Performansı ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor.

Kurumsal segmentte yer alan SSDNow E100, performansı, dayanıklılığı ve güvenirliliğiyle öne çıkıyor.

Kingston SSDNow E100 İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Çalışma performansı
  • Güvenirliliği
  • Yüksek fiyat

Özellikle iş yerleri ve sunucular için geliştirilmiş bir SSD, yani katı hal sürücüsü olan Kingston SSDNow E100, Kingston'ın Enterprise serisi altında kurumsal segmente sunuluyor. Konu elbette iş yerlerinde yer alan bilgisayarlar ve sunucular olunca, elbette veri güvenliği de ön plana çıkıyor. Bu gibi ortamlarda kritik görevleri rahatlıkla yerine getirebilmesi için Kingston tarafından geliştirilen SSDNow E100 katı hal sürücüsü, kesintisiz çalışma performansı, dayanıklılığı ve güvenirliliğiyle oldukça dikkat çekici görünüyor.

30 bine kadar yazmaya silmeye karşı dayanıklı NAND hücrelere sahip olan Kingston SSDNow E100, inceleme altına aldığımız modeliyle birlikte 200 GB'lık bir depolama alanı sunuyor. Ancak Kingston SSDNow E100'ün elbette farklı kapasite seçeneklerine sahip modelleri de bulunuyor. 200 GB'ın yanı sıra 100 GB ve 400 GB'lık modelleri de piyasada bulabilirsiniz. Arabirim olarak SATA 3.0'ı kullanan Kingston SSDNow E100, böylece yüksek hızlarda veri transferi imkanı sunabiliyor. DuraClass teknolojisine sahip olmasıyla veri bütünlüğünü korumaya yönelik olarak geliştirilen Kingston SSDNow E100, böylece iş yerleri ve sunucular için yeterli güvenliği sağlayabiliyor. Firma tarafından verilen bilgiye göre Kingston SSDNow E100 200 GB'lık modelin fiyatı 750 dolar + KDV şeklinde. Fiyat her ne kadar yüksek gibi dursa da, cihazın kurumsal segmentte bulunduğu ve sunucular için veri güvenliği sağlaması için geliştirildiği göz önüne alındığında bu yüksek fiyat o kadar mühim olmayacaktır. Bu arada Kingston'ın SSDNow E100 için 3 yıllık garanti verdiğini ve ücretsiz teknik destek hizmeti sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Kingston SSDNow E100, sunucuları için iyi ve güvenli bir depolama çözümü arayanlar tarafından yakından incelenmesi gereken bir ürün.

Alternatifleri

200 GB'lık depolama kapasitesini yetersiz buluyorsanız, Kingston 400 GB'lık kapasite sunan SSDNow E100 modelleri de sunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston SSDNow E100
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
80
Kapasite 200 GB
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 535 Mb/s
Sıralı Yazma 500 Mb/s
Garanti 3 yıl
Okuyucu Yorumları