Kompakt boyutlarıyla dikkat çekiyor.

Kompakt boyutlarda bir tablet arıyorsanız Rasch ilginizi çekebilir.

Inca Rasch İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Ekran hassasiyeti
  • İdeal performans
  • Kameranın bulunduğu konum

Mini tabletlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, büyük ekranlarından dolayı tablet kullanmayı tercih etmeyen kullanıcılar da artık kendilerine uygun seçenekler bulabiliyorlar. Inca, sahip olduğu seriler arasında yer verdiği Rasch tableti ile büyük ekranlı tabletlere iyi bir alternatif sunuyor. Üzerinde bulundurduğu 8 inçlik ekranı ve onu çevreleyen gövdesiyle birlikte kompakt boyutlara sahip olan Inca Rasch, böylece her yerde rahatlıkla yanınızda bulundurabileceğiniz bir ürün olarak dikkat çekiyor.

Beyaz renkli bir gövdeye sahip olan Inca Rasch, 10 mm'lik inceliği ile rahatlıkla her yere beraberinizde götürebileceğiniz bir tablet. Ön yüzeyi beyaz bir malzemeyle kaplanan tabletin arka yüzeyi ise metalik bir renkte. Sağ yüzeyinde bağlantılarını bulunduran tablet, bu alanda ihtiyacınız olan tüm arabirimlere yer veriyor. Burada mini USB, mini HDMI, microSD kart, kulaklık gibi arabirimlerle karşılaşıyoruz. Yine bu kenarda ve çerçevesinin üst yüzeyinde güç butonu ve ses seviyesini ayarlayabilmemiz için tuşlar konumlandırılmış. Tabletin çevresinde bunlardan başka bir ayrıntı bulunmuyor. Inca Rasch, az önce de bahsettiğimiz gibi 8 inçlik bir ekrana sahip. 5 noktadan dokunuşu algılayabilen ekranıyla 1024x768 piksel çözünürlük sunan Inca Rasch, ekran hassasiyetiyle rahat bir kullanım sağlıyor. Ekranının hemen sağ üst köşesinde bir ön kamera konumlandırılan Inca Rasch, ön kamerasıyla 0.3 megapiksellik bir performans gösteriyor. Tam arkasında da yine aynı köşede bir arka kamera bulunduran tablet, 2.0 megapiksel değerindeki kamerasıyla gittiğiniz yerlerde fotoğraf ve video çekebilmenize olanak tanıyor. Ancak kameraların konumunu beğenmediğimizi de belirtelim. Bu konumda hem ön kamera hem de arka kamerayla uygun açı yakalamak zor olabiliyor.

Sahip olduğu bu kompakt gövdeye pek çok başarılı öğe sığdırmış olan Inca Rasch, uygun fiyatlı tablet arayışındaki kullanıcılara iyi bir performans sunabilmek için pek çok özellikle donatılmış. Çift çekirdekli 1.6 GHz hızında çalışan bir işlemciye sahip olan Inca Rasch, 1 GB DDR3 belleğiyle de işlem gücüne tam destekte bulunuyor. Ayrıca dört çekirdekli Mali-400 grafik işlemcisine de sahip olan Inca Rasch, böylece oyun seanslarınızda grafik konusunda da size tam destekte bulunuyor. Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemiyle beraber Google Play Store üzerinden istediğiniz uygulama ve oyunlara erişebilmenize olanak tanıyan Inca Rasch, sahip olduğu teknik özellikleriyle özellikle indirdiğiniz oyunlarda keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak. 16 GB dahili depolama alanıyla da ferah bir kapasite sunan Inca Rasch, microSD kart bağlantısıyla kapasitesini 32 GB'a kadar daha arttırabilmenize de olanak tanıyor.

Özetle

Bulunduğu kategoride sahip olduğu iyi özellikleriyle başarılı bir tablet olduğunu söyleyebileceğimiz Inca Rasch, 349 TL'lik uygun fiyatıyla yakından incelenmesi gereken bir tablet.

Alternatifleri

Inca Rasch'ın sundukları size hitap etmiyorsa o halde Inca'nın Astro, Enjoy, Vero ve Cassa isimlerindeki diğer tablet serilerine göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Rasch
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
80
ModelRasch IT-008
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciCortex A9 (Çift çekirdekli)
İşlemci Hızı1.6 GHz
Ekran Boyutu8 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Grafik İşlemciMali-400 (Dört çekirdekli)
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBYok
Pil Kapasitesi4400 mAH
Boyutlar1584. x 200.5 x 10 mm
Okuyucu Yorumları