HyperX Fury SSD'yi inceledik.

Sistemine SSD takviyesinde bulunmak isteyenlere sunulan HyperX Fury SSD'yi inceledik.

CHIP Online Notu 92
  • Stabil performans
  • Metalik gövde
  • SandForce kontrolör
  • Garanti süresi

Bilgisayarlarındaki ana diskleri daha fazla performans alma amacıyla SSD'lere terfi ettirmek isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilecek yapıda modeller arasında kendine yer bulan HyperX Fury SSD, incelememiz için test masamıza konuk oldu. Daha önce yine HyperX'in farklı bir modeli olan HyperX 3K SSD'yi incelemiştik hatırlarsanız. Aynı ailede bulunan HyperX Fury SSD, iki farklı kapasite seçeneğiyle geliyor. İnceleyeceğimiz model 120 GB'lık kapasiteye sahip.

HyperX Fury SSD, yapısıyla kolaylıkla dizüstü bilgisayarda kendine yer bulabilecek yapıda bir model. Elbette bir adaptör yoluyla masaüstü bilgisayarlara konumlandırmak da mümkün. Öte yandan özellikle mini-ITX form faktöründeki kasalar için de tercih edilebilecek olan HyperX Fury SSD'ye şimdi yakından bakalım.

SandForce kontrolör

Kingston'ın güçlü HyperX ailesinin bir ürünü olan Fury SSD, yine alıştığımız gibi metalik kasaya sahip. Böylece dayanıklı ve sağlam imaj yaratan disk, 7 mm'lik kalınlıkta. Ancak kutu içeriğinde beraberinde diskin kalınlığını 9.5 mm'ye yükseltecek bir çerçeve adaptör de bulunuyor. Böylece farklı kullanım noktasında sıkıntı yaşamıyorsunuz.

HyperX Fury SSD'nin kasasını kolaylıkla açabiliyorsunuz. Ön taraftaki etiketin altında yer alan vidaları açarak kontrolörüne ulaştığımız disk, denetleyici olarak SandForce SF-2281'i kullanıyor. Ayrıca SATA 3.0'ı kullanan disk, eğer SSD'ye yeni terfi edeceklerdenseniz ciddi performans artışı görebilmenize olanak tanıyacak. Bu performans artışını oyunlarda hissedebileceğiniz gibi öte yandan normal kullanımda da fark edeceksiniz.

Performans

Fury SSD'nin kapasitesinin 120 GB olduğunu söylemiştik. Disk bu alanın yaklaşık 116 MB'ını kullanıyor. Geriye kalan 119 GB'lık alan kullanılabilir durumda. Peki, HyperX Fury SSD performans noktasında nasıl? Şirketin verdiği sonuçlara göre HyperX Fury SSD, sıralı okuma noktasında saniyede 420 MB, sıralı yazmada ise saniyede 120 MB sonuçlarını görüyor. Biz de diski CrystalDiskMark 3.0'la teste tabi tuttuk. Aldığımız sonuçlar gayet başarılı. Okuma çizgisinde saniyede 368.6 MB'ı gören disk, yazma hızına göre ise yine saniyede 131.7 MB'ı buldu.

Özellikle oyunseverlerin yakından ilgisini çeken son dönemin popüler oyunu Watch Dogs, HyperX Fury SSD ile kaç saniyede yükleme noktasını atlıyor? Hemen bundan da bahsedelim. Sıradan sabit disklerde bu süre iki dakikayı bulabiliyorken, Fury SSD ile 45 saniyede yükleme ekranını geçebiliyorsunuz. Bu da Watch Dogs'un son dönem zorlayıcı oyunlardan biri olduğu düşünüldüğünde memnun ediyor olmalı.

HyperX Fury SSD, garanti noktasında da elbette yine Kingston'ın desteğini gösteriyor. Fury SSD için 3 yıl garanti süresi sunan Kingston, bu süre içinde ayrıca ücretsiz teknik destekte de bulunuyor.

Özetle

HyperX Fury SSD, iyi bir SSD. Sistemine SSD terfisinde bulunmak isteyen kullanıcılar ve oyunseverler tarafından tercih edilebilecek olan Fury SSD'nin, 120 GB'lık kapasitesinin yanında 240 GB'lık kapasite seçeneği sunduğunu da yeniden hatırlatalım.

120 GB'lık HyperX Fury SSD'nin fiyatı ise 236 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

HyperX Fury SSD, sistemine SSD terfisinde bulunmak isteyen kullanıcılar ve oyunseverler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

HyperX Fury SSD'ye alternatif olarak Samsung 840 Pro'nun farklı kapasiteli modelini de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX FURY SSD
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
92
Kapasite 120GB
Form Faktör 2.5"
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 420 Mb/s
Sıralı Yazma 120 Mb/s
Garanti 3 yıl
Boyutlar 69 x 100 x 7 mm
Ağırlık 90 gr.
Okuyucu Yorumları