Performans kiti Beast'i inceledik.

Kingston'ın HyperX RAM ailesinin yüksek performanslı kiti Beast'i inceledik.

CHIP Online Notu 96
  • XMP desteği
  • Agresif tasarım
  • Yüksek performans
  • Isı dağıtıcı desteği
  • Ömür boyu garanti

Hazır Z97 anakartlar ve yeni nesil işlemciler masaüstü bilgisayar kullanıcılarını sevince boğmuşken, sistemi güçlü bileşenlerle desteklemek isteyenler RAM konusunda da şu sıralar çözüm arıyor olabilirler. Bugün inceleyeceğimiz Kingston'ın HyperX ailesinde yer alan Beast RAM kiti bu duruma iyi bir çözüm niteliği taşıyor.

Daha önce Kingston'ın HyperX ailesinde farklı isimler altında diğer RAM'leri de incelemiştik hatırlarsanız. Bunlar arasında HyperX FURY son incelediğimiz modeldi. Özellikle HyperX Predator'e göre daha düşük profilde olan FURY, böylelikle kısa boyutuyla anakart üzerinde kendine daha rahat yer bulabiliyordu. Fakat bugün inceleyeceğimiz HyperX Beast, elbette yüksek profilde. Çünkü HyperX Beast bir performans canavarı olma iddiası taşıyor. Bu nedenle özellikle oyunseverlere hitap eden HyperX Beast, bakalım bizlere neler sunuyor?

Agresif tasarım

Yüksek performans beklentilerini karşılamak isteyenlere ve yeni topladıkları sistemdeki RAM açığını kapama niyetinde olanlara hitap eden HyperX Beast, ilk etapta agresif siyah renkli tasarımıyla dikkat çekiyor. Üzerinde yüksek profilde bir soğutucu bulunduran RAM, böylece tasarımıyla hem heybetli görünüyor, hem de bu tasarım sayesinde performans noktasında iyi iş çıkartıyor. Isı dağılımını üst düzeye çıkaran dinamik ısı dağıtıcısı sayesinde ısı artışının performansa olumsuz etkide bulunmasını engelleyen HyperX Beast'in elimize kalabalık bir kit halinde ulaştığını da söyleyelim.

İncelediğimiz HyperX Beast modeli 32 GB'lık kit halinde. Toplamda 4 adet 8 GB'lık DDR3 RAM'lerden oluşan HyperX Beast, elbette farklı modeller altında da isteğe göre 16 ve 64 GB'lık kitler halinde de edinilebilir.

HyperX Beast'in dikkat çeken bir diğer yanı ise XMP uyumlu olması. Böylelikle hız aşırtmacılar ve sistem değerleriyle oynamayı sevenlere hitap eden HyperX Beast, JEDEC standardında 1333 MHz hızında çalışıyor. Ancak bunu XMP profillerini seçerek 2133 ve 2400 MHz'e çekebiliyorsunuz. Daha ayrıntılı olarak söyleyecek olursak, HyperX Beast, JEDEC standardında 1333 MHz ve CL9-9-9 gecikme süresinin yanı sıra 1.5V güç tüketiminde çalışıyor. XMP profillerinden ilkinde 2400 MHz'e hız arttıran RAM, CL11-13-13 gecikme sürelerine ve 1.65V güç tüketimine terfi ediyor. Bir diğer XMP profilindeyse yine aynı gecikme süresine karşın 1.60V güç tüketiminde çalışıyor.

Yüksek performans

Özellikle oyunseverler ve hız aşırtmacılar tarafından beğenileceğini düşündüğümüz HyperX Beast, özellikle yüksek kapasitedeki kitiyle tercih edilirse açıkçası kullanıcıları performans noktasında oldukça rahatlatacaktır diye düşünüyoruz. Zira biz RAM'i kullandığımız süre boyunca performansından bir hayli memnun kaldık. Eğer 2400 MHz hızlara erişmek istiyorsanız bunu size sunan HyperX Beast, son dönem oyunlarda gayet başarılı bir performans gösteriyor.

HyperX Beast'le geçirdiğimiz süre boyunca pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Bunlar arasında Bioshock Infinite ve Metro: 2033'ün yanı sıra bu yılın göze çarpan oyunları arasında Thief ve Call of Duty: Ghosts da vardı.

HyperX Beast'in diğer bir dikkat çeken yanı elbette diğer Kingston RAM'lerinde karşımıza çıktığı üzere ömür boyu garanti olanağı olması. Ücretsiz servis desteği de yine HyperX Beast'e tercih noktasında avantaj sağlıyor.

Özetle

HyperX Beast'in sistemlerinden yüksek performans almayı isteyen hız aşırtmacıların yanı sıra oyunseverler tarafından da beğenileceğini düşünüyoruz. Performansının yanı sıra XMP uyumlu olması ve ömrü boyu garanti ile sunulması da HyperX Beast'i öne çıkaran noktalar.

Kimler Almalı

Oyun için topladığı sisteminden yüksek performans almayı bekleyen oyunseverler HyperX Beast'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer daha düşük seviyede hızda RAM'lere ihtiyaç duyuyorsanız HyperX FURY'nin 1866 MHz'lik RAM'lerine yakından bakmanızı öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Beast
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
96
Kapasite 4 x 8 GB
Hız 2400 MHz
Voltaj 1.5V
CAS Gecikmeleri 9, 10, 11
Yükseklik 46.41 mm
Okuyucu Yorumları