Küçük boyutlarıyla hayatı kolaylaştırıyor.

USB belleğinizi işi bittiğinde artık sökmeyi unutabilirsiniz çünkü sadece 11 mm'lik çıkıntı yapıyor.

Kingston DataTraveler Micro İnceleme
CHIP Online Notu 77
  • Tak-unut tarzı tasarım
  • Tatmin edici performans
  • Kaybolmaya müsait.

USB arabirimine takılan cihazların küçük olmasını hepimiz istiyoruz. Böylece çalışma alanımız rahatlıyor ve özellikle fare kullanırken USB bağlantılı alıcı elimizin altına girip durmuyor. Zamanında farelerin alıcıları USB belleklerle yarışır büyüklükteydi. Üreticiler durumun farkında olduğu için artık bilgisayarın gövdesinden sadece 5 mm'lik çıkıntı yapabilen nano alıcıları ürettiler. Gerçekten de nano alıcılar hayatımıza çok büyük bir rahatlık kattı. Bilgisayarımızla işimiz bittiğinde artık alıcısını sökmeden çantaya koyabiliyoruz çünkü alıcının küçüklüğü nedeniyle zarar görebilme şansı yok. Kingston'un DataTraveler ailesindeki Micro modelleri de aynı mantıkla tasarlanmış. 8 GB, 16 GB ve 32 GB'lık kapasite seçenekleri sunan aile, takıp unutacağınız şekilde 11 mm'lik çıkıntı yapıyor.

Piyasaya sadece siyah renkte sürülen Kingston DataTraveler Micro, özellikle kapasite sıkıntısı olan netbook ve tablet gibi cihazlar için düşünülerek geliştirilmiş. Günlük hayatta kullanım için düşünüyorsanız Kingston DataTraveler Micro'nun buna pek de uygun olmadığını söylemeliyiz. 25.6 x 16.7 x 8.4 mm'lik boyutların kaybolma olasılığı çok yüksek. Bellek kapaklı bir tasarıma sahip. Dolayısıyla günlük kullanımda aynı zamanda kapağının kaybolabilme ihtimali de var. Her ne kadar boyun askısı için küçük bir oluğa yer verilmiş olsa da kapaksız bir tasarımın daha da uygun olabileceği kanaatindeyiz. Neticede ürünün geliştirilme amacı, söylediğimiz gibi netbook'unuza veya tabletinize sürekli olarak takılı kalması.

Microsoft Windows'un tüm sürümlerinin yanı sıra Mac OS X v10.6.x+ ve Linux v2.6.x+ sürümlerinde kullanılabilen Kingston DataTraveler Micro'nun 32 GB'lık seçeneğinin bulunması birçok kullanıcının hoşuna gidecektir. Hatta bellek için piyasadaki en küçük 32 GB'lık tasarımlardan biri demek de doğru olacaktır. Daha ince modeller var ancak USB arabirimine takıldıklarında daha uzun ve kırılmaya müsait görünüyorlar. Kingston DataTraveler Micro bahsi geçen açıdan ele alındığında daha başarılı. Okuma ve yazma hızları 20 MB seviyelerinde dolaşıyor. Yer yer okuma hızı 20 MB üzerine çıksa da yazma hızı için aynı değer üst sınır olarak kabul edilebilir. Daha hızlı bir yonga ve USB 3.0 desteğiyle çok daha iyi bir ürün ortaya çıkarılabilirdi diye düşünüyoruz.

Özetle

Kingston DataTraveler Micro, mantıklı bir tasarıma sahip ancak kapağına gerek yoktu. Bilgisayarınızın veya tabletinizin üzerinden sökmeden kullanılabilecek bir tasarıma sahip. Kapasite seçenekleri tatmin edici ancak USB 3.0 desteği ve daha hızlı bir bellek kullanılsa daha iyi olurdu.

Alternatifleri

32 GB'a kadar kapasite seçeneği sunan başka modeller de var ancak bilgisayarın veya tabletin üzerinde sürekli tutulması gerekiyorsa Kingston DataTraveler Micro tek seçenek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston DataTraveler Micro
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
77
Kapasite 8 GB / 16 GB / 32 GB
Arabirim USB 2.0
Boyutlar 25.6 x 16.7 x 8.4 mm
Garanti 5 Yıl
Okuyucu Yorumları