Lenovo A300: Mükemmel tasarım

Kendine has bir tasarıma sahip

Lenovo A300 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Apple'ın iMac bilgisayarları yıllar boyunca PC kullanıcılarının hayallerini süslemiştir. iMac'e bugüne kadar en yakın ürün ise Lenovo'nun A600 modeliydi fakat A600'ün de boyutları dolayısı ile satın alınmadan önce sorgulanması gereken bir model olduğunu söyleyebiliriz. Test Merkezimize yeni konuk olan A300 ise bu konuda çok büyük bir ilerleme kaydetmiş. Artık devasa bir ekran yerine ince tasarımlı ve 21.5" geniş açılı bir LCD ekrana sahip olan ürünü tamamen beyaz yapısı ile ister isteme iMac'i andırıyor. Yine de Lenovo kendine has bir tasarıma sahip. Kablosuz beyaz fare ve beyaz klavye de bu tasarıma bir bütünlük katıyor. Performans konusunu kısaca şöyle özetleyebiliriz: 2.2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsunuz. Tabii ki performans iMac kadar başarılı olmasa da her şey dâhil bir ürün için gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan ekran kartı konusunda cimri olan ürün ile oyun oynayamıyorsunuz.

Özetle

Tasarım konusunda ürünün üzerinde çok çalışan Lenovo, şık bir komple sistem çözümü sunarken performanstan biraz ödün veriyor.

Alternatifleri

Bütçeniz el veriyorsa tabii ki bir iMac alıp Windows 7 kurabilirsiniz. Ya da biraz daha sabredip i7 işlemcili modelleri satın alabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo A300
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
68
Ekran 21.5", 1920 x 1080
İşlemci, Bellek Core 2 Duo 2.2 GHz, 4 GB
Sabit Disk 500 GB SATA
Kablosuz erişim 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1
İşletim sistemi Windows 7 Home Pre. 64 Bit
Ağırlık 10.3 Kg
Okuyucu Yorumları