Jabra'dan ilginç bir kulaklık...

Egzersizlerinde kişisel koça ihtiyaç duyan sporseverlere Jabra'dan ilginç bir kulaklık...

CHIP Online Notu 76
  • Konfor
  • Hafif
  • Kişisel koç
  • Uygun performans
  • Ter ve yağmura dayanıklı
  • TrackFit
  • Yüksek fiyat
  • Pil ömrü kısa

Bluetooth kulaklıklara farklı biçimlerde rastlıyoruz. Sporcu tipi Bluetooth kulaklıklara ise, özellikle konfor sunmaları, su ve ter geçirmemeleri gibi fonksiyonlarıyla aşinayız. Fakat Jabra'nın ürettiği bir Bluetooth kulaklık var ki, sporcular için bambaşka bir yetenekle daha donatılmış. Elimizdeki Sport Coach, müziğin yanı sıra kros antrenman özelliklerini bir arada sunuyor ve bu özelliğiyle bu alanda "dünyanın ilk kablosuz kulaklığı" olarak anılıyor. Yalnızca bir kulaklık değil, sporcuların aynı zamanda kişisel koçu da olan Sport Coach, motivasyonu hep yüksekte tutmayı amaçlıyor.

EarWings kulaklıklı

EarWings kulaklıklı

Enseden dolaşan kısa kablosuyla sporcuya rahat hareket imkanı tanıyan Sport Coach, EarWings kulak içi üniteleriyle geliyor. Kulağa rahatlıkla oturan bu setler, kutu içeriğinde farklı boylarda bulunuyor. Silikon malzemeli ve ter, yağmur gibi etkenlerden etkilenmeyen EarWings başlıklar, kulak içinde rahatsız etmeden kendine yer buluyor ve spor seanslarında sporcunun konsantrasyonunu bozmuyor. Bu arada kulaklığın yalnızca 16 gram ağırlığında olduğunu da söyleyelim. Yani neredeyse yok gibi...

Kulaklığın kablosu üzerinde bir kontrol birimi yer alıyor. Bu birim üzerindeki tuşları kullanarak ses ayarı yapabiliyor, o an çalmakta olan parçaya müdahale edebiliyorsunuz. Öte yandan kulaklığın üzerinde yer alan TrakcFit sensörü ile sizi takip eden Sport Coach, edindiği bilgileri de az sonra bahsedeceğimiz uygulama yoluyla sizinle paylaşıyor.

Kişisel antrenör

Kişisel antrenör

Sport Coach, cep telefonunuza kolaylıkla bağlanıyor. Bluetooth ve NFC kablosuz bağlantı teknolojilerini destekleyen kulaklık, ayrıca az önce bahsettiğimiz koç desteğini ve TrackFit bilgilendirmelerini sağlayabilmesi için ek bir uygulamaya ihtiyaç duyuyor. Jabra Sport Life uygulamasını edinerek bu özellikleri de kullanır hale gelebiliyorsunuz.

Sol kulaklık üzerindeki butona basarak aktif hale getirebileceğiniz TrackFit sensörü ile gittiğiniz mesafeyi, temponuzu, attığınız adımı, yaktığınız kalori miktarını ve genel performans verilerinizi analiz ederek uygulamaya aktaran Sport Coach, ayrıca yine uygulama üzerinden planlayacağınız egzersiz programınıza sesli koçla eşlik edebiliyor. Belirlenen zamanlarda ne yapmanız gerektiğini söyleyerek motivasyon arttıran bu uygulamayı, biz başarılı bulduk. En azından farklılık yarattığı kesin. Sporcular tarafından beğenilebilir diye düşünüyoruz.

Kulaklığın ses kalitesine gelince, gayet uygun bulduk. İster salon sporu yapın, ister koşuya çıkın kulaklık uygun bir ses performansı sunuyor. Ses izolasyonu da gayet başarılı. Bu arada kulaklıkta Dolby ses desteği bulunduğu bilgisini de verelim.

Son olarak Sport Coach'un pil ömründen de bahsedelim. Yaklaşık olarak 2 saatlik bir şarj sonrası tam kapasite dolan pilini yaklaşık 5 – 6 saat arası bir kullanımda tüketen Sport Coach, 10 günlük bir bekleme süresi de sunuyor. Yaklaşık ikişer saatten egzersiz yapıyorsanız, üç gün sonunda kulaklığı şarj etmeniz gerekecek. Bu da pil ömrünün daha uzun olması gerektiği konusunda fikrimizi birleştiriyor.

Özetle

Sport Coach, özellikle spor koçu özelliğiyle rakiplerinden ayrılıyor. Tasarımıyla, kullanımıyla ve performansıyla başarılı bulduğumuz kulaklığı, sporcular edinmek isteyebilirler. Sunduğu kullanımıyla memnun bırakacağını da düşünüyoruz. Yalnız kulaklığın biraz pahalı olduğunu söyleyelim. Yaklaşık 600 liralık bir etikete sahip olan Sport Coach, yüksek fiyatıyla en büyük handikabını yaratıyor.

Kimler Almalı

Sporculara hitap eden Sport Coach, motivasyonu arttırmak için çeşitli yollar arayan sporseverler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Sport Coach'a alternatif olarak uygun fiyatıyla dikkat çeken bir başka sporcu kulaklığını da önerebiliriz. Sony NWZW273SW modeli, su geçirmez olmasıyla yüzücüleri de memnun edecektir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Sport Coach
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
76
Bağlantılar Bluetooth 4.0, NFC
Pil Ömrü 5.5 saate kadar
Bekleme Süresi 10 güne kadar
Şarj Süresi 2 saat
Frekans Tepkisi 20Hz – 20 kHz
Boyutlar 18 x 21 x 32 mm
Ağırlık 16 gr.
Okuyucu Yorumları