desire 510, boyutlarıyla daha önce karşılaştığımız Desire 610'la benzer yapıda bir cep telefonu. Tıpkı onun gibi 4.7 inç ekranla gelen cep, polikarbon gövdeye sahip. Gri ve beyaz renk seçenekleriyle tercih edilebilen cep telefonu, kasa malzemesiyle parlak yapıda. Telefonun arka kapağını sökmek mümkün. Ayrıca batarya da değiştirilebiliyor. Segmentine uygun yapıda olan 2100 mAh seviyesindeki bataryayı değiştirerek pil ömrünü uzatmak olası. Telefon yine kapak altında microSD kart ile SIM kart slotlarını bulunduruyor. Buradaki microSD kartın 128 GB'a kadar destek verdiğini görmek sevindirici. Telefonun dahili hafızası ise 8 GB.

Ekranın 4.7 inç boyutunda olduğunu söylemiştik. Çözünürlük ise ne yazık ki 480x854 piksel seviyesinde. Artık orta segmentte daha yüksek çözünürlükler görmeye başladık. O nedenle ekranın en az HD çözünürlük sunmasını beklerdik. Öte yandan HTC'nin M8'le birlikte kapasitif tuşları ekrana sanal tuş olarak dahil etmesiyle, sonraki telefonlarında da aynı anlayış sürüyor. Desire 510'da da ekranın altındaki siyah alan ekranı daraltıyor, gövdeyi büyütüyor. HTC'nin bunu ne zaman değiştireceğini merakla bekliyoruz açıkçası.

Telefonun çevresine baktığımızda üst kısımda yine tipik güç düğmesi ve kulaklık girişi, sağ yüzde ise ses butonlarını görüyoruz. Alt kısımda da microUSB yuvası var. Hoparlör, Desire 610 ve 816'da olduğu gibi ön yüzde değil, arka tarafta yer alıyor.

Güncel Android sürümü

Desire 510, güncel Android sürümüyle geliyor. 4.4.2 sürümüyle çalışan telefon, işletim sistemi performansı bakımından akıcı görünüyor. Cebin, kategorisi için performans kaygısı yok. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 410 tercih edilmiş. 1.2 GHz hızında çalışan işlemci dört çekirdekli yapıda. Grafik işlemci hanesini de Snapdragon 410'un Adreno 306 GPU'su dolduruyor. Telefon ayrıca 1 GB RAM sahibi. Temel olarak teknik kadrosuyla daha önce gördüğümüz ceplerden çok fark yaratmıyor ve bu, cebin ideal performans göstermesiyle kategorisine uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Telefonun kameralarından da bahsedelim. Arka kamera 5 megapiksel çözünürlüğünde. Ön kamera ise yalnızca 0.3 megapiksel. Ön kameranın düşük çözünürlükte olması Selfie modasına ayak uydurmak isteyen kullanıcılar tarafından hayal kırıklığı olarak bulunabilir. Çok bir şey beklememek gerekiyor. Arka kamera ise renk sunumuyla iyi seviyede olsa da detay ve netlik kaybı yaşatabiliyor. Bu noktada çektiğimiz örnek fotoğraflara bir göz atabilirsiniz.


Desire 510, 2100 mAh seviyesindeki bataryasıyla günü çıkartabilecek yapıda. Ayrıca HTC'nin diğer ceplerinden de alışık olduğumuz gibi güç tasarruf modlarını bu cepte de görmek sevindirici. Klasik Güç Tasarrufu ve Üstün Güç Tüketimi modu sayesinde pili etkin biçimde kullanabiliyorsunuz.

Performans noktası

Desire 510'un performans test notlarına değinelim. Cep, performansıyla Desire 610 ve 816'dan çok da fark yaratır sonuçlar almıyor. AnTuTu testinden 20196 puan alan Desire 510, orta segmentte yer alan diğer cepler arasında iyi seviyede görünüyor. Sony Xperia T2 Ultra, Asus ZenFone 6, Desire 816, ve Huawei Ascend P7 gibi farklı ekran büyüklüklerine sahip ceplerle AnTuTu sonucuna göre aynı paydada olan telefon, CPU Prime Benchmark'ta ise 3254 puan alıyor. Test sonuçlarını sizinle paylaşıyoruz.



Genel kullanım performansıyla orta segmentin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıda olmasıyla dikkat çeken Desire 510, internette sosyal medya hesaplarını takip etmek isteyen ve oyunlarla boş zamanlarını eğlenerek geçirmek isteyenler için ideal bir telefon. Asphalt 8 ve Plant vs Zombies gibi oyunları oynadığımız telefon, böylece multimedya uygulamaları için de uygun görünüyor.

Özetle

Orta segmentte uygun fiyatlı bir cep telefonu almak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Performansıyla kategorisinin ihtiyaçlarına cevap veren Desire 510, bazı özellikleriyle Desire 610 ve Desire 816 modellerinden farklılık gösteriyor. Eksikleri yok değil, ancak genel hatlarıyla olumlu.

Kimler Almalı

Desire 510, orta segmentte uygun fiyatlı bir cep telefonu almak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Yine orta segmentte olan ancak kamerasıyla daha iyi kareler yakalayan bir telefon arayanlar Desire 510'a alternatif olarak, Desire 816'yı da inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Desire 510
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
79
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm Snapdragon 410
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiFWVGA
Ekran Boyutu4.7 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 854 px
Grafik İşlemciAdreno 306
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi646:00 saat
Konuşma Süresi017:00 saat
Boyutlar69 x 139 x 10 mm
Ağırlık158 gr.
Okuyucu Yorumları