HTC'nin yeni telefonu One E8'i test ettik

Ülkemizde resmi olarak satılmasa da Avrupa'da rekor satış yakalayan HTC One E8'i test ettik!

HTC One E8 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Android arayüzü
  • Güçlü teknik kadro
  • Kaygan gövde
  • M8'in yanında zayıf

İşleri bir süredir iyi gitmeyen telefon üreticisi HTC, yaz başında çıkardığı One M8 modeli ile büyük beğeni toplamıştı. Firmanın amiral gemisi olan One M8, metalik kasa ve dev ekranı ile çok güçlü bir tasarıma sahipti.

HTC bu başarılı tasarımı koruyarak ama telefonu metalden değil, plastik kasadan üreterek daha düşük fiyatlı bir model olan One E8'i de, her ne kadar ülkemizde resmi olarak satışa çıkmasa da, müşterilerine sundu. E8'in, abisine göre bir diğer eksisi de, arka yüzdeki çift kamerası. M8'de yer alan çift kamera E8'de yer almıyor. E8 arka yüzde tek kamera ile geliyor...

Peki, HTC çok beğenilen metal kasalı M8'i, plastikle kaplayarak ve elbette çift kameralı sistemini bozarak yarattığı E8 ile aynı beğeniyi ve başarıyı yakalayabilecek mi? HTC One E8'i ele geçirdik ve test merkezimizde konuk ettik.

Gelin telefonu birlikte inceleyip cevabı birlikte bulalım...

Özetle

One E8, çoğu özelliği ile kullanıcıları şaşırtan bir telefon. Abisi One M8'in pek çok iyi özelliğini üzerinde toplayan telefon, fiyatı arttıran bazı lüks özelliklerden vazgeçerek, düşük fiyata iyi bir telefon arayan kullanıcılara hitap etmek istemiş. Metal kasa, her telefonda olması gereken bir özellik değil, nitekim piyasadaki bazı amiral gemileri bile plastik kasa kullanabiliyor. E8'in tek şansızlığı, insanların onu abisi M8 ile karşılaştırmadan duramaması. Ancak bu handikap iPhone 5C'de de yaşanmıştı ve herkes onu iPhone 5S ile karşılaştırarak, zayıf bir telefon olduğu kanısına varmıştı. Oysa iPhone 5C, dördüncü nesil iPhone'lardan sonra yeni nesil bir iPhone isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçlü bir telefondu.

Aynı imaj sorunu One E8 için de yaşanabilir. Rakiplerine oranla çok güçlü bir telefon ona One E8, sürekli abisi One M8 ile karşılaştırıldığında zayıf kalmış bir telefon izlenimi verebilir. Tek kameraya sahip olması, kamerasının One M8 kadar güçlü olmaması, metal yerine plastik kasaya sahip olması bir dezavantaj gibi görünebilir. Oysa M8'in pek çok iyi özelliğini bünyesinde barındıran E8,750 lira daha ucuz olan fiyatıyla da M8'e karşı bir avantaj sahibi. Fiyatın önemli olduğu satın alma kararlarında, E8 kesinlikle M8'den çok daha avantajlı bir telefon.

Kimler Almalı

One M8'in fiyatını pahalı bulan, ancak performans olarka yakın bir cep telefonu arayanlar One E8'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

One E8'e alternatif olarak, metalik kasa tercih eden kullanıcılar için One M8'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC One E8
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
78
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm MSM8975AC Snapdragon 801
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper LCD3
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi504:00 saat
Konuşma Süresi026:40 saat
Boyutlar70 x 146 x 9.9 mm
Ağırlık145 gr.
Okuyucu Yorumları