iPhone 6 Plus testte!

İşte beklenen testlerden ilki: Apple'ın ilk "phablet'i" iPhone 6 Plus'ı her yönüyle test ettik!

iPhone 6 Plus İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Şık görünüm
  • Kaliteli Full HD ekran
  • Güçlü kamera
  • Tek elle kullanım için büyük
  • Çok pahalı
  • Kolay bükülüyor

CHIP Online'ın iPhone 6 testi için tıklayın...

Apple'ın yeni amiral gemisi 4.7 inç'lik iPhone 6 ile eş zamanlı olarak gelen iPhone 6 Plus, sonunda karşımızda. 5.5 inç'lik ekranıyla iPhone tarihinde eşsiz bir yere sahip olan cihaz, phablet (cep telefonu ve tablet karışımı) kategorisinde değerlendiriliyor.

5.5 inç'lik Samsung Galaxy Note 2 gibi Android cihazlardan bu boyut tanıdık gelse de, Apple cihazları arasında bu büyük bir yenilik. Bugüne kadarki Apple cihazlarının sadece iki farklı boyutu vardı: 3.5 inç'lik ilk nesil iPhone'lar, ve daha sonraları çıkan 4 inç'lik modeller.

Donanımsal özellikler ve tasarım açısından, iPhone 6 Plus ile iPhone 6 arasında büyük bir fark yok. En büyük fark elbette boyutu. Yine de sadece kendinde bulunan bazı özelliklere sahip. Full HD ekrana sahip ilk iPhone olmasının yanında, büyük boyutundan dolayı sahip olduğu pil de doğal olarak daha büyük.

Her iki cihaz da A8 64-bit işlemci, 1GB RAM, M8 motion coprocessor ve 8MP arka kameraya sahipler. Ama kamera açısından da küçük bir fark var. iPhone 6 Plus'ın kamerası OIS (optik imaj stabilizasyonu) özelliğinden faydalanırken, iPhone 6 EIS (elektronik imaj stabilizasyonu) kullanıyor.

Peki, iPhone 6 Plus hangi seçeneklerle geliyor? Şimdi cebin dahili hafıza ve fiyat seçeneklerine bakalım...

Özetle

iPhone 6 Plus, piyasadaki en iyi görünen phablet. Büyük ekranı ve alüminyum kasasıyla gerçekten etkileyici.

Apple'ın sonunda Full HD'ye geçiş yapması da sevindirici bir şey. Genel olarak ekranı çok kaliteli ve belirgin bir eksiye rastlamadık. 5.5 inç'lik büyük ekranı, film izlemek ve oyun oynamak için de ideal.

Apple'ın en son işletim sistemi olan iOS 8'i kullanması da birçok avantajı beraberinde getirmiş. Yeni sağlık uygulaması da gelen bazı yenilikler arasında.

Gördüğümüz kadarıyla Apple, pil açısından da oldukça gelişme sağlamış. iPhone 6 Plus, tek şarjla rahatlıkla tüm gün dayanabiliyor. Tabii oyunlar ve filmlerle cihazı fazla zorlarsanız yine de pili daha erken tüketebilirsiniz.

Bunların yanında, fazla büyük olması, tek elle kullanımın zorluğu, ve fiyatı eksi yönleri arasında sayılabilir.

Sonuç olarak iPhone 6 Plus, son derece kaliteli bir phablet ve bu tarz bir cihaz arayanları kesinlikle tatmin edecektir. Daha hesaplı alternatifleri olsa da, Apple'ın basitliği ve yaratıcılığından şaşmak istemeyen kullanıcılar için ideal bir cihaz.

Kimler Almalı

Genel olarak halihazırda Apple kullanıcılarına cazip gelecek olan iPhone 6 Plus, iOS 8 platformunda çalışan bir phablet arayanlar tarafından satın alınabilir.

Alternatifleri

iPhone 6 Plus'a alternatif olarak Samsung Galaxy Note 4'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iPhone 6 Plus
Ürün Markası Apple
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiiOS 8
İşlemciApple A8
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiLED-backlit IPS LCD
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciPowerVR GX6450
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi384:00 saat
Konuşma Süresi024:00 saat
Boyutlar77 x 158 x 7.1 mm
Ağırlık172 gr.
Okuyucu Yorumları