iRig Mic Lav: YouTuber'lara iyi gelecek

Özellikle mobil ortamlarda kayıt yapmanın en başarılı yolu olan iRig Mic Lav'a yakından bakıyoruz.

iRig Mic Lav İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Kolay kullanım
  • Başarılı performans
  • Mobil uygulama
  • Kablosu kısa

Özellikle son dönemde "YouTuber" olarak yeni bir mecra ortaya çıkmışken, bu işle uğraşan pek çok kişi kaliteli ses ve görüntü ekipmanları peşine düşmüş durumda. Bizim de teknoloji basını olarak işimiz gereği kullandığımız bu ekipmanlar arasına, bugün inceleyeceğimiz iRig Mic Lav isimli ürün de katıldı. İster tek kişi, ister çift kişi kullanıma uygun olan iRig Mic Lav, profesyonel sistemlerle kullanılabileceği gibi, mobil cihazlarla kullanıma uygun olmasıyla da dikkat çekiyor. Yani, bir Youtuber olarak ister ev rahatlığında, ister mobil ortamda telefonunuza bağlayarak rahatlıkla kullanabileceğiniz iRig Mic Lav, iOS ve Android'li cihazlarla uyumlu yapıda tasarlanmış.

İki farklı versiyon halinde satışa sunulan iRig Mic Lav, ister tek kişilik, ister çift kişilik ekipmanla satın alınabiliyor. Tek kişilik versiyonda, bir iRig Mic Lav ve taşıma çantası yer alırken, ayrıca çıkartılabilir bir rüzgar kalkanı ile bir klips bulunuyor. Eğer sık sık röportaj yapıyorsanız, o halde iRig Mic Lav (2 Pack) paketini tercih etmek daha mantıklı olacak. Zira bundan iki adet iRig Mic Lav çıkıyor. Böylece mobil ortamlarda, cep telefonunuzdan yaptığınız röportajlarda, tek mikrofonu arada dolaştırma zahmetinden kurtuluyorsunuz.

iRig Mic Lav'un kullanımı oldukça kolay. iOS veya Android marketten ilgili iRig yazılımını indirerek hızlıca kullanıma hazırlayabiliyorsunuz. iRig Mic Lav üzerinde bir jak girişi bulunuyor. Buraya kulaklık bağlayarak yayını kontrol edebilir veya iki adet mikrofon bağlayacaksınız, diğer iRig Mic Lav'u da bu kısma takabilirsiniz. Bu durumda, yine cihazın üzerinde yer alan anahtardan ilgili modu aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Android telefon ve tablet ve yine iPhone ile iPad'lerle uyumlu halde olan iRig Mic Lav, ayrıca Mac'lerle de çalışıyor. Bu bilgiyi de verelim.

Cihazın kayıt esnasındaki performansından bahsetmemiz gerekirse, gayet başarılı bir grafik çizdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle rüzgar kalkanını mikrofon üzerine taktığınızda, dış koşullarda gürültülerden arınabilen ve böylece temiz, net ses iletimi gerçekleştirebilen iRig Mic Lav, 1.5 metre uzunluğunda bir kabloyla geliyor. Bu kablo tek başınıza çekim yaptığınızda yeterli. Fakat telefonla bir başka kişi kayıt yapacak ve siz önünde konuşacaksanız, bu kablo uzunluğu kısa gelebilir. O nedenle kutu içeriğinde bu mesafeyi uzatacak ek bir uzatma kablosu olsa çok daha iyi olabilirdi diye düşündüğümüzü de belirtelim.

Özetle

iRig Mic Lav, kullanımı kolay, performansıyla da başarılı bir mikrofon seti. Mobil ortamlarda kayıt yapmak, video çalışmalarında kullanmak ve özellikle çift kişilik paketiyle söyleşilerde de kullanmak için fazlasıyla uygun.

iRig Mic Lav'u 240 TL civarında bir fiyata bulabilirsiniz.

Kimler Almalı

Video ve kayıt işleriyle uğraşan kullanıcıların yakından incelemesini önerebileceğimiz iRig Mic Lav, özellikle mobil ortamda kayıt yapmayı tercih edenlerin gözdesi olacaktır.

Alternatifleri

iRig Mic Lav'un tek kişilik paketinin yanı sıra çift kişilik kullanım imkanı tanıyan iRig Mic Lav (2 Pack) seçeneği de bulunuyor. Onu da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iRig Mic Lav
Ürün Markası iRig
CHIP Online Notu
90
Dönüştürücü Tipi Kondansatör, elektret
Polar Pattern Çok yönlü
Frekans Tepkisi 30 Hz – 16 kHz, -3dB
Maks. SPL 120dB SPL
Hassasiyet -35±3dB (1 kHz), 0dB=1V/Pa
Kapsül Çapı 6mm/0.24"
Kablo Uzunluğu 1.5 metre
Çıkış Konnektörü 1/8" TRRS
Okuyucu Yorumları