Inca IM-333NX'i inceliyoruz.

Ev ve ofise ağ kurmak isteyenler için sunulan IM-333NX'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 87
  • Geniş menzil
  • Performans
  • Türkçe arayüz
  • Uygun fiyat
  • USB yok

Evinizde veya işyerinizde ağ kurmak ve yönetmek için uygun bir modem arayışı içinde olanlara hitap eden Inca IM-333NX, 11N teknolojisini kullanıyor. Boyutlarıyla oldukça kompakt olan ve bunun yanında ev ve küçük çaplı ofisler için yeterli ölçüde performans gösterebilen cihaz, Router özelliğine de sahip.

Tasarımıyla oldukça kompakt yapıda olan 333NX'te harici anten yok. Gövde içeriğinde dahili antenlerin kullanıldığı cihaz, sanıldığının aksine menziliyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor. İç alanlarda 150 metreye, dış alanlarda ise 450 metreye kadar menzil sağlayabilen 333NX, bakalım başka ne gibi özelliklerin sahibi?

300 Mbps hız

802.11n teknolojisinin sahibi olan Inca IM-333NX, oldukça küçük bir model. Hoş bir görünüme sahip plastik kasayla gelen cihaz, antenlerine dahili olarak yer veriyor. Ön yüzünde bildirim LED'lerini bulunduran modem, dahili bir stant yardımıyla ayakta duruyor. Arka yüzünde Ethernet ve DSL bağlantılarını görüyoruz. WPS butonu da hemen alt kısımda yer alıyor. Bağlantılar arasında USB noktası ise yok.

Türkçe arayüze sahip olan Inca IM-333NX, böylece kurulumda herhangi bir sorun yaşamanıza izin vermiyor. Cihaz gayet kolay bir kurulum aşamasına sahip zaten. Kurulumun ardından 300 Mbps'e kadar hızlarda veri aktarımı sağlayan cihaz, aynı zamanda Router ve Bridge olarak da kullanılabiliyor.

Geniş menzil

2.4 frekansta çalışan modem böylece duvarlar arasında iletişimde iyi noktada. Biliyorsunuz ki frekans arttıkça sinyal gücü düşüyor. Bu nedenle 2.4 GHz frekans çekim alanıyla daha güçlü sinyal verirken, 5 GHz bandı daha düşük bir sinyal sunar. Elbette 5 GHz'in başka meziyetleri var, ancak bu başka bir ürünün konusu. Sözün özü, 2.4 GHz bandında çalışan IM-333NX, iç alanlarda 150 metreye kadar çekim gücü sunabiliyor. Bu da öteki odadan sinyal alabileceğiniz anlamına geliyor. Eğer modemi dış mekanlarda kullanacaksanız 450 metreye kadar sinyal gücü alabilmeniz mümkün.

Özetle

Eve veya küçük çaplı ofise yeterli performans sağlayacak bir modem arıyorsanız IM-333NX'i yakından inceleyebilirsiniz. Ağ performansı ve çekim gücüyle ideal olan cihaz, uygun fiyatıyla da iyi bir seçim olabilir.

Inca IM-333NX'in fiyatı ise 81 TL civarında.

Kimler Almalı

Eve veya küçük çaplı ofisine yeterli performans sağlayacak bir modem arayanlar IM-333NX'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Eğer sizin için modemde USB bağlantısı önemliyse o halde size alternatif olarak ZyXEL VMG3312-B10A'yı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IM-333NX
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
87
Standart 802.11 b/g/n
Frekans 2.4 GHz
Hız 300 Mbps
Bağlantılar 4 adet RJ45, RJ11
Menzil 150 m ila 450 m
Okuyucu Yorumları