Arzular yenilendi

Donanım özellikleri zaten mükemmel HTC, artık yazılımla da büyülüyor.

CHIP Online Notu 85
  • Editörün Seçimi

HTC'nin Android işletim sistemli son telefonu Desire S, piyasadaki en son mobil Android sürümü olan 2.3.3 GingerBread ile geliyor. HTC'nin kendi arayüzü olan Sense ile desteklenen işletim sistemini kullanmak artık çok daha kolay bir hal almış.

İlk bakışta bildirim çubuğunu aşağıya kaydırdığınızda bu bölümün ikiye ayrıldığını görüyoruz. Artık mesaj, e-posta veya uyarılar gibi bildirimler sol kısımda yer alırken, attaki sekme ile sağ kısma geçerek telefonun özelliklerini açıp kapatabiliyor ya da doğrudan Ayarlar menüsüne zıplayabiliyorsunuz. Yine yedi farklı ana ekrandan hava durumunu, arkadaşlarınızın sosyal ağ güncellemelerini ve favori kişilerinizi görebiliyorsunuz.

Ana menüye girdiğimizde ise alttaki sekme dikkatimizi çekiyor. Artık telefondaki yüklü uygulamalar, sık kullanılan uygulamalar ve indirilen uygulamalar diye üç farklı kategori mevcut. Söz konusu sekme ile tüm bunlar arasında anında geçiş yapabiliyorsunuz. Telefonuna tonla uygulama yükleyenler için de bir kolaylık gözden kaçmıyor. Artık sağ taraftaki kaydırma çubuğu, hangi sayfada olduğunuzu anlamanızı kolaylaştırıyor ve bu sayede aradığınız uygulamaya çok daha kolay bir biçimde ulaşabiliyorsunuz.

Özetle

Desire S donanım konusunda zaten bütün beklentileri fazlasıyla karşılarken artık işletim sistemiyle de mükemmele ulaşıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Desire S
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
85
Ekran 3.7" Kapasitif 480 x 800 WVGA
Hafıza 1.1 GB ROM, MicroSD
Kablosuz 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS
Ağırlık 130g
Konuşma/Bekleme Süresi 590dk / 435s
Kamera 5 MP AF, Flaş, 720p Video
Okuyucu Yorumları