Uygun fiyata 8MP çözümü

Son kullanıcılar tarafından çeşitli multimedya ürünleri ile tanınan Inca, daha çok giriş sınıfında yer alan düşük çözünürlüklü dijital fotoğraf makinelerinden sonra, ürün yelpazesine orta ve üst sınıfa yönelik dijital fotoğraf makinelerini ekliyor. Bu ürünlerden bir tanesi de test merkezimizde inceleme altına aldığımız IDC-444.

Inca IDC- 444 İnceleme
CHIP Online Notu 69

Fiyat/Performansı ile farklı:Siyah rengi ve dış yapısıyla SLR fotoğraf makinelerini andıran ürünü incelediğimizde, birçok farklı özelliği bünyesinde barındırdığını gördük. Şimdi, dijital fotoğrafçılığı hobi olarak görenler kadar, sahip olduğu teknik bilgiden faydalanmak isteyenleri de memnun edecek bu ürünü daha yakından tanıyalım.IDC-444'ün teknik özellikleri:Inca dijital fotoğraf makinelerinde Panasonic marka CCD tercih etmiş. 4,23 Megapiksel çözünürlüklü ürün interpolasyon ile 8 Megapiksellik fotoğraflar kaydedebiliyor. Ancak takdir edersiniz ki, bu ancak büyük boyutta baskı yapmak isteyenleri tatmin edecek bir özel- lik. Normal çekimlerde tercih edilirse daha fazla grenli ve gürültülü sonuçlar almanıza sebep oluyor. PC bağlantısının USB 2.0 arabirimi ile kurulması, dolu bir bellek kartının oldukça kısa bir sürede aktarılmasını sağlıyor.Dijital kameraların en önemli avantajı fotoğrafların çekmeden önce ve çektikten sonra görülebilmesi. Bunun için ürünün üzerinde 1.6" boyutunda LCD ekran bulunuyor. LCD ekranların dezavantajı aşırı güç tüketmeleri. LCD ekran sürekli açık kullanıldığında batarya oldukça kısa bir sürede tükeniyor. Makine 4 adet AA kalem pil ile çalıştığı için yanınızda yedek pil seti taşımanız gerekebilir. Tabii EVF'yi tercih ederseniz kullanım süresi hatırı sayılır bir şekilde uzayacaktır. EVF, LCD ekrandaki görüntünün vizöre taşınmasını sağlıyor. Yani kompakt makinelerden alıştığımız vizörden bakıldığında çekilecek fotoğrafı, pil durumunu, kaç kare daha çekilebileceğini görmek mümkün.8X optik zum ve 4X dijital zum, dış çekimlerde ve ayrıntı gerektiren karelerde büyük kolaylık sağlıyor. Art arda 3 kare çekebilmesi de yarış ve maç gibi aktivitelerde önem kazanıyor. Dijital fotoğraf makineleri, fotoğrafı çektikten sonra bellek kartına yazmak için bir süre harcıyorlar. Haliyle bu da bir kareyi yakalamak için fazla zamanınız olmadığı zamanlarda büyük kolaylık sağlıyor. Dahili mikrofon bulunması sesli video çekebilmeyi olanaklı hale getiriyor. 320x240 çözünürlükte 30 fps hızında video çekebilen IDC- 444'te iyi sonuçlar alabilmek için çekimlerin aydınlık bir ortamda yapılması gerekiyor. Aksi taktirde karanlık ve kalitesiz sonuçlar almak kaçınılmaz. Donanım, videoları MPEG-4 formatında kaydediyor.Değişik ışık şartlarında dengeli sonuçlar almak ya da farklı bir çekim yapabilmek için fotoğraf makinelerinde bir çok farklı ayar yapılabiliyor. Inca IDC-444'te 50, 100, 200 ve 400 ISO hızları seçilebiliyor. Bunun yanında manuel ve öncelikli diyafram/enstantane hızları tercih edilebilir. Elbette sadece kamerayı açıp deklanşöre basarak fotoğraf çekmek isteyenler bu ayarlarla uğraşmak zorunda değiller, çünkü tüm bu ayarlar otomatik olarak da yapılabiliyor.

Özetle

Inca bu ürünle üst sınıf dijital fotoğraf makinelerine geçişi sağlayacak önemli bir adım atıyor. 8 Megapiksel çıktı alabilen diğer fotoğraf makineleriyle karşılaştırdığımızda oldukça düşük bir maliyete sahip olan IDC-444 bu fiyat farkını, ağır kalan LCD ekran, plastik dış malzeme ve otomatik objektifiyle kazanıyor. Çekimlere baktığımızda ise beklediğimizden iyi sonuçlar aldık. Fotoğraflarını büyük bastırmak isteyenler ve yüksek bir çözünürlük değerinde fotoğraf çekmek isteyen, ancak üst sınıf makinelere bütçe ayıramayanlar için Inca IDC- 444 ideal bir donanım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IDC- 444
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
69
Okuyucu Yorumları