Solemate Max'i inceledik.

Müziği beraberinde taşımak isteyen ve tasarımdan da ödün vermeyenlere özel Solemate Max'i inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Görünümü harika
  • Uzun pil ömrü
  • Kolay bağlantı seçenekleri
  • Ses kalitesi
  • Yüksek fiyat
  • Güç kablosu tasarımı

Yalnızca evde değil, müziği gittiğiniz ortamlara da taşımak istiyorsanız Jabra'nın yeni ürünü Solemate Max, size göre bir cihaz olabilir. Evde olduğu kadar, plajda, parkta, bahçede, kısacası müziği dinlemek istediğiniz her yerde size bu imkanı sağlayabilen Solemate Max, bunu elbette kablosuz yapısıyla sağlıyor. Bu model aslında Jabra'nın bu alandaki ilk ürünü değil. Daha önce de Solemate Mini ve Solemate modelleriyle karşımıza çıkan Jabra, bu defa Solemate Max ile bizlerle.

Taşınabilir, kablosuz ve üzerindeki kaliteli hoparlörleriyle dikkat çeken Solemate Max, ilk etapta elbette tasarımıyla dikkat çekiyor. Red Dot 2014 ödüllü olan tasarımıyla oldukça şık görünen Solemate Max'e şimdi daha yakından bakalım.

Tasarımıyla oldukça şık

Solemate Max, tasarımıyla oldukça çekici görünüyor. Plastik yapıda olan cihaz, masaüstüne rahatlıkla konumlandırabileceğiniz bir yapıda olduğu kadar, hemen yanındaki kulpu sayesinde rahatlıkla da taşınabiliyor. Üst yüzeyinde müziğin kontrol edilebilmesi için menü tuşlarını bulunduran cihaz, burada şarkılar arasında geçiş yapabileceğiniz ileri geri butonlarını ve ses tuşlarını tutuyor. Ayrıca bir güç butonu da hemen üzerinde göze çarpıyor.

Solemate Max'în sağ yüzeyine baktığımızda burada cihazın kablosuz bağlantısı için Bluetooth anahtarını görüyoruz. Bluetooth yoluyla cep telefonu veya diğer Bluetooth kaynaklarıyla iletişim sağlayabilen cihaz, ayrıca fiziksel olarak da kabloyla müzik kaynaklarına bağlanabiliyor. 3.5 mm'lik jak girişi de bu yüzeyde yer alıyor. Diğer yandan yine hemen altında USB bağlantılarını da görebiliyoruz.

Solemate Max'in etrafında başka dikkat çeken ayrıntı yok. Izgaralarının altında hoparlörlerini gizleyen set, tasarımıyla oldukça minimal yapıda. Böylece Solemate Max'i yanınızda taşımaktan gayet mutluluk duyacaksınız diye düşünüyoruz. Ancak cihazın yaklaşık 3 kilogramlık ağırlığa sahip olduğunu da bu noktada söyleyelim. Öte yandan tasarımı böylesi güzel bir cihaza özel bir güç kablosu tasarımı yapılsaydı hiç de fena olmazdı diye düşünüyoruz.

Müziği her yere taşıyın

Solemate Max, iki tweeter ve iki woofer'dan oluşan hoparlörleriyle gayet iyi bir ses kalitesi sunuyor. Her ne kadar boyutuyla küçük görünse de çok daha büyük hoparlörlerden alacağınız verimi sağlayabilen Solemate Max, HiFi Dolby ses kalitesi sağlıyor.

Bağlantı konusunda da özgürlük sunan Solemate Max, Bluetooth üzerinden kolayca cihazlarla eşleşebiliyor. Eğer fiziksel bağlantı kurmak istiyorsanız bunu da jak girişiyle ve cihazın altında yer alan kablosuyla halledebiliyorsunuz.

Solemate Max'in kablosuz durumlarda uzun pil ömrüyle rahatlık sağladığını söylemek mümkün. 14 saate kadar çalma süresi sunan cihaz, ayrıca cep telefonunuzu da aynı anda şarj edebileceğiniz bir platform halini alabiliyor. Üzerinde yer alan USB bağlantısını kullanarak cep telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz.

Cep telefonlarıyla rahat kullanım açısında iOS ve Android için özel uygulamalara da sahip olan Solemate Max, Jabra Sound uygulaması ve Jabra Social Jukebox özelliği ile müzik keyfini esnek ve sosyal hale getirebiliyor.

Özetle

Solemate Max, özellikle tasarımıyla dikkat çeken bir müzik çalar. İster evde, ister mobil durumlarda rahatlıkla kullanılabilecek olan seti; tasarımı, ses kalitesi ve bağlantı özgürlüğüyle beğendik. Elbette buna bir de uzun pil ömrünü de dahil edebiliriz.

Solemate Max'in yaklaşık fiyatı ise 850 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Müzik keyfini uzun soluklu farklı ortamlara taşımak isteyen ve tasarıma da önem gösteren kullanıcılar Solemate Max'i oldukça beğeneceklerdir diye düşünüyoruz.

Alternatifleri

Solemate Max'in fiyatı yüksek geldiyse daha ucuz farklı alternatifler de mevcut. Philips AZ100B bunlardan biri. İncelebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Solemate Max
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
85
Kablosuz Teknoloji Bluetooth 3.0
NFC Var
Frekans Tepkisi HiFi
Bekleme Süresi 3120 saate kadar
Çalma Süresi 14 saat
Ağırlık 3.0 kg
Okuyucu Yorumları