Inca IAP-323RP'yi inceledik.

Ağınızı genişletmek ve kablolu ağınızı kablosuza çevirmek için geliştirilen IAP-323RP'yi inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Portatif tasarım
  • Başarılı Performans
  • Menzil genişliği
  • Kolay kurulum
  • USB bağlantısı yok

Kullanıcıların evde veya işyerinde kendi ağını kurması ve yönetmesi için geliştirilen Inca IAP-323RP, ayrıca kablosuz ağının çekim alanını da arttırabilecek özelliklere sahip bir ağ ürünü. 300 Mbps'e kadar hız sunan cihaz, kompakt boyutlarıyla da dikkat çekici görünüyor. Peki, bu aletle neler yapabiliyoruz? Hemen kısaca bahsedelim.

Access Point ve Repeater özelliklerine sahip olan cihaz, kullanıcılara kendi ağını kurma olanağı tanıyor. Türkçe arayüzü ile ağ yönetimini de kolaylaştıran cihazla ayrıca dahili kablosuz bağlantınızın menzilini de genişletebiliyorsunuz. Tablet, cep telefonu, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarla kullanabileceğiniz Inca IAP-323RP, üzerinde Ethernet bağlantısını kullanan masaüstü bilgisayar veya televizyonlara bağlamak için Ethernet portuna da yer veriyor. Şimdi Inca IAP-323RP'ye daha yakından bakalım.

Portatif tasarım

Söze öncelikle Inca IAP-323RP'nin tasarımından ve kurulumundan başlayalım. Yalnızca bir fiş görünümünde olan cihaz, kompakt tasarımı sayesinde her an yanınızda taşıyabileceğiniz bir boyutta. İster çantanıza atabiliyor, ister cebinizde taşıyabiliyorsunuz. Evde, ofiste veya seyahatte kullanmak için gayet uygun.

Ön yüzünde LED bildirim ışıklarını bulunduran cihaz, alt kısmında kablolu bağlantılar için iki adet Ethernet portu bulunduruyor. Böylece kablosuz bağlantı özelliği olmayan modeminize bu cihazı bağlayarak evinize kablosuz ağ yayabiliyor ve diğer yandan kablosuz bağlantı özelliği olmayan cihazlarınıza yine bu yolla interneti taşıyabiliyorsunuz. Ancak cihazın üzerinde, harici diskleri ağa dahil edebilmek için bir USB bağlantısını da görmek güzel olabilirdi.

Cihazın kurulumu için ilk etapta elbette fişe takmanız gerekiyor. Ardından kutu içeriğinden çıkan kitapçığa kısaca bir göz atarsanız kurulumu hızlıca tamamlayabiliyorsunuz. "192.168.10.253/login.htm" adresini internet tarayıcınıza girdiğinizde karşınıza çıkan ekranı takip ederek ilgili ayarları yapılandırabilmeniz mümkün. Arabirimin Türkçe dil desteği sunması da beğendiğimiz diğer bir özellik.

300 Mbps'e kadar hız

300 Mbps'e kadar hız sunan Inca IAP-323RP, kablosuz ağ standartları olarak IEEE 802.11 b/g/n desteği gösteriyor. Yaptığımız hız testlerinde iyi sonuçlar aldığımız cihazla, gerek masaüstü bilgisayar, gerek dizüstü bilgisayar ve diğer mobil cihazlara bağlanırken herhangi bir sorun yaşamadığımızı da söyleyelim.

Geniş menziliyle de dikkat çeken cihaz, özellikle diğer odada bulunan modemden sinyal alamayan kullanıcıların yardımına koşacak gibi görünüyor. Zira kapalı ortamlarda 150 metreye kadar, açık ortamlarda ise 450 metreye kadar kablosuz bağlantı menzili sunan cihaz, güvenliği de elden bırakmıyor elbette. WEP, WPA ve WPA2-PSK gibi güvenlik önlemlerinin alındığı cihazda, antenlere ise dahili olarak yer verildiğini söyleyelim.

Ayrıca; Router, Client, Bridge, Repeater ve AP modlarını destekleyen Inca IAP-323RP, hemen üzerinde bulunan WPS butonuyla kolay şifreleme özelliği de sunuyor.

Özetle

Kablolu ağı kablosuz hale çevirebilen, kendi ağınızı kurmanızı sağlayabilen, kablosuz ağın menzilini genişletebilen Inca IAP-323RP, portatif ve şık tasarımıyla da ev, ofis ve seyahatler için uygun yapıda. Ağ performansı ve kurulum kolaylığıyla da dikkat çekici bulduğumuz ürün, fiyatıyla da gayet uygun.

Bize verilen bilgiye göre Inca IAP-323RP'nin fiyatı 69 TL civarında.

Kimler Almalı

Kablolu ağını kablosuz hale çevirmek, kendi ağını kurmak ve kablosuz ağının menzilini genişletmek isteyenler Inca IAP-323RP'yi inceleyebilirler.

Alternatifleri

Eğer harici diskinizi de ağa açmak için USB portu arıyorsanız size TP-LINK TL-WR710N'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IAP-323RP
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
90
Standart 802.11 b/g/n
Hız 300 Mbps
Menzil 450 metreye kadar
Güvenlik WPA-PSK, WPA2-PSK
Bağlantılar Ethernet (2 adet)
Okuyucu Yorumları