Lenovo Ideapad Miix 300, ne kadar hibrit?

Miix 300, uygun fiyatıyla bütçesi kısıtlı kullanıcılara hitap ediyor (mu?)

CHIP Online Notu 67
  • İki yönlü kullanım
  • Kompakt
  • Uygun performans
  • Fiyatı daha ucuz olmalı
  • Tasarım
  • Rakiplerinden fark yaratan yanı yok

Hibrit bilgisayarlar arasında ayrılabilen ekranlı tablet PC'leri sıkça görüyoruz. Bu yönleriyle hem tablet hem de dizüstü bilgisayar formatında kullanılabilen bu cihazlar arasında, eğer üst düzey modeller yüksek fiyatları sebebiyle size uzak görünüyorsa, daha kolay ulaşılabilir seçenekler de yok değil. Bugün inceleyeceğimiz ürünlerden olan Lenovo'nun Ideapad ailesi altında sunulan Miix 300 modeli de bunlardan biri.

İki yönlü kullanım

İki yönlü kullanım

Miix 300, ayrılabilen ekrana sahip bir tablet PC. Böylece hem PC hem tablet şeklinde kullanım imkanı sağlayan cihaz, uygun fiyatlı olarak lanse edilmesiyle de üst rakamlara erişemeyen kullanıcıları hedefliyor. Küçük boyutlarıyla rahatça yanınızda taşıyabileceğiniz Miix 300, klavyesiyle birlikte taşındığı zaman da yaklaşık 1200 gramlık toplam ağırlığıyla mobil kullanımı sekteye uğratmıyor.

Windows 10 işletim sistemiyle çalışan Miix 300, günlük kullanım noktasında bir tablet ve bilgisayar ihtiyacını karşılayabiliyor. Nispeten uygun fiyatıyla da öğrenciler için uygun seçenek olmayı başaran cihaz, 10.1 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Bu ekranı, klavyenin üst kısmında yer alan tuş vasıtasıyla ayırabiliyor ve böylece onu tablet şeklinde kullanabiliyorsunuz. Tekrar bu yuvaya oturttuğunuzdaysa, dizüstü bilgisayar şeklinde kullanmak mümkün.

Nasıl görünüyor?

Nasıl görünüyor?

Miix 300'ün tasarımıyla çok çarpıcı olduğunu söylemek güç. Kompakt boyutlarıyla beğenimizi kazandı, fakat estetik olarak çok da başarılı bir çizgi çizmiyor doğrusu. Özellikle sırt yüzeyinde yer alan logo ve etiketler bunun dayanağı.

Tüm dış gövdesinde plastik malzemenin kullanıldığı cihazda, hoparlörler de ekranın arkasında kendine yer bulmuş. Yine bağlantılar da ekranın çevresinde bulunuyor. Sol kenarda microUSB, microHDMI, microSD, kulaklık ve güç girişini görüyoruz. Güç ve ses butonları da ekranın üst kenarında yer alıyor.

Tam boyutlu USB'lerse klavye eklentisinde bulunuyor. Sol ve sağ tarafa konumlanan USB'lerle beraber cihazdaki fiziksel bağlantılar da tamamlanmış oluyor.

Uygun performans

Uygun performans

Miix 300'ün 10.1 inç boyutunda bir ekranı var demiştik. HD çözünürlük sunan ekran IPS panel. Günlük kullanım için yeterli seviyede görüntü sunan ekranın altında uzanan klavye ise, açıkçası biraz sıkışık. Ancak bu dar alan için yapacak pek de bir şey yok elbette.

Miix 300'de Intel Atom Bay Trail işlemci kullanılıyor. 1.3 GHz frekansında işlem kapasitesi sunan cihaz, tablet ve laptop formunda kullanılmak için yeterli gücü sunuyor. Laptop formundayken hem görüntü hem performans anlamında eski Netbook'ları andıran Miix 300, 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza gibi özelliklerin de sahibi. Depolama alanını microSD kart ile arttırmak da mümkün elbette.

Özetle

Miix 300, mobil kullanımı gözeten ve elinin altında hem tablet hem PC bulundurmak isteyen kullanıcılara hitap eden bir tablet PC. Bulunduğu segmentte çok fazla rakibi olan Miix 300, elbette performansıyla çok iddialı değil. Sosyal medya gezintileri yapabileceğiniz, günlük bilgisayar ve tablet kullanım ihtiyacını karşılayabilen, film izleyip müzik dinleyebileceğiniz ve kameralarıyla görüntülü görüşme fırsatı sunan Miix 300, kompakt boyutlu fakat tasarımıyla estetikten uzak bulduğumuz bir model oldu. Elbette elinin altında bir PC ve tablet bulunmasını isteyenlerin ihtiyacını karşılayacaktır.

Fiyat konusuna gelirsek Miix 300'ün 1080 TL'ye edinilebileceğini söyleyebiliriz. Fakat açıkçası bu noktada biz cihazın daha ucuz olması gerektiğini düşünüyoruz. Zira teknik altyapı bakımından Casper Nirvana N240'la büyük benzerlik gösteriyor. Buna karşın N240'ın 640 TL'lik fiyatından daha pahalı. Yine bir diğer örnek ise Dark EvoPad I1045K modeli. Burada sayabileceğimiz başka örnekler de var. Bu anlamda biz Miix 300'ü rakiplerine kıyasla daha pahalı bulduk. Elbette seçim yine sizin.

Kimler Almalı

Elinin altında bir PC ve tablet bulunsun isteyen ve bütçesi kısıtlı olan kullanıcılar Miix 300'ü tercih etmek isteyebilirler.

Alternatifleri

Miix 300'e çok sayıda alternatif var. Tablet PC şeklinde arattığınızda Casper'dan tutun da Asus'a kadar çok sayıda seçeneğiniz mevcut. Yekten alternatif olarak ise Casper Nirvana N240'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Ideapad Miix 300
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
67
Genel
İşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Atom Z3735F
İşlemci Hızı1.33 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran10.1 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1280 x 800 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)2 GB
SSD32 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 2.02
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar246 x 9.6 x 173 mm
Ağırlık615 kg
Okuyucu Yorumları