TalkBand B1'i kolumuza taktık.

Huawei'nin akıllı kol bandı TalkBand B1'i kolumuza taktık.

CHIP Online Notu 77
  • Kullanışlı
  • Bluetooth kulaklık
  • Şarj yöntemi
  • Uygun pil ömrü
  • Su geçirmez
  • Küçük ekran
  • Windows Phone desteği yok

Geçtiğimiz eylül ayında Berlin'de gerçekleştirilen IFA 2014 Teknoloji Fuarı'nda Huawei tarafından tanıtılan akıllı kol bandı TalkBand B1, çok geçmeden ülkemizde de satışa sunuldu ve ilk örneklerinden biri elimize ulaştı. Tasarımıyla oldukça şık görünen TalkBand B1, Huawei'nin bu alandaki ilk ürünü olma özelliği gösteriyor. Kolayca tahmin edilebileceği üzere fitness işlemlerini yürüten TalkBand B1, ayrıca sürpriz bir özellik de içeriyor. Şimdi TalkBand B1'e daha yakından bakalım.

Akıllı kol bandı olarak anılan ve fitness özellikleriyle dikkat çeken Huawei TalkBand B1, şık bir tasarıma sahip. Farklı renk seçeneklerinde tercih edilebilecek olan TalkBand B1, incelediğimiz modeliyle siyah renkte. Plastik gövdesi ve üzerinde yer alan 1.4 inç genişliğindeki ekranıyla güzel görünen cihaz, kolda da genel olarak rahat duruyor. Ancak ekranı biraz küçük bulduğumuzu söyleyelim.

Bluetooth ve NFC kablosuz bağlantıları ile cep telefonuyla iletişim kurabilen TalkBand B1, Android ve iOS tabanlı cep telefonu modelleriyle çalışıyor. Özellikle cep telefonunuzun NFC desteği varsa, TalkBand B1'i bağlamak oldukça zahmetsiz.

Eller serbest!

TalkBand B1'in tasarımında dikkat çeken bir diğer nokta aynı zamanda bir Bluetooth kulaklık olarak kullanılabilmesi. TalkBand B1'in üzerindeki minik tuşa basarak ekranı banttan ayırabiliyorsunuz. Böylece bir Bluetooth kulaklığa dönüşen cihaz, telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabilmeniz için elverişli. TalkBand B1'in bu özelliği performans açısından da bir Bluetooth'lu kulaklığı aratmıyor.

TalkBand B1'in diğer bir tasarıma dayalı özelliği ise su geçirmemesi. IP57 standartları çevresinde geliştirilen cihaz, böylece suya karşı korumalı yapıda. Yani bu da demek oluyor ki TalkBand B1 kolunuzdayken rahatlıkla ellerinizi yıkayabilir veya cihazla duşa girebilirsiniz.

Her an yanınızda

TalkBand B1'in takip özelliklerine de değinelim. Aktif yaşamı anbean izleyen TalkBand B1, gece ne kadar uyuduğunuzdan bunun ne kadarlık kısmının derin uykuda geçtiğini söylemesi bir yana, öte yandan yürüme ve koşma gibi eylemler sonucunda ne kadar kalori yaktığınızı da bildirebiliyor. Hakkınızda edindiği izlenimi cep telefonunuzdaki uygulaması ekranına yansıtan cihaz, böylece bu uygulama yoluyla grafiksel verilere erişebilmenize de imkan tanıyor. Yine elbette cihazın ekranından da bu verileri günlük olarak alabiliyorsunuz.

TalkBand B1'in pil ömrüne de değinelim. Huawei tarafından 6 güne kadar pil ömrü sunduğu söylenen cihazın bataryası 90 mAh kapasitesinde. Biz aktif olarak kullanmamız neticesinde 4 ila 5 gün arası performans alabildik. Kısa sürede şarj olabilmesiyle pili bittiğinde yeniden kullanılabilir duruma gelen TalkBand B1, 2 saate kadar bataryasını doldurabiliyor. Ayrıca TalkBand B1'i şarj etmek için ek bir kabloya ihtiyacınız yok. Cihazın kayışının ucu aynı zamanda USB noktası. Böylece TalkBand B1'i şarj etmek fazlasıyla zahmetsiz.

Özetle

Oldukça kullanışlı bulduğumuz TalkBand B1, akıllı kol bandı olarak kullanılabilmesinin yanında bir Bluetooth kulaklığa dönüşmesiyle de ilgi çekici. Ayrıca şarj etmek için herhangi başka bir kabloya gerek duymaması da sevindirici.

Kimler Almalı

Sporla uğraşan kullanıcıların beğeneceklerini düşündüğümüz TalkBand B1, ayrıca bir Bluetooth kulaklık ihtiyacı olanlar tarafından da tercih edilebilir.

Alternatifleri

TalkBand B1'e alternatif olarak Sony'nin Smartband'ini önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei TalkBand B1
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
77
Ekran 1.4 inç OLED
Uyumluluk Android 4.0+, iOS 5+
Pil Ömrü 6 güne kadar
Bekleme Süresi 14 güne kadar
Şarj Süresi 2 saate kadar
Batarya Kapasitesi 90 mAh
Bağlantılar Bluetooth 3.0, NFC
Boyutlar 247 / 221 x 19 x 14 mm
Ağırlık 26 gr.
Okuyucu Yorumları