Teknolojik saatlere meraklılara özel.

I'm Watch, saatten fazlasını arayanlara hitap ediyor. Teknolojik saatlere meraklı olanlara duyurulur

CHIP Online Notu 70
  • Telefon özelliği
  • Sosyal medya takibi
  • Bluetooth üzerinden internet
  • Yüksek fiyatı

Sizin de bizler gibi ilginç ve teknolojik saatlere merakınız varsa I'm Watch bir hayli ilginizi çekecektir. Son zamanlarda karşılaştığımız en ilginç ürünlerden biri olmayı başaran I'm Watch, yalnızca bir saat değil. I'm Watch, doğrudan akıllı telefonunuzla senkronize çalışabilen akıllı bir saat. Akıllı telefonunuzun belli fonksiyonlarını kolunuza taşımayı amaçlayan I'm Watch; internete bağlanabiliyor, MP3 çalar olarak kullanılabiliyor, telefon görüşmelerinizi yapabilmenizi sağlıyor ve e-postalarınızı kontrol edebiliyor.

Uyumlu işletim sistemleri ve ekran

Android, iOS ve BlackBerry işletim sistemli telefonlarla uyumlu olan I'm Watch, tasarımıyla da bir hayli iddialı. İncelediğimiz modeliyle siyah renkli bir tasarıma sahip olan I'm Watch, farklı renk seçenekleriyle de satışa sunuluyor. Böylece kullanıcıların kendi tarzına uygun modeli bulabilmesine olanak tanıyan I'm Watch, biraz büyük ve ağır yapıda. Bu nedenle kolunda varlığını hissettiren saatlerden hoşlanan kullanıcılara daha fazla hitap edecek olan I'm Watch, üzerinde 1.54 inç büyüklüğünde dokunmatik ve renkli bir ekran bulunduruyor. 240x240 piksel çözünürlüğe sahip olan bu ekran üzerinden dokunarak az sonra bahsedeceğimiz işlemleri gerçekleştirme olanağınız bulunuyor. Android, iOS ve BlackBerry tabanlı akıllı telefonlarla uyum içinde çalışan I'm Watch, Android benzeri I'm Droid 2 işletim sistemiyle geliyor. Saatinizi aldıktan sonra hemen ImCloud.com sitesini ziyaret ediyor ve kendinize yeni bir hesap açarak saatinize yükleyeceğiniz uygulamaları ve diğer ayarları bu bulut hesabınızdan yapılandırabiliyorsunuz. Bu işlem için web servisini kullanmak zorunda olmamak, direk saat üzerinden yapılandırmak daha iyi olurdu gerçi.

Internet bağlantısı

Söylediğimiz gibi I'm Watch internete bağlanabilen akıllı bir telefon. Ancak internet bağlantısını telefonunuz üzerinden sağlıyor. Telefonunuzun kablosuz internet paylaşımını yaparak I'm Watch'un Bluetooth bağlantısı üzerinden internete erişebiliyorsunuz. Bu sayede size gelen e-postaları I'm Watch'un ekranında rahatlıkla görüntüleyebiliyor ve sosyal medya hesaplarınızı takip edebiliyorsunuz. Elbette e-postalarınıza cevap yazamıyorsunuz, ancak saatiniz üzerinden e-postalarınızı görüntülemek veya Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarınızı takip edebilmek farklı bir deneyim yaşatabiliyor. Ekrana hafifçe dokunarak ve ekranın hemen yanındaki düğmeyi kullanarak I'm Droid 2 işletim sistemi içinde dolaşabiliyorsunuz. I'm Watch rahat navigasyon imkanı sunuyor olsa da, cihazı kullanırken kendinizi kısıtlanmış hissettiğiniz de bir gerçek. Ekran küçük olduğu için gelen e-posta, SMS, sosyal medya gönderilerine cevap veremiyor oluşunuz gayet normal olsa da bu durum biraz can sıkıcı olabiliyor. I'm Watch'un bir sonraki modelinde buna bir çözüm bulunması iyi bir iyileştirme olabilir kanaatindeyiz. Ayrıca internete telefonunuz üzerinden bağlanıyor olmanız hem I'm Watch'un hem de telefonunuzun pil ömrünü olumsuz etkiliyor. Hazır pil ömründen bahsetmişken Bluetooth'un açık olduğu zamanlarda I'm Watch'un 24 saatlik bir bekleme süresi sunduğunu da söyleyelim. Bluetooth'un kapalı olduğu anlarda bu süre 48 saate kadar uzayabiliyor. Kullanım yoğunluğunuza bağlı olarak değişen pil ömrüne bakarsak ortalama günde bir kez I'm Watch'u şarj etmeniz gerekebilir diyebiliriz.

Telefon olarak kullanım

I'm Watch, yalnızca yukarıda bahsettiğimiz özelliklerden ibaret bir saat değil. Bahsettiğimiz özelliklerinin yanında I'm Watch'u telefon olarak kullanabilmeniz de mümkün. Telefonunuza gelen aramaları üzerine alabilen ve üzerinden aramalar gerçekleştirebilmenizi sağlayan I'm Watch, en çok bu özelliğiyle beğenimizi kazandı diyebiliriz. Kulaklık bağlantısı yoluyla ister kulaklık aksesuarlarıyla, ister mikrofon yoluyla I'm Watch üzerinden telefon görüşmelerinizi yapabiliyorsunuz. Elbette I'm Watch tek başına bir telefon değil. Telefon görüşmeleriniz için akıllı telefonunuzla bağlantı halinde olduğunu tekrar söylememizde fayda var. Bunun yanında sahip olduğu 4 GB'lık dahili hafızası ve kutu içeriğinde getirdiği kablosu sayesinde bilgisayarınıza bağlayarak MP3 müzik dosyalarınızı aktarabilmenize de olanak tanıyan I'm Watch, böylece bir MP3 çalar görevi de görüyor. Yazının sonuna gelirken I'm Watch'u, Cloud alanını ziyaret ederek pek çok uygulamayla özelleştirebileceğinizi de söyleyelim. Son olarak cihazın fiyatından bahsetmemiz gerekirse bu konuda çıtayı biraz yükselttiğinden bahsedebiliriz. I'm Watch'un son kullanıcı olarak belirlenen fiyatı 899 TL.

Özetle

Teknolojiyi kola getiren I'm Watch, başarılı özelliklere ev sahipliği yapan bir ürün. Telefon görüşmelerini yapabilen bir platform olmasıyla beğenimizi kazanan I'm Watch, sosyal medya hesaplarınızı takip edebilmesiyle de oldukça ilgi çekici. Ancak yüksek fiyatı sebebiyle biraz düşündürücü olduğu da bir gerçek.

Kimler Almalı

Teknoloji meraklılarına hitap eden I'm Watch, telefonunun özelliklerini koluna getirmek isteyenler tarafından satın alınabilir. Bilim kurgu filmlerinden hoşlanan kullanıcılara da hitap edecek olan I'm Watch, saatiniz üzerinden telefon görüşmesi yapabilmenize imkan tanımasıyla da bir hayli ilgi çekici.

Alternatifleri

Piyasada her ne kadar bu denli akıllı özelliklere ev sahipliği yapan bir başka örnek şu anda olmasa da, akıllı saat kategorisinde farklı özelliklere sahip saatler görmeniz mümkün. Bu arada Apple ve Google'ın akıllı saatler üzerinde çalıştığını da hatırlatalım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli I'm Watch
CHIP Online Notu
70
Ekran 1.54 inç Renkli TFT (240x240)
İşletim Sistemi I'm Droid 2 (Android tabanlı)
Uyumlu İşletim Sistemleri Android 4+, iOS 4+, BB 10+
Hafıza 4 GB
Boyutlar 52,9 x 40,6 x 10 mm
Okuyucu Yorumları