Tablet rekabetinde iddialı bir model.

Tablet rekabetinde fiyat ve performans dengesini güzel bir şekilde kurmayı başarıyor.

iconBIT NetTAB Matrix II İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Güçlü donanım
  • Yüksek kalitedeki IPS ekran
  • USB arabirimi tam boy olabilirdi.

Yakın bir zamanda ülkemiz piyasasına girmenin hesaplarını yapan iconBIT, kendisini yenilikçi ürünlerle ön plana çıkaran bir firma. Ürün yelpazesinde hemen herkesin dikkatini çekebilecek türde çeşit var ve inceleme sayfalarımızda ilk olarak 7 inç'lik tablet olan NetTAB Matrix II'yi ağırlıyoruz. Açık olmak gerekirse iconBIT NetTAB Matrix II'nin 7 inç seviyesindeki diğer rakiplerinden görünüm adına benzer bir farklılığı yok. Ön yüzey tüm tabletlerde olduğu gibi siyah bir çerçeveye sahip. Arka yüzeyde ise metalik koyu siyah ve plastik bir malzeme mevcut. Bağlantıların ne işe yaradığı küçük sembollerle gösteriliyor.

iconBIT NetTAB Matrix II'in 7 inç'lik ekranında 1024 x 600 piksel çözünürlük destekleniyor. Ekranın IPS olması özellikle multimedya konusunda tabletin bir basamak daha üstün olmasını sağlıyor; çünkü görüş açısı sorunları tamamen çözülüyor. Görev yapan işlemci çift çekirdekli ve Cortex'in 1.5 GHz frekansındaki A9 modeli. Günümüzde olmazsa olmazlardan biri haline gelen Google Android 4.0 işletim sistemi de yerini almış durumda. Sunulan dahili hafızanın 8 GB olması, cömertliğin bir göstergesi. Ek olarak Micro SD hafıza kartlarından faydalanılarak artış yapılabiliyor. Öte yandan kutudan gelen USB kablo sayesinde harici depolama ürünleri veya USB destekli 3G modemlerin de bağlanabilmesi mümkün. Böylece tabletinizden kablosuz ağ olmayan yerlerde bile internete girebilirsiniz.

3700 mAh gibi yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip olan iconBIT NetTAB Matrix II'de birçok algılayıcı mevcut. Öte yandan bizim dikkatimizi çeken detaylardan bir diğeri de USB üzerinden klavye ve fare bağlantısına destek vermesi oldu. Tablette görev yapan sistem belleği de 1 GB kapasitede.

Özetle

iconBIT NetTAB Matrix II, 7 inç segmenti için oldukça başarılı bir tablet. Multimedya uygulamalarındaki performansından oldukça memnun kaldık. Ekran çözünürlüğü ve donanım açısından kendisinden iyileri elbette var ancak çıkış fiyatıyla herkesin konuşacağı kesin.

Alternatifleri

7 inç seviyesinde birçok tablet var ve iconBIT NetTAB Matrix II oldukça iyi bir konumda. Ekonomi seviyesi ürünlerini bir çırpıda geride bırakan gücüyle daha uzun süreli bir tercih olabilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli iconBIT NetTAB Matrix II
Ürün Markası iconBIT
CHIP Online Notu
96
İşletim SistemiAndroid 4.0
İşlemciCortex A9 (Çift çekirdekli)
İşlemci Hızı1.5 GHz
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi3700 mAH
Boyutlar123 x 188 x 10 mm
Ağırlık323 gr.
Okuyucu Yorumları