DataTraveler microDuo 3.0 testte!

Cep telefonlarına veri taşımak için kullanılabileceğiniz DataTraveler microDuo 3.0, testte...

CHIP Online Notu 95
  • Kompakt tasarım
  • Okuma ve yazma hızı
  • USB 3.0 desteği
  • Uzun garanti süresi
  • Kolaylıkla kaybolabilir

Flaş bellekler arasında son zamanlarda sıkça görmeye başladığımız microUSB'li modeller arasına bir yenisi daha katıldı. Kingston tarafından geliştirilen DataTraveler microDuo 3.0, daha önce incelediğimiz SanDisk Ultra Dual USB Drive, Transcend JetFlash 380G ve Sony USM-SA1 USB'den sonra test merkezimize konuk oldu.

Minik tasarımıyla ilgi çekici bir cihaz olan DataTraveler microDuo 3.0, bir ucu USB 3.0, diğer ucu microUSB bağlantı noktasına sahip bir flaş bellek. Böylece hem bilgisayarlara veri aktarmak için hem de yine aynı işlevi cep telefonlarında tekrarlamak için kullanılabilecek olan DataTraveler microDuo 3.0, öte yandan bir nevi cep telefonların depolama alanlarını genişletmek için de çözüm niteliğinde.

Peki, DataTraveler microDuo 3.0 bize neler sunuyor ve daha önemlisi performansı nasıl? Şimdi daha yakından bakalım...

Kompakt tasarım

Küçük bir gövdeye sahip olup aslında oldukça ihtiyaç duyulan bir noktaya parmak basan DataTraveler microDuo 3.0, bilgisayardan cep telefonuna veya tam tersi yönde veri taşıma imkanı tanıyor. Öte yandan akıllı ceplerin hafızasını genişletmek için de kullanılabilecek olan cihazın tasarımı ise bir hayli şık. microUSB yuvasını gizleyen minik kapağın diğer ucunda USB 3.0 bağlantısı bulunuyor. Boyutları itibariyle oldukça küçük olmasıyla kolayca kaybolması mümkün olan flaş belleğin üzerinde ise bir halka var. Böylece kaybetmemek için belleği anahtarlığınıza bağlayabilirsiniz.

İncelediğimiz modeliyle 64 GB kapasitesinde olan DataTraveler microDuo 3.0'ın ayrıca 16 ve 32 GB'lık modelleri de mevcut. 64 GB kapasitenin kullanılabilir olarak sunduğu bölüm ise 58,6 GB.

Yüksek veri performansı

Kingston, özellikle depolama çözümlerine yönelik ürünlerine verdiği uzun garanti süreleriyle tanınıyor. Çizgisinden bu üründe de şaşmayan Kingston, DataTraveler microDuo 3.0'a 5 yıl garanti süresi biçmiş. Öte yandan bu süre içinde ücretsiz teknik destek sunması da ayrı bir incelik elbette. Kısacası uzun ömürlü kullanılabilecek olan DataTraveler microDuo 3.0, peki performans konusunda nasıl bir grafik çiziyor. Şimdi bundan bahsedelim.

Şirketin verdiği verilere göre DataTraveler microDuo 3.0'ın 64 GB'lık modeli 70 MB/s okuma ve 15 MB/s yazma performansıyla çalışıyor. Elbette bu verilere bağlı kalamazdık, bu noktada cihazı biz de teste tabi tuttuk. CrystalDiskMark'ta çalıştırdığımız cihaz 1000 MB sürecinde 108.3 MB/s okuma ve 24.19 MB/s yazma hızı gösterdi. Elbette USB 3.0 arabirimini kullandığımızı tahmin ediyorsunuzdur sanıyoruz. 4000 MB'ta ise yine saniyede 105.5 MB veri okuyabilen cihaz, yazma noktasında ise 18.33 MB veriyi elden geçirdi. Bunlar da gayet iyi değerler.


Özetle

Sonuç olarak DataTraveler microDuo 3.0, iyi ve kullanışlı bir ürün. Hem cep telefonu hem de bilgisayar için USB bellek şeklinde kullanılabilecek olan cihaz, kompakt tasarımının yanında başarılı performansıyla da sizler tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Hem PC hem de Android'li cebi için kullanabilecek bir USB bellek arayanlar rahatlıkla Kingston DataTraveler microDuo 3.0'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

DataTraveler microDuo 3.0'a alternatif olarak yine benzer ürünler arasında bulunan Sandisk Ultra Dual USB Drive, Sony USM-SA1 USB ve Transcend JetFlash 380G'yi tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston DataTraveler microDuo 3.0
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
95
Arayüz USB 3.0
Kapasite 64 GB
Port Tipi USB 3.0 ve microUSB
LED Gösterge Yok
Boyutlar 27 x 16 x 8 mm
Okuyucu Yorumları