SSDNow KC300'ü mercek altına aldık.

Kingston'un farklı kullanım amaçları için ürettiği yeni SSD'sinin ne kadar hızlı olduğunu test ettik

CHIP Online Notu 87
  • Performans
  • Sağlam kasa
  • Garanti süresi
  • Kutu içeriği

Hatırlayacak olursanız daha önce Kingston'ın özellikle iş yerleri ve sunucular için geliştirmiş olduğu SSD'si SSDNow E100'ü incelemiştik. Enterprise serisi altında kurumsal segmente sunulan bu SSD'nin ardından yine Kingston, SSDNow ürün ailesinden farklı bir ürünle konuğumuz. Yine E100 modeli gibi kurumsal tarafta da kullanılabilecek bir ürün olan SSDNow KC300, yüksek performans isteyenlerin tercih edebilecekleri bir depolama birimi.

Dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızda hala yalnızca sabit disk kullanıyorsanız, tahminimizce sisteminizden tam performans alamadığınızı biliyorsunuzdur. Özellikle oyun sistemleri için en azından 120 GB'lık bir SSD'nin sistemde bulunması performans açısından büyük önem taşıyor. Kingston ürün ailesinden KC300, bu anlamda da aradığınız SSD olabilir. O halde şimdi SSDNow KC300'ün bize sunduklarına daha yakından bakalım.

Gövde tasarımı

Kingston'ın artık klasikleşmiş gövde tasarımına sahip olan KC300, sağlam bir yapıda. 7.0 mm'lik incelikte olan disk, yalnızca 86 gram ağırlığında. Dizüstü bilgisayarda daha sağlam durması için kutu içeriğinde ek bir çerçeve de bulunuyor. Bu çerçeveyi diskin altına yapıştırarak kalınlığını arttırabiliyor ve 9.5 mm'lik standarda kavuşturabiliyorsunuz.

Kutu içeriğinden bahsetmişken bu konuda diğer ürünlerinde olduğu kadar cömert davranmamış Kingston. Diğer modellerinde pek çok yararlı aksesuarla geldiğini görmüştük. Kutu içeriği konusuna diğer markalar da oldukça dikkat ediyor. Mesela her ne kadar sürekli kullanmak için olmasa da diski mobil durumlarda da harici disk olarak kullanmak için ayrıca bir kablo kutu içeriğinde yok. Yine diski masaüstü bilgisayarlara monte etmek 3.5 inçlik bir adaptöre de yer verilebilirdi diye düşünüyoruz.

120 GB kapasite

KC300'ün teknik özelliklerine bakalım. Elimizdeki modeli KC300'ün 120 GB'lık modeli. Aynı SSD'nin 60 GB ila 480 GB'lık versiyonları da bulunuyor aile içinde. Bunlardan ihtiyacınıza uygun olan kapasiteyi tercih edebilirsiniz. SATA 3.0 arabirimini kullanan SSD, elbette SATA 2.0'a geri uyumluluk da gösteriyor.

Üzerinde SandForce SF-2281 kontrolörünü bulunduran KC300'ün performansı gayet tatmin edici düzeyde. Saniyede maksimum 525 MB okuma ve 500 MB yazma hızlarına ulaşabilen disk, yaptığımız testlerde gayet iyi sonuçlar verdi. PCMark Vantage'den 57.000 skorunu alan disk, sıralı okumada saniyede 400 MB civarında sonuçlar üretirken, yazma hızında da saniyede 225 MB ile çalıştı. Bu sonuçlar da gayet tatmin edici seviyede.

Son olarak Kingston'ın garanti avantajının SSDNow KC300 için de bulunduğunu söyleyelim. 3 yıl boyunca garanti süresi sunan Kingston, bu süre içinde ücretsiz teknik destekte de bulunuyor.

Özetle

İster iş amaçlı ister kişisel kullanımlarda tercih edilebilecek bir SSD olan SSDNow KC300, performansıyla başarılı bir model. Beraberinde 2.5 inçlik çerçeve ile dizüstünde daha sağlam taşımanız da mümkün. Modelin fiyatına gelince, 315 TL civarında olduğunu söyleyelim.

Kimler Almalı

Performansı arttırmak için sabit diskinizin yanına iyi bir SSD arıyorsanız SSDNow KC300'ü tercih edebilirsiniz. Ancak daha yüksek kapasitelere ihtiyacınız varsa o halde SSDNow KC300'ün 480 GB'lık modeli daha uygun.

Alternatifleri

SSDNow KC300'e alternatif olarak Samsung SSD 840 Pro'yu gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston SSDNow KC300
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
87
Kapasite 120GB
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 525 Mb/s
Sıralı Yazma 500 Mb/s
Garanti 3 yıl
Boyutlar 69 x 100 x 7.0 mm
Ağırlık 86 gr.
Okuyucu Yorumları