Wi-Fi üzerinden verilerinize ulaşın.

Wi-Fi destekli bu sihirli kutu, akıllı cep veya tablet sahiplerinin vazgeçilmezi olabilir!

CHIP Online Notu 84
  • Kompakt ve ucuz çözüm
  • Çok yönlü kullanım imkanı
  • 3 cihaza kadar bağlantı desteği
  • Bataryası daha güçlü olmalıydı

Son zamanlarda inceleme fırsatı bulduğumuz en kullanışlı ürünlerden biri olan MobileLite Wireless, Kingston tarafından test merkezimize gönderildi. Sahip olduğu kablosuz bağlantı yetenekleri sayesinde her kullanıcı tarafından beğenilecek türde olmayı başaran MobileLite Wireless, Wi-Fi özelliği sayesinde üzerine takılan SD kart ve USB gibi depolama cihazları içinde yer alan bilgileri kablosuz olarak akıllı telefonunuza aktarabiliyor. Aynı zamanda uzun soluklu mobil durumlara karşı çaresiz kalan iPhone'unuzu veya Android'li cihazınızı şarj edebilen MobileLite Wireless, aynı anda üç kullanıcıya bağlanabilmesiyle de kullanılabilirliğini arttırıyor. Bakalım MobileLite Wireless bize daha neler sunuyor...

Wi-Fi üzerinden bağlanın

Bellek ürünleri alanında nam salmış firmalardan Kingston'ın bize gönderdiği MobileLite Wireless, aslında 2011 yılında ortaya çıkan Wi-Drive cihazının yeni jenerasyonu. Kullanıcılara film, müzik, fotoğraf ve doküman gibi dosyalarını kablosuz olarak paylaşma fırsatı sunan MobileLite Wireless, üzerinde bir SD kart yuvası ve USB girişi bulunduruyor. Bu SD kart yuvasını ve USB arabirimini kullanarak depolama birimlerinizin içindeki verileri akıllı telefon veya tabletinize kablosuz olarak aktarabilmenizi mümkün kılan MobileLite Wireless, bu imkanı aynı zamanda Wi-Fi üzerinden aynı anda üç kullanıcıya kadar sunabiliyor. MobileLite Wireless'ın ne iş yaptığından bahsettiğimize göre, şimdi cihazın nasıl kullanılabildiğine değinelim.

Kutusu içinden bir USB ve SD kart adaptörü ile çıkan MobileLite Wireless'ı USB kablosunu kullanarak şarj edebiliyorsunuz. İster şarj sırasında, ister şarj tamamlandıktan sonra hemen MobileLite Wireless'ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken akıllı telefon veya tabletinize MobileLite Wireless uygulamasını indirmek. iOS ve Android cihazlarla uyumlu olan MobileLite Wireless'ın uygulamasına, App Store'dan ve Google Play Store'dan ulaşabilirsiniz. Uygulamayı edindikten sonra MobileLite Wireless'ın güç butonuna yalnızca üç saniye basılı tutun. Böylece cihazın Wi-Fi kanalı açılacak. Şimdi akıllı telefonunuzun Wi-Fi menüsüne girerek orada göreceğiniz MobileLite Wireless'ı seçebilir ve direkt olarak ona bağlanabilirsiniz. Evet, bu şekilde MobileLite Wireless'a bağlantı sağladıktan sonra, artık MobileLite Wireless'a taktığınız USB bellek ve SD kartların içindeki verileri Wi-Fi üzerinden akıllı cihazınıza çekebilmeniz mümkün. Yalnızca dosya ve doküman değil, aynı zamanda müzik, fotoğraf ve videoları da telefon veya tablete aktarabiliyorsunuz.

Çok yönlü kullanım imkanı

Yaptığımız testlerde cihazın üç kişiye kadar verdiği desteği gayet sağlam bir şekilde işleyebildiğini gördük. Farklı kullanım amaçlarına uygun olan yapısıyla çok yönlü olan MobileLite Wireless, örneğin evdeki harici diskinizi Wi-Fi ortamına açabilmek için kullanabileceğiniz bir cihaz görevi görecekken, diğer yandan acil durumlarda cep telefonunuzu şarj edebilmeniz için bir imdat çekici görevi de görüyor. Böylece şarj ihtiyacını karşılayabilen MobileLite Wireless, aynı zamanda evde tablet üzerinden film arşivinize erişebilmenize de imkan tanıyabiliyor.

Bu arada mobil cihazınızı MobileLite Wireless'e ilk kez bağlandığınızda, yerel Wi-Fi hattından koptuğunuzu ve internete bağlanamadığınızı da söyleyelim. Elbette MobileLite Wireless'te bunun da bir çözümü bulunuyor. MobileLite Wireless'in uygulaması üzerinden ayarlara girdiğinizde buradan ağ ayarlarını yapılandırabiliyor ve cihazın yerel Wi-Fi hattına bağlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece yerel Wi-Fi bağlantısını da mobil cihazınızla paylaştıran MobileLite Wireless, internete erişim sıkıntısı da yaratmıyor.

Teknik detaylar

İncelememizin buraya kadar olan kısmında daha çok MobileLite Wireless'ın kullanımından bahsettik. Şimdi biraz daha teknik detaylara girelim. MobileLite Wireless, beraberinde getirdiği SD kart adaptörü ile SD, SDHC, SDXC ve microSD kartlarınıza tam destek sunuyor. Yine desteklediği dosya sistemi olarak FAT, FAT32, NTFS ve exFAT bulunduran cihaz, kablosuz ağ arayüzü olarak 802.11 g/n kullanıyor. Bu arada hemen belirtelim, cihazın uygulamasında dilerseniz kablosuz bağlantıyı şifreleyebiliyorsunuz. WPA2 ile kablosuz bağlantı güvenliği sunan MobileLite Wireless, her tür formatta dosyanın saklanabilmesine uygun. Mobil aygıtınızın yürütebileceği ve görüntüleyebileceği her tür formatta dosyayı saklayabileceğiniz cihaz, iOS 5.1 ve üzeri ile Android 2.3 ve üstünü destekliyor.

Her ne kadar yaptığı işle kompakt bir görünüme sahip olsa da, daha küçük boyutlara sahip olabileceği kanaatinde olduğumuz MobileLite Wireless, üzerinde 1800 mAh batarya bulunduruyor. Böylece 5 saate kadar pil ömrü sunan cihaz, mobil ortamlarda 5 saate kadar şarj cihazı olarak veya dosya aktarımları için kullanılabilir durumda. Bu noktada, her ne kadar işleviyle oldukça kullanışlı olsa da, tamamen mobil durumlar gözetilerek hazırlanmış bir cihazın daha uzun pil ömrüne sahip olması gerektiğini düşündüğümüzü söylememiz gerekli. Zira tasarımı itibariyle de daha büyük boyutta bir bataryanın konumlanabileceği yapıda olan MobileLite Wireless, 5 saatten fazlasını sunmalıydı. Son olarak MobileLite Wireless'ın Kingston tarafından bir yıl garantili olduğunu ve ücretsiz teknik destek sunulduğunu söyleyelim ve ayrıca, MobileLite Wireless'ın fiyatının 149 TL olduğunu da belirtelim.

Özetle

USB bellek ve SD kartlarının içinde bulunan verileri Wi-Fi üzerinden kablosuz olarak telefon ve tabletlerle paylaştırabilen MobileLite Wireless, yerine getirdiği işle gayet memnun edici. Aynı zamanda mobil durumlarda telefon veya tabletinizi şarj etmek için de kullanabileceğiniz cihaz, uygun fiyatıyla da her kullanıcı tarafından edinilebilir.

Kimler Almalı

Her akıllı telefon ve tablet sahibi kullanıcının ihtiyaç duyabileceği bir cihaz olan MobileLite Wireless, yerine getirdiği göreve ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından satın alınabilir.

Alternatifleri

Piyasada MobileLite Wireless'ten daha uzun süre pil ömrü sunan seçenekler de bulunuyor. Dilerseniz onları da yakından inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston MobileLite Wireless
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
84
Bağlantı USB, SD, SDHC, SDXC ve microSD
Kablosuz Ağ Arayüzü 802.11 g/n
Pil Ömrü 5 saate kadar
Uyumlu Cihazlar iPad, iPhone, iPod touch, Kindle
Uyumlu İşletim Sistemleri iOS 5.1+, Android 2.3+
Boyutlar 124.8 x 59.9 x 17.3 mm
Ağırlık 98 gram
Okuyucu Yorumları