Inca'dan ağ yönetmek için iyi bir ürün.

Ağ kurmak ve yönetmek için iyi bir ürün olan IAP-700NR başka neler sunuyor?

CHIP Online Notu 90
  • Geniş menzil
  • Türkçe arayüz
  • Performans
  • Uygun fiyat

Inca, tablet tarafında olduğu kadar ağ ürünleriyle de dikkat çeken bir marka. Kendi ağını kurmak ve yönetmek isteyenler için geliştirdiği IAP-700NR model isimli router'ı 11N teknolojisi ve tamamen Türkçe arayüzüyle olduğu kadar geniş menzil desteğiyle de dikkat çeken bir model olmayı başarıyor.

300 Mbps'e kadar yüksek hızda veri aktarımı sağlayan router, aynı zamanda Access Point ve Repeater olarak da kullanılabiliyor. Üzerinde çift anten ve 4 port bulunduran cihaz, başka neler sunuyor; daha yakından bakalım.

Ağınızı yönetin

Kablosuz ağ kurmak ve yönetmek isteyenlerin ilgilenebileceği bir ürün olan IAP-700NR, 11N teknolojisini destekleyen orta segmente yönelik bir model. Kablosuz ağının çekim alanını arttırmak için de kullanılabilecek olan cihaz, yüksek hızda güvenli internet sağlıyor. Toplamda 300 Mbps'e kadar yüksek hızda bağlantı sağlayan IAP-700NR, 2.4 GHz frekansta çalışıyor. Üzerinde 4 adet Ethernet ve bir WAN bağlantısını bulunduran cihaz, özellikle çift anteniyle bir hayli dikkat çekici görünüyor.

10 dbi'lık antenleri ile evinde internet sıkıntısı yaşayanların bu yöndeki sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan router, kapalı alanda 150 metreye kadar çekim mesafesi sunabiliyor. Bunun yanında geniş menzil desteği ile açık alanda kullanımlar için de uygun olan cihaz, açık alanlarda 450 metreye kadar çekim mesafesi sağlıyor. Inca router'ı özellikle bu konudaki başarısıyla beğendiğimizi söylemek mümkün.

Başarılı özellikler

802.11 b/g/n kablosuz ağ standardını destekleyen cihaz, Access Point/Repeater fonksiyonlarını da içeriyor. Bunun yanında ürün Firewall yönetimiyle de dikkat çekici bir grafik çiziyor. Güvenlik duvarını yönetebilme imkanı sunan cihaz, 128-bit ve 64-bit WEP şifreleme, WPA-PSK ve WPA2-PSK şifreleme özelliklerini de destekliyor.

Cihazın Türkçe arabirimi sayesinde kolay bir şekilde kurulumunu gerçekleştirmek mümkün. Kurulumun ardından arayüzü üzerinden rahat bir şekilde ağa müdahalede bulunabilme ve özelleştirebilme seçenekleri de sağlayan cihaz, arkasında yer verdiği 4 Ethernet portu ile birden fazla bilgisayarı aynı ağda buluşturabilmenize olanak tanıyor.

Özetle

Inca IAP-700NR, başarılı bir model. Kendi ağınızı kurmak ve yönetmek için elverişli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ağ performansıyla beğendiğimiz cihaz, aynı zamanda geniş menzil desteğiyle de rahat bir kullanım sağlıyor. IAP-700NR'ın fiyatı ise 98 TL civarında.

Kimler Almalı

Ağ kurmak ve rahat bir şekilde yönetmek isteyenler tarafından tercih edilebilecek olan IAP-700NR, özellikle evde duvarlar arasında bağlantı sorunu yaşayanlar tarafından yüksek çekim menzili ile tercih edilebilir.

Alternatifleri

Inca'nın ADSL modemleri de mevcut. Bunlardan IM-310NX başarılı bir model. Eğer bir router yerine ADSL modeme ihtiyacınız varsa yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IAP-700NR
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
90
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 300 Mbps
Bağlantılar 4 adet LAN, WAN, 2 adet anten
Menzil 150 m ila 450 m
Okuyucu Yorumları