Kingston'ın 64 GB'lık SD kartını teste aldık.

Yüksek performanslı microSD kart arayanlara hitap eden Kingston'ın 64 GB'lık modelini teste aldık.

CHIP Online Notu 95
  • Yüksek performans
  • SD adaptör
  • Ömür boyu garanti
  • Gözlü görülen bir eksisi yok

Her ne kadar dijital kameralarda kullanılsa da son dönemde akıllı telefon ve tablet alanında yoğun bir şekilde tercih edilen microSD kartlar, bu alanda büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Özellikle dar dahili hafızaya sahip cep telefonu modelleri ve oyun ile uygulamalarla doldurulan tablet hafızası nedeniyle daha geniş yere ihtiyaç duyan kullanıcı tercihleri için raflarda bulunabilecek olan microSD kartlar arasında, pek çok seçenek mevcut. Elbette en öncelikli seçenek kapasite olmakla birlikte bunun ardından model ve marka geliyor. Bugün birlikte Kingston'ın 64 GB'lık kapasiteli microSD kartını mercek altına alacağız.

Sınıf ve kapasite

64 GB'lık kapasiteye sahip olan Kingston'ın bu modeli SDCA10 olarak kodlanıyor. Class 10 UHS-I olarak kategorilenen kart, böylece yüksek hız sunduğu iddiasını taşıyor. Yüksek çözünürlükte kesintisiz fotoğraf veya HD video kaydı yapmak için dijital fotoğraf makinelerinde tercih edilebilecek olan kart, öte yandan daha geniş kapasiteye terfi etmek üzere, cep telefonu ve tabletler için de uygun yapıda. Kartın Kingston tarafından ömür boyu garanti hizmeti ile sunulduğunu ve 64 GB'lık modelinin yanı sıra 16 ve 32 GB'lık seçeneklerinin olduğunu da söyleyelim.

microSD kart, kutusundan bir SD kart adaptörü ile birlikte çıkıyor. Böylece kartı, dizüstü bilgisayarlarda ve diğer cihazlarda kullanmak mümkün. Bunu da söyledikten sonra şimdi gelelim yaptığımız testlere.

Yüksek performans

Önce Kingston 64 GB microSD'nin kullanılabilir alan olarak bize 59.7 GB'lık alan sunduğunu belirtelim. CrystalDiskMark ile yaptığımız test sonucunda gördüğümüz değerler oldukça kışkırtıcı. Saniyede 89.72 MB veri okuyabilen kart, yine saniyede 66 MB civarında da veri yazabiliyor. Bu da oldukça yeterli bir skor doğrusu.

Elbette kartı cep telefonunda da değerlendirdik. Asus ZenFone 6'ya taktığımız kart, A1 SD Bench testinde saniyede 21 MB dolaylarında okuma, 22 MB ortalamasında da yazma hızı gösterdi. Elbette bu sonuçların telefona göre farklılık gösterebildiğini de unutmamak lazım. Zira kartı Alcatel OneTouch Idol 2'ye taktığımızda yine A1 SD Bench'te gördüğümüz skorlar bu kez saniyede 56 MB okuma ile 40 MB yazma civarına ulaştı.

Özetle

Kingston'ın SDCA10 kod adlı 64 GB kapasiteli microSD kartı oldukça başarılı bir model. Cep telefonu, tablet ve dijital fotoğraf makineleri için rahatlıkla tercih edilebilecek olan kart, Kingston tarafından ömür boyu garanti desteği almasıyla da kusursuzlaşıyor.

Kimler Almalı

Akıllı telefonu, tableti veya dijital fotoğraf makinesi için iyi ve yüksek performanslı bir microSD kart arayan kullanıcılar Kingston SDCA10/64GB'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer bu tip microSD kartlar yerine daha farklı alternatifler arıyorsanız, o halde size hem microUSB hem de USB olarak cep telefonu ve bilgisayarınızla birlikte kullanabileceğiniz Kingston DataTraveler microDuo 3.0'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston 64GB microSD
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
95
Kapasite 64 GB
Okuma Hızı 90 MB/s
Yazma Hızı 45 MB/s
Garanti Ömür boyu
Boyutlar 11 x15 x 1 mm
Ortam Sıcaklığı -40º C to 85º C
Okuyucu Yorumları