Inca Lazer Gaming Mouse'u inceliyoruz.

Oyuncuların yeni silahı olmak üzere tasarlanan Inca Lazer Gaming Mouse'u inceliyoruz.

CHIP Online Notu 95
  • Konforlu tasarım
  • FPS oyunları için ideal performans
  • Değiştirilebilir mekanizma
  • İki farklı kablo seçeneği
  • Mouse pad
  • Ek ağırlık kutusu yok

Mouse, oyuncuların en önemli aksesuarları arasında yer alıyor. Bu nedenle seçim aşamasında yalnızca tasarım değil, onun yanı sıra fonksiyonelliği, yazılım desteği ve hatta üzerinde yer alan ışıklandırmalarına kadar pek çok özellik önem kazanıyor. Bugün inceleyeceğimiz Inca'nın IMG-307 Lazer Gaming Mouse'u bu gibi konularda dikkat çeken bir mouse olarak karşımıza çıkıyor. Bakalım mouse, oyunculara uygun mu?

Oyuncular için tasarlanan ve bunu rahat, modern ve ergonomik yapısıyla gösteren Inca IMG-307 Lazer Gaming Mouse, ele tam oturan bir gövdeye sahip. Parmaklarınız fare üzerine rahatlıkla yerleşiyor ve yüzey dokusuyla da iyi bir his bırakıyor. Farenin malzeme kalitesini oldukça beğendik. Alt yüzeyi de metalik malzemeden oluşan farenin çevresinde ise çok sayıda programlanabilir tuş bulunuyor. Öte yandan farenin değiştirilebilir ağılıklara sahip olduğunu da söyleyelim.

Farenin üzerinde 13 adet programlanabilir tuş bulunuyor. Bunların 8'i farenin üst kısmında, 5'i ise yan tarafında bulunuyor. Tuşların konumları kolay erişilebilecek türde. Ayrıca kullanımları da kolay. Bu tuşları istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün. Kutudan çıkan yazılımı kurarak arayüze erişebilir ve her tuşa istediğiniz fonksiyonları atayabilirsiniz. Beş farklı profil de sunan yazılım, Türkçe dil desteği de gösteriyor.

Oyuncular için özel

Inca Lazer Gaming Mouse'un tasarım olarak diğer bir dikkat çeken yanı ışıklandırmalı yapısı. Farklı renklerle özelleştirilebilen fare, bunu yine yazılımı üzerinden yapıyor. Yine yazılım içinde görebileceğiniz DPI kısmından farenin DPI'ını detaylı olarak ayarlayabiliyorsunuz. 16400'e kadar olan DPI değerini oyun içinde değiştirmek böylece mümkün oluyor.

Lazer Gaming Mouse'u oyunculara özel yapan diğer bir etken ise değiştirilebilir ağırlıkları. Farenin metalik tabanında yer alan bir hazne içinde çıkartılabilir ağırlıklar bulunduran fare, böylece farenin total ağırlığı olan 182 gramı 20 gram daha arttırmaya olanak tanıyor. Fareyi hafif kullanmak isteyenler bu ağırlıkları kolaylıkla çıkartabilirler. Ancak kutu içeriğinde bu ağırlıkları muhafaza edebilecek ayrı küçük bir kutu bulunmaması üzücü. Hazır kutu içeriğinden bahsetmişken, kutuda ayrıca geniş bir mousepad olduğunu da söyleyelim.

Inca Lazer Gaming Mouse'un kablosu da dayanıklı malzemeden yapılmış. Böylece uzun kullanımlar neticesinde kırılma ve ezilmelere karşı dayanıklı olan kablo, kumaş yapısıyla da göz dolduruyor.

Özetle

Inca IMG-307 Lazer Gaming Mouse, oyuncular için iyi bir seçenek. Konforlu yapısı, malzeme kalitesi, yazılım desteği, programlanabilir tuşları ve bunların performansa olan yansımasıyla fareyi beğendik. Öte yandan ışıklandırmalı yapısıyla da dikkat çekici. FPS türünden hoşlananların yanı sıra MMORPG oyunlarının fanı olanların da ilgisini çekebilir.

Kimler Almalı

Inca IMG-307 Lazer Gaming Mouse, yapısı itibariyle FPS türünden hoşlananların yanı sıra MMORPG oyunlarının fanı olanların da ilgisini çekebilir.

Alternatifleri

Inca IMG-307 Lazer Gaming Mouse'a alternatif olarak daha ucuz ve daha mütevazı bir fare isteyenler Thermaltake Tt eSPORTS Azures Optik Gaming Mouse'u da tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IMG-307 Laser Gaming Mouse
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
95
Bağlantı Kablolu
Teknoloji Lazer
Çözünürlük 16400 dpi
Arabirim USB
Boyutlar 121 x 74 x 39 mm
Ağırlık 182 gr. +20 gr.
Okuyucu Yorumları