iRig Keys PRO'yu inceliyoruz

Kompakt yapısıyla göz dolduran ve şık bir klavye seti olan iRig Keys PRO'yu inceliyoruz.

iRig Keys PRO İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Kompakt tasarım
  • Hafif
  • Tak – çalıştır
  • Gayet başarılı performans
  • Dijital ekranı yok

Müzikle uğraşanların gözde markaları arasında yer alan iRig'in farklı kategorilerden pek çok ürününü inceleme şansı bulduk. Şimdi bunlar arasına, profesyonel özellikler sunan, gerçekçi bir piyano deneyimi sağlayan, iRig Keys PRO'yu da dahil ediyoruz.

Kompakt yapısıyla dikkat çeken iRig Keys PRO, neredeyse tam boyutlu bir klavye seti. Üzerinde 37 tuş bulunduran klavye, modülasyon ve perde değiştirme tekerleği, ses/ veri butonu, oktav / program açma ve kısma düğmeleri ile ihtiyaçlara yanıt veriyor. Ayrıca özelleştirilmiş ayarları kaydedebileceğiniz 4 farklı ayarlama düğmesi de sunan cihaz, tak ve kullan özelliği gösteriyor.

Android ve iOS cihazlarıyla rahatlıkla kullanılabilen iRig Keys PRO, hem Lightning kablosu, hem USB kablosunu kutu içeriğinde getiriyor. Böylece ister Android'li bir tablet, ister iPad ile kullanılabilecek olan iRig Keys PRO, ayrıca Mac ve PC desteği de gösteriyor. Elbette iRig Keys PRO'yu kullanabilmek için stüdyo yazılımına da sahip olmanız gerekiyor. Bunun için SampleTank yazılımını kullanabiliyorsunuz.

iRig Keys PRO, kompakt boyutlarına rağmen iki elle rahatlıkla kullanılabiliyor. Elbette piyasada daha geniş ve daha fazla tuş sunan modeller de mevcut. Eğer böyle bir ihtiyacınız varsa onları da incelemek isteyebilirsiniz. Öte yandan iRig Keys PRO'nun üzerinde dijital bir ekran da bulunmuyor. Muadillerinde buna rastlıyoruz.

iRig Keys PRO, az önce de söylediğimiz gibi dört farklı ayar kaydedebileceğiniz bir ayar düğmesine sahip. Bunun yanında klavyenin perdesini değiştirmek, belirli program değişimi mesajları göndermek, dokunma duyarlılığını kişiselleştirmek ve MIDI kanalını değiştirmek için düzenleme moduna da sahip.

Son olarak mobil olarak kompakt bir stüdyoya sahip olmak için iRig Keys PRO'yu iLoud hoparlörüyle birlikte de kullanabilirsiniz. Bunu da ek bilgi olarak vermekte fayda görüyoruz.

Özetle

iRig Keys PRO, kullanışlı ve kompakt bir klavye. 37 tuşlu olmasına karşın oldukça kompakt yapıda olan ve çift elle kullanıma imkan tanıyan cihaz, hem geniş uyumluluğu hem de üzerinde sunduğu kontrolörleriyle, müzisyenler tarafından ilgi çekici bulunabilir.

iRig Keys PRO'yu 480 TL civarında bir fiyat etiketiyle bulabilirsiniz.

Kimler Almalı

Müzikle uğraşan ve mobil yaşama ayak uydurabilecek yapıda bir stüdyo kurma düşüncesinde olan müzikseverler iRig Keys PRO'u yakından incelemek isteyebilirler.

Alternatifleri

iRig Keys PRO'ya alternatif olarak Alesis QX49 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iRig Keys PRO
Ürün Markası iRig
CHIP Online Notu
85
iPhone / iPad Desteği Var
Android Desteği Var
Mac / PC Desteği Var
Boyutlar 590 x 189 x 57 mm
Ağırlık 1.59 kg.
Okuyucu Yorumları