Jabra'nın kablosuz kulaklığını denedik

Jabra'nın kablosuz kulaklığı Halo Smart nasıl bir performans sunuyor? İnceliyoruz.

CHIP Online Notu 78
  • Telefon görüşmeleri için ideal
  • Pil ömrü
  • İyi ses
  • Kaliteli tasarım
  • Jabra Assist uygulaması
  • Kutu içinden çıkan silikon başlıklar
  • Bas tepkisi

Kablosuz kulaklıklar artık yalnızca telefon görüşmeleri için değil, mobil ortamda rahat müzik dinlemek için de sıkça tercih edilmeye başlandı. Yine de pek çok modelde, kablolu modellerin verdiği ses performansını almak zor. Fakat buna rağmen kullanım kolaylığı için tercih ediliyorlar.

Bu kategoride pek çok ürün ve marka yer alıyor. Bunlardan biri de Jabra'nın elimizdeki Halo Smart kulaklığı. Tasarımıyla boyundan dolanan bir kulaklık olan Halo Smart, bu kategoride benzer modellerden Samsung Level U'yla benzer bir görünüm sergiliyor.

Boynunuza asabileceğiniz kulaklık, ince kordonuyla gömlek yakasına gizlenebiliyor. Hafif olması ve kulak uçlarının da rahat olması, konforlu bir kullanım sağlıyor. Ayrıca sürücülerin içinde mıknatıs olduğundan, kullanmadığınız zamanlarda göğsünüzde birleşerek derli toplu bir görünüm sergiliyor.

Halo Smart'ın 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Elimizdeki siyah renkli modelinin yanı sıra kırmızı ve mavi renk seçenekleri de yer alıyor.

Halo Smart, kolayca kullanılabiliyor, fakat her kullanım tarzına uygun olmadığını baştan söylemek gerek. Yani bu cihazı fitness'la uğraşanlar tercih etmeyeceklerdir. Zira kulak başlıklarının yapısı buna uygun değil. Hatta kutu içeriğinden çıkan silikon başlıkların boyutları da bizce çok küçük. En büyük boyunu taksanız bile, hareket etmeseniz dahi kulaklık kulağınızda gevşek durabiliyor. Bu da gerek rahat kullanımı gerekse ses kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. O nedenle ekstra silikon başlıklara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Cihazın kutusundan ayrıca, Halo Smart'ı şarj etmek için kablo da çıkıyor. Tek şarjla, normal kullanımda cihazı 2 – 3 gün süreyle rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bunun net süresi ise, konuşma noktasında 17 saate kadar, müzik noktasındaysa 15 saate kadar olarak karşımıza çıkıyor.

Halo Smart ile müzik dinlemenin yanı sıra telefonunuzu da kontrol edebiliyorsunuz. Telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabileceğiniz gibi, üzerindeki mikrofon tuşuna basarak Siri ve Google Now'a erişebiliyorsunuz.

Jabra Halo, ayrıca rüzgar korumalı bir mikrofona sahip. Bu sayede rüzgarlı havalarda da telefon görüşmelerinizde aksaklık olmuyor. Biz özellikle net görüşme performansı sunmasını beğendik. Kulaklığın yine yağmurlu havalarda suya karşı dayanıklılığı ile dış hava koşullarına hazır yapısı da göz dolduruyor.

Özetle

Jabra Halo Smart, Bluetooth kulaklık arayan kullanıcılar için iyi bir seçenek olabilir. Özellikle yalnızca telefon görüşmesi için değil, müzik dinlemek için de rahatlıkla tercih edilebileceğini söyleyelim. Konforlu yapısı ve güzel görünen tasarımıyla da ilgi çekici olduğunu da belirtelim. Ancak silikon başlıklar kulağınıza uymayabilir. O nedenle ekstra başlık bulmak durumunda kalabilirsiniz. Bunun da bilgisini verelim.

Halo Smart'ı şu an piyasada 279 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Hem müzik hem telefon görüşmeleri için bir bluetooth kulaklık arayanlar, Jabra Halo Smart'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Jabra Halo Smart'a alternatif olarak Samsung Level U modeli de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Halo Smart
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
78
Konuşma Süresi 17 saate kadar
Müzik Süresi 15 saate kadar
Bekleme Süresi 22 gün
Şarj Süresi 2 saat
Bluetooth 4.1
Rüzgar Koruması Var
Su Koruması Var
Frekans Tepkisi 20Hz – 20kHz
Sürücü Boyutu 10mm
Boom Mik. Var
Telefon Kontrolü Evet
Ağırlık 38 gr.
Okuyucu Yorumları