iPad mini 3'ü test ettik! İşte test raporumuz

iPad mini 2'nin üzerine pek bir şey koyamayan iPad mini 3'ü almaya değer mi? Cevap, testimizde gizli

iPad mini 3 İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Kullanım
  • Performans
  • Tasarım
  • TouchID
  • Hafif ve ince
  • Ortalama pil ömrü

Apple'ın mini tablet ailesinin son üyesi iPad mini 3, yanında büyük bir tablet taşımak yerine daha kompakt boyutlu tabletlerden hoşlananlara hitap ediyor. Selefinden pek fark yarattığını söylemek ilk bakışta biraz zor. Yani yeni tablet, iPad mini 2'nin üzerine pek bir şey koymuyor. Öte yandan ilk bakışta dikkati çeken bir diğer önemli nokta ise tabletin yüksek fiyatı. Bu nedenle her keseye hitap etmediğini baştan söylemek lazım.

iPad mini 3'ün en önemli özelliği ise Touch ID eklemesiyle beraber gelmesi. Böylece biyometrik algılayıcı farkı yaratan tablet, peki detaylarında neler gizliyor?

Şimdi Apple'ın yeni "minisi" iPad mini 3'e yakından bakalım...

Özetle

iPad mini 3, kesinlikle kötü bir tablet değil ve iPad çizgisini çok başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Buradaki sorun, iPad mini 2 çok daha uygun fiyatlarla piyasadaki varlığını sürdürürken, neredeyse aynı olan bu cihazı satın almayı kimin isteyeceği.

iPad mini 2 sahibi değilseniz, aradaki fiyat farkı da sizin için önemli değilse, en son modeli, yani iPad mini 3'ü satın almayı seçebilirsiniz. En azından Touch ID özelliği bile seçiminizi etkileyecektir. Ama iPad mini 2'niz varsa, onu elden çıkartıp, üzerine para ekleyip iPad mini 3'ü almak için çok fazla bir neden göremiyoruz...

Kimler Almalı

iPad mini 2 sahibi değilseniz, aradaki fiyat farkı da sizin için önemli değilse, en son modeli, yani iPad mini 3'ü satın almayı seçebilirsiniz. En azından Touch ID özelliği bile seçiminizi etkileyecektir.

Alternatifleri

Eğer mini tablet almak istiyor ve bu seçimi iPad'den yana kullanmak istiyorsanız o halde alternatif olarak daha uygun fiyatlı olan iPad mini 2'yi tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iPad mini 3
Ürün Markası Apple
CHIP Online Notu
89
İşletim SistemiiOS 8.1
İşlemciApple A7
İşlemci Hızı1.3 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLED-backlit IPS LCD
Ekran Boyutu7.9 inç
Ekran Çözünürlüğü1536 x 2048 px
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Var
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar134 x 200 x 7.5 mm
Ağırlık331 gr.
Okuyucu Yorumları