Huawei Ascend G610'u inceledik.

Vodafone'da satışa sunulan giriş ve orta seviyeye hitap eden Huawei Ascend G610'u inceledik!

CHIP Online Notu 91
  • IPS ekran
  • İyi performans
  • Arka kamera yeterli
  • Uygun fiyat
  • Dahili hafıza çok dar

Çin'in lider teknoloji şirketlerinden biri olan Huawei, yalnızca cep telefonu pazarında teknolojiler üretmiyor. Aslında Dünya'nın en büyük ağ ve telekominikasyon cihazı üreticilerinden biri olan Huawei, özellikle Vodafone ile yaptığı stratejik iş birliği ile dikkat çekiyor. Vodofone'un 3G altyapısında işbirliği içinde bulunduğu Huawei, son yıllarda özellikle cep telefonlarıyla ülkemizde de marka bilinirliğini arttırıyor.

Başarılı ceplerden oluşan Ascend ürün ailesine sahip olan Huawei, bu kez yeni cebi Ascend G610 ile bizlerle. Giriş – orta seviye aralığında yer alan cep, Vodafone'un katkılarıyla kullanıcılara sunuluyor. 599 TL'lik fiyatının yanı sıra Vodafone ile tarifeye ek ayda 13 TL'den başlayan fiyatlarla da kendine alıcı bulacak olan cep, sahip olduğu özelliklerle pek çok kişi tarafından beğenilecek türde olmasıyla da ilgi çekici.

Bulunduğu segment için fiyatı ve performansıyla tercih sebebi olarak gösterebileceğimiz cep, bakalım bizlere detaylarında neler sunuyor?

Segmentinde dikkat çekici

Az önce de söylediğimiz gibi Ascend G610, giriş ve orta segmente uygun yapıda. Söze önce telefonun tasarımından başlayalım isterseniz. Açıkçası biz cebi dış görünüşüyle Samsung Galaxy S4'e oldukça benzettik. Genel hatlarıyla S4'ü andıran cep, farklı olarak alt kısımda fiziksel bir buton bulundurmuyor. Bunun yerine dokunmatik Android tuşları cebin ön yüzünde yer alıyor.

Üzerinde 5.0 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran cebin paneli ise IPS LCD. Böylece iyi bir görsellik sunduğunu hemen işaret ediyor. 540x960 piksel çözünürlüklü ekranı oldukça güzel görünüyor. Renkli ve canlı ekranında yer alan ikonlar da özelleştirilmiş. Zarif kullanıcı arayüzü ile göze oldukça hoş görünen cep, farklı tema ayarları da içeriyor. Böylece Android arayüzünü istediğiniz gibi kişiselleştirebilme imkanı sunulmuş.

Telefonun tasarımı plastik yapıda. Satın alma aşamasında siyah ve beyaz renkli modellerini görebilirsiniz. 170 gram ağırlığında olan cep, 9.9 mm'lik kalınlığıyla da diğer ceplerle kıyaslandığında bir miktar ağır ve kalın kalıyor. Üst tarafında bir kulaklık girişi, alt kısımda ise microUSB yuvasını görüyoruz. Sağ yüzde güç butonu ve ses düğmeleri var. Telefonun kapağını ve bataryasını çıkartabiliyorsunuz. SIM kart ve microSD kart yuvaları da kapak altında bekliyor.

İyi teknik özellikler

Telefonun teknik özelliklerinden bahsedelim. Bulunduğu segment için gayet başarılı teknik özellikler bulunuyor cebin üzerinde. Android 4.2 işletim sistemiyle gelen cebi, işletim sistemi performansıyla gayet beğendik. Ekranlar arasında ve uygulamalar arasında rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. Ekranın hassasiyeti ve anlık takılmamaların yaşanmaması göze batan etkenlerden.

Ascend G610'un üzerinde MediaTek MT6589 yongalı ve 1.2 GHz hızında çalışan bir işlemci bulunuyor. 4 çekirdekli olan bu işlemci telefon için gayet iyi bir çalışma performansı sunuyor. Diğer yandan 1 GB bellek kapasitesi de gayet yeterli. PowerVR SGX544 de sıkça gördüğümüz grafik birimlerinden biri olarak cepte tercih edilmiş. Teknik kadro buraya kadar iyi durumda. Hafıza ise 4 GB, fakat bunun yaklaşık 2 GB'ı kullanılabilir durumda. Eğer cep telefonunuza uygulama ve oyunlarla doldurmak istiyorsanız bu alan size de yeterli gelmeyecek. Cebe birkaç uygulamanın ardından Real Racing 3 gibi bir oyunu yüklemek için yer bulamıyorsunuz. Bu da sizi microSD kart kullanımına itecek. Cebin 32 GB'a kadar microSD kart desteği sağladığını da bu noktada söyleyelim.

Telefonun batarya kapasitesi 2150 mAh. Bu da bu cep için gayet iyi bir seçim olmuş. Oyun ve uygulamalarla birlikte tüm günü çıkartmanız mümkün. Cebi bu anlamda kendi fiyat aralığındaki ceplerle kıyaslayacak olursak aralarında en dikkat çekenlerin Nokia Lumia 520 ile General Mobile Discovery olduğunu ve her iki cebin de bataryasının daha dar olduğunu belirtelim.

Performansıyla ideal

Cepte pek çok oyun ve uygulama çalıştırdık. Ortaya tatmin edici bir performans koyduğunu söylemek mümkün. Dead Trigger 2, Zombie Whispers of the Dead, NitroNation, Temple Run 2, Osmos ve diğer irili ufaklı oyunlarda denediğimiz Ascend G610, böylece sıkı cep telefonu oyuncularının beklentilerini karşılayabiliyor. Oyunlarda özellikle ısınma sorununa dikkat eden kullanıcılar bu anlamda da Ascend G610'dan memnun kalacaklardır. Hem oyun hem stres testi sonucunda cep, piyasadaki diğer ceplerle kıyaslandığında gayet iyi seviyede.

Diğer test sonuçlarından da bahsedelim. Ascend G610, her cebe uyguladığımız AnTuTu testinden 13436 skoruyla iyi seviyede ayrıldı. 2549 CPU Prime skoruyla da işlemcisiyle Nexus 4'e yakın sonuç üreten cep, iyi bir internet deneyimi için Vellamo'da da 1526 sonucunu aldı. Yine oyunlarda da 960x544 piksel çözünürlükte 59.5 FPS'yi gören G610, böylece segmenti için performansıyla bizde olumlu bir izlenim bıraktı.

Son olarak cebin kameralarından da bahsedelim. Ön yüzünde görüntülü görüşmeler için tipik 0.3 megapiksel çözünürlük sunan bir kameraya sahip olan cep, arka yüzünde 5.0 MP değerinde bir kamera bulunduruyor. Bu kameranın flaş desteği gösterdiğini de söyleyelim. 2560x1920 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen cep, 1280x720 pikselde de video kaydı yapabiliyor. Kamera performansı kabul edilebilir seviyede. HDR fotoğraflar da çekebilen cep, farklı modları da destekliyor.

Özetle

Vodafone'un katkılarıyla sunulan Ascend G610, giriş ve orta segment arası için iyi bir cep. Akıcı işletim sistemi deneyimi bir yana, cepte oyun oynamayı sevenlere de hitap eden Ascend G610, iyi bir fiyat/performans örneği olarak dikkat çekiyor. Ascend G610, 599 TL'ye satışta. Ayrıca Vodafone ile tarifeye ek ayda 13 TL'den başlayan fiyatlarla sunulması da büyük avantaj.

Kimler Almalı

Uygun fiyata iyi bir cep almak isteyen kullanıcıların Ascend G610'u yakından incelemelerini öneriyoruz. Ascend G610, göze güzel görünen Android arayüzü, kullanım rahatlığı ve performansıyla ideal bir cep.

Alternatifleri

Ascend G610'a alternatif olarak aynı fiyat aralığında Nokia Lumia 520'yi veya General Mobile Discovery'i tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Ascend G610
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciMediatek MT6589
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX544
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar73 x 142 x 9.9 mm
Ağırlık170 gr.
Okuyucu Yorumları