Ses kalitesiyle iddialı.

JBL'nin yeni kulaklığı, ses kalitesinden ödün vermeyenleri tatmin edecek kadar iyi mi? Test ettik!

CHIP Online Notu 84
  • Şık tasarım
  • DJ'ler için ek özellikler
  • Ses kalitesi
  • Rahat değil

Müzik konusunda başarılı modellere ev sahipliği yapan JBL, kulaklık kategorisinde de zengin seçenekler sunuyor. Kulaklık kategorisinde hem kulak içi hem kulak üstü modelleri bulunduran JBL, ses kalitesi bir yana ürünlerinde kullandığı malzeme kalitesi ve özenli tasarım çalışmasıyla da beğeni topluyor.

JBL tarafından ofisimize test için gönderilen J55i modeli, özellikleriyle öne çıkan bir kulaklık seti. Tasarımsal üstünlükleriyle DJ'ler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilecek yapıda olan J55i, bakalım incelememiz süresince bizlere neler sundu...

Ergonomik tasarım

Şık bir tasarıma sahip olan J55i, farklı renk seçenekleriyle birlikte kullanıcılara sunuluyor. İncelediğimiz modeliyle siyah renkli bir tasarıma sahip olan J55i, bunun yanı sıra beyaz ve turuncu renklerine de sahip. 180 derecelik dönebilir yapıda kulaklık ünitelerine sahip olan J55i, böylece DJ'ler için de uygun yapıda olduğunu gösteriyor.

Bilindiği gibi DJ'ler aynı anda birden çok sese hakim olabilmek için kulaklıklarının birini kulak üstüne, diğerini ise başına sabitler. J55i, kıvrılabilen kulaklık ünitesi sayesinde buna tam olarak uygun yapıda. Böylece kullanıcıyı da rahatsız etmeyen J55i, diğer yandan elbette farklı kulak yapılarına uygun olarak da kullanılabiliyor. 9 kademeli ayarlanabilir yapıda olan kulaklık, her bir kademesi üzerinde numaralandır yöntemine gitmiş. Böylece her iki kulaklık ünitesini ayarlarken sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Derin baslar

Deri malzemeye sahip olan J55i, böylece kulak üzerinde rahat bir kullanım sunuyor. Deri malzeme sayesinde sesi içeride hapsetmeye çalışan J55i, özellikle performansını dizüstü bilgisayarlarda gösteriyor. Yüksek ses kalitesi sunan J55i, böylece set başında olan müzikseverlere göre.

Ses performansıyla gayet beğendiğimiz J55i, derin basları ve etkileyici ses kalitesiyle gayet başarılı durumda. 40 mm'lik sürücülere sahip olan J55i, 10 Hz- 24 kHz arası sesleri iletebiliyor. 32 ohm empedans oranına sahip olan J55i, böylece yüksek ses performansı vadediyor.

Yüksek seslerde sesi çok fazla hapsedemeyen J55i, sesi dışarıya sızdırabiliyor. Diğer yandan sürücülerin kulaklara çok fazla baskı yapması, uzun kullanımlarda rahatsızlık yaratabiliyor. Bu da elbette kullanımı olumsuz yönde etkiliyor.

Mobil ortamlara uygun

Ayrılabilir bir kabloya sahip olan J55i, 1.3 metre uzunluğundaki kablosuyla yeterli mesafeyi sunuyor. Kablonun her iki ucunda bulunan jakların altın kaplamalı olduğunu söyleyelim. Böylece ses iletimini de hızlı yapan J55i, kablosu üzerinde bir de kumanda arabirimi bulunduruyor.

Kablo üzerinde bulundurduğu kumanda birimi sayesinde cep telefonları ile de rahatlıkla kullanılabilen kulaklık seti, böylece mobil ortamlarda müzik dinlerken aynı anda çağrıları da cevaplamanıza olanak tanıyor. Özellikle iPod ve iPhone'larla rahat çalışan J55i, bu kulaklık birimi ile ses seviyesini belirleyebilmenize ve çağrıları cevaplayabilmenize imkan tanıyor.

Özetle

JBL J55i'nin ses konusunda başarılı bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle DJ ve müzikle uğraşan diğer kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek yapıda olan J55i, ses performansıyla beğenileri kazanacak türde. Ancak uzun kullanımlarda sürücülerin kulaklarınızın üzerine baskı yapması sonucu ağrı oluşturduğunu da söylemeliyiz. Bu da elbette kullanılabilirliği olumsuz yönde etkiliyor.

Kimler Almalı

J55i, özellikle yüksek ses performansı beklentisi içinde olan ve müziği profesyonelliğe dökmüş kullanıcılar ve DJ'ler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

JBL J55i ses kalitesiyle her ne kadar başarılı olsa da, uzun kullanımlarda sürücülerinin kulaklarınıza baskı yapması sonucu rahatsız edebiliyor. Piyasada J55i ile aynı kategoride bulunan farklı ürünler de bulunuyor. Dilerseniz satın alma aşamasında onları da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli JBL J55i
Ürün Markası JBL
CHIP Online Notu
84
Sürücüler 40 mm
Frekans Tepkisi 10 Hz - 24 kHz
Empedans 32 Ohm
Kablo Uzunluğu 1.30 m
Bağlantılar 3.5 mm
Aksesuar Taşıma çantası
Okuyucu Yorumları