Lenovo IdeaPad K1: Tablet Bilgisayar

Tablet almadan önce Lenovo'nun yeni tableti IdeaPad K1'i ile ilgili bu incelememizi okumanızda fayda var.

Lenovo IdeaPad K1 İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Şık tasarım
  • HDMI portunun bulunması
  • Nispeten kalın

Tablet bilgisayar savaşında birçok şirket, kendi ürününü satışa sunmuş durumda. Hepsi de iPad'den farklı olabilmek ve kullanıcılar için ayrı bir seçenek olabilmek için mücadele verirken, Çin merkezli Lenovo da bu sektöre kayıtsız kalamazdı elbette. Lenovo'nun IdeaPad serisi herkesin malumu. İşte Çinli teknoloji devi, IdeaPad markasını tablet bilgisayarlarında da kullanıyor. IdeaPad K1 32 GB'lık dahili hafızasıyla dikkat çekerken, hoş tasarımıyla da dikkatlerden kaçmıyor. Farklı renk seçenekleri bulunan cihaz, Android 3.1 işletim sistemi kurulu olarak kullanıcılara ulaşıyor.

10.1 inç'lik bir ekrana sahip olmasının dışında 1280x800 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabilen cihazda Bluetooth ve WiFi teknolojileri de destekleniyor. 5 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön yüzde olmak üzere toplamda 2 kameraya sahip olan Lenovo IdeaPad K1, bu sayede hem fotoğraf ve video çekimini olanaklı kılıyor; hem de ön yüzdeki kamera sayesinde görüntülü görüşme yapılabilmesi mümkün hale geliyor.

1 GHz Nvidia Tegra 2 çift çekirdek işlemci kullanan ve 1 GB'lık belleğe sahip cihazın hafızası ise modeline göre değişmekle birlikte 16/32 ve 64 GB'lık modellerinden birini kullanıcılar tercih edebiliyor. Ortalama 10 saatlik batarya ömrüne sahip cihazda mini-HDMI portu yer alırken, microSD kart yuvasına da cihazda rastlamak mümkün.

Özetle

Nispeten ince bir tasarıma sahip olmayan IdeaPad K1, Android yüklü güçlü bir tablet arayanların seçimi olabilecek bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo IdeaPad K1
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
68
İşletim SistemiAndroid 3.1
İşlemciNvidia Tegra 2 T20
İşlemci Hızı1.0 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü800 x 1280 px
Grafik İşlemciULP GeForce
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi7400 mAH
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar189 x 264 x 13.3 mm
Ağırlık750 gr.
Okuyucu Yorumları