Retina ekranıyla dikkat çeken tablet.

Retina ekranıyla dikkat çeken Inca Noble, test merkezimizdeydi. İşte sonuçlar...

CHIP Online Notu 86
  • Tasarım
  • Retina ekran
  • Uygun fiyat
  • Uzun pil ömrü
  • Kamera fonksiyonları

Tablet pazarında kullanıcılara sunduğu Astro, Enjoy, Rasch, Vero, Cassa ve Lady Enjoy modelleriyle başarılı işlere imza atan Inca, özellikle tablet modellerinde fiyat etiketini düşük tutmasıyla öne çıkıyor. Böylece kullanıcılara tablet pazarında uygun fiyatlı model seçeneği sunan Inca, modelleriyle kategorisi dahilinde beklentileri karşılayacak nitelikte performans sağlıyor. Hazırladığı ürünlerde tasarıma da bir hayli özenen Inca, özellikle bu defa inceleyeceğimiz modeliyle fazlasıyla şık bir tasarıma imza atmış. Inca Noble, Apple iPad'i andıran tasarımı bir yana, retina ekranıyla da fazlasıyla şık görünüyor.

Tasarımıyla dikkat çekici

Inca Noble, tasarımıyla oldukça dikkat çekici bir tablet. Ve evet, dış görünüşüyle Apple iPad'i fazlasıyla andırıyor. Beyaz kalın çerçevesi, alüminyum gövdesi ve 9.7 inç büyüklüğünde retina ekranıyla iPad'in örnek alındığı tablette, kameranın konumu ise farklılık gösteriyor. Bunun yanında iPad'in çevresinde yer almayan bağlantılar Noble'de bulunuyor. Hepsine tek tek yakından bakacağız, ancak söze önce tasarımla başlayalım.

Noble, beyaz renkli tasarımıyla iPad'i fazlasıyla andıran bir tablet. Beyaz kalın bir çerçeveye sahip olan Noble, üzerinde 9.7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduruyor. 240'a 187 mm boyutlarında olan tabletin kalınlığı ise 9.8 mm. Böylece iPad'den yalnızca 0.03 mm'lik bir kalınlık gösteriyor ki bu da neredeyse fark yok demek. Sahip olduğu 596 gram ağırlığıyla 652 gramlık iPad'den daha hafif olan Noble, böylece rahatlıkla taşınabiliyor. Bu nedenle Noble, taşınabilirlik kriterinde bizden tam not alıyor.

Noble'nin sağ ve sol yanlarında beyaz plastik malzemeye yer verilmiş. Bağlantılarını sağ yüzeydeki plastik kısımda bulunduran tablet, burada mikrofon, kulaklık ve güç arabirimlerine yer veriyor. Bunları takiben kapalı bir bölüm içinde de USB, HDMI ve hafızayı 32 GB'a kadar arttırabileceğiniz microSD kart yuvası bulunuyor. (Bu arada bu yuvaların bulunduğu alan zor açılıyor. Kapaklı alanın malzemesi daha iyi olabilirmiş.) İhtiyaç duyulan tüm bağlantıları üzerinde bulunduran Noble, 3G desteği ise göstermiyor. Ancak 3G bağlantısını, USB arabirimi sayesinde 3G dongle ile çözebilirsiniz. Ayrıca Noble'nin elbette Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları da bulunuyor.

Retina Display teknolojisi

Inca Noble'nin ekranı, Retina Display teknolojisine sahip. Böylece iPad'den de aşina olduğumuz gibi yüksek çözünürlükte görsellik sağlayabilen ekran, canlılığıyla da göz kamaştırıyor. Yüksek parlaklık seviyesi, doygun renkleri ve canlılığıyla oldukça beğendiğimiz ekran çoklu dokunmatik teknolojisiyle de rahat bir kullanım sağlıyor. Böylece rahatlıkla uygulamalar arasında gezebiliyor, hassas dokunma kabiliyeti sayesinde her noktaya dokunabiliyorsunuz. Bu sebeple Noble'nin en beğendiğimiz yanının ekranı olduğunu söyleyebiliriz. Eminiz yakından inceleyecek kullanıcılar da bize hak vereceklerdir.

Android 4.2.2 işletim sistemi

Üzerinde Android 4.2.2 işletim sistemi bulunduran Noble, böylece iPad görünümlü bir kasada Android keyfi yaşamanıza olanak tanıyor. Bu yönüyle de farklı bir çizgi çizen Noble, işletim sistemi performansıyla da rahat bir kullanım sağlıyor. Ekranlar arasında rahatlıkla geçiş yapabiliyor ve dilediğiniz uygulamayı cihaza indirebiliyorsunuz. 32 GB dahili belleğe sahip olan Noble böylece fazlasıyla yeterli bir alan sunuyor. Elbette bu alanı daha fazla yükseltebilmeniz de mümkün. Cihazın microSD kart yuvasını kullanarak hafızayı 32 GB daha arttırabiliyorsunuz. Böylece daha fazla uygulamayı Google Play Store üzerinden tablete indirebilirsiniz.

Gelelim kameralara...

Ekranın sağ üst köşesine konumlandırılmış olan ön kamera, 0.3 megapiksel çözünürlüğünde. Bu haliyle görüntülü görüşmeler için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Fakat çözünürlük en azından 1.2 MP tercih edilebilirdi. Arka yüzünde de bir kamera taşıyan Noble, bu kamerasıyla ise 5.0 MP sunuyor. Kamera performansından bahsedecek olursak, ortalama bir grafik çizdiğini söyleyebiliriz. Gün ışığında güzel sayılabilecek fotoğraflar çeken kamera, beklendiği gibi düşük ışık koşullarında grenli sonuçlar veriyor. Elbette bunda flaş desteğinin olmaması da yer tutuyor. Ayrıca kamera çekim hızıyla da performansının düşük olduğunu söyleyebiliriz. Seri çekim yaparken kayıt için duraksamanız gerekiyor.

Grafik ve pil performansı

Son adımda Noble'nin sistem performansından bahsedelim. Noble, üzerinde dört çekirdekli ARM Cortex A9 işlemci bulunduruyor. 1.6 GHz hızında çalışan işlemci, 2 GB DDR3 bellekle desteklenmiş. Yine bunların yanında takımı dört çekirdekli Mali 400 grafik arabirimi ile destekleyen Inca, Noble'nin böylece uygulamaların yanı sıra oyunlara da hazır olmasını istemiş. Keza öyle de olmuş. Yaptığımız testlerde Noble'nin bulunduğu kategori için gayet yeterli bir oyun ve uygulama performansı sunduğunu söyleyebiliriz. Gerek Android işletim sistemi içinde rahat hareket kabiliyeti sağlayabiliyor, gerekse de Google Play üzerinden istediğiniz oyunları indirip oynayabiliyorsunuz. Yalnızca Angry Birds ve Fruit Ninja değil, bunların yanında Vector, Hungry Shark ve Temple Run gibi oyunları da rahatlıkla oynayabileceğiniz Noble, Real Racing 3 gibi yüksek grafik gerektiren oyunlarda ise FPS kaybına sebep oluyor. Ancak Inca Noble'nin bulunduğu kategori için iyi bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Uzun pil ömrü

Noble'nin pil ömrü etkileyici bir performans sergiliyor. Yaptığımız testler sırasında 10 saate yakın pil ömrü sunduğunu deneyimledik. Bu sırada ekran parlaklığının yüksek seviyede olduğunu ve oyun ile internet uygulamalarıyla çalıştığını söyleyebiliriz. Bu sayede uzun soluklu kullanımlarda Noble'nin rahatlıkla beklentileri karşılayacağını düşünüyoruz. Bu süre düşük ekran parlaklığında ve ara ara kullanımlarda çok daha uzun olacaktır.

Özetle

Noble, sahip olduğu retina ekranı ve başarılı teknik özelliklerinin yanı sıra uzun pil ömrüyle de ideal bir tablet olmasının yanı sıra fiyatıyla da oldukça dikkat çekici. KDV dahil 249 $ + KDV fiyat etiketiyle satışa sunulan Noble, 584 TL civarında bir fiyatla alıcı buluyor. Bu anlamda muadillerine baktığımızda sahip olduğu özellikleriyle pek çok rakibini geride bırakmayı başardığını söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Tablet sahibi olmak isteyen her kullanıcıya hitap eden Inca Noble, özellikle uygun fiyata iyi bir tablet isteyenler tarafından incelenebilir.

Alternatifleri

Inca Noble'ye alternatif bakıyorsanız, bulunduğu fiyat kategorisinde seçim yapmanız oldukça zor görünüyor. Zira Noble'nin sunduğu özelliklerin tamamını sunan bir model bulamayabilirsiniz. Daha düşük ekran boyutu arıyorsanız farklı modelleri görebilirsiniz. Diğer yandan farklı boyutlarda ve yine uygun fiyatlı tablet satın almak istiyorsanız diğer Inca tabletlerini inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Noble
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
86
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciARM Cortex A9
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiRetina Display
Ekran Boyutu9.7 inç
Ekran Çözünürlüğü2048 x 1536 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi8000 mAH
Boyutlar240 x 187 x 9.8 mm
Ağırlık596 gr.
Okuyucu Yorumları