Yoga 2 Pro'yu yakından inceliyoruz.

Lenovo'nun esnek ultrabook'u Yoga 2 Pro'yu yakından inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • Esnek tasarım
  • QHD+ IPS ekran
  • Arka aydınlatmalı klavye
  • Konforlu kullanım
  • 802.11ac yok
  • Tablet modunda klavyenin konumu
  • 1 USB 3.0 var

Lenovo'nun esnek kullanımı gözeten ultrabook'u Yoga 2 Pro, bir süredir elimizde incelenmek üzere sırasını bekliyordu ve neyse ki sonunda, hakkındaki izlenimlerimizi aktarmak için fırsat bulabildik.

360 derece döndürülebilir ve katlanabilir tasarıma sahip olan Yoga 2 Pro, böylece her an yanınızda olabilecek ölçüde bir hibrit ultrabook olarak dikkat çekiyor. Daha önceki Yoga serisi modellerinden de aşina olduğumuz gibi istendiğinde bir dizüstü bilgisayar, istendiğinde ise bir tablet olarak kullanılabilen Yoga 2 Pro, mobil ortamlarda çalışan profesyoneller tarafından tercih edilebilecek özelliklere sahip.

Kullanışlı tasarımının yanında teknik özellikleriyle de iş koşullarına ayak uydurabilecek olan Yoga 2 Pro, bakalım detaylarında neler gizliyor.

Esnek kullanım

Yoga 2 Pro, esnek tasarımıyla dikkat çekiyor. İhtiyaç duyulduğunda bir dizüstü bilgisayar şeklinde, mobil durumlarda ise bir tablet olarak kullanılabilen Yoga 2 Pro, genel olarak dört farklı kullanım şekli sunuyor. Dizüstü bilgisayar, stant, tablet ve çadır biçimlerinde kullanılabilen ultrabook, ekranının dokunmatik olmasıyla da rahat bir kullanım sağlıyor.

Ultrabook'u 360 derece döndürülebilir ekranı ile tablet formuna döndürdüğünüzde klavye kısmı altta kalıyor. Tablet olarak kullanırken klavye tuşlarının altta parmaklarınıza denk gelmesi biraz garip dursa da hemen söyleyelim, tuşlar bu konumdayken kilitleniyor. Yani cihazı tablet olarak kullanırken, parmaklarınız attaki tuşlara dokunsa da dert değil. Tuşlar kullanıma otomatik olarak kitli olduğu için, kullanımı zorlaştırmıyor.

Yoga 2 Pro, üzerinde 13.3 inç boyutunda bir ekran taşıyor. Parlak ekranın altında uzanan klavye ve touhcpad bölgesi de oldukça sade. Zaten ultrabook'un tasarımı bir hayli sade olmasıyla da dikkat çekici görünüyor. Dış ve iç yüzeyinde mat malzemenin kullanıldığı ultrabook'ta, klavyenin arka aydınlatmalı olduğunu da söyleyelim. Tuş takımı itibariyle oldukça rahat olan klavye, dokunduğunuzda hem iyi bir hissiyat sunuyor, hem de rahat bir kullanım sağlıyor.

Profesyonel kullanıma uygun

Yoga 2 Pro, hem ofis hem eğlence amaçlı kullanılabilecek türde bir ultrabook. Bu kullanım türüne uygun özellikler içeren ultrabook'un teknik detaylarına baktığımızda 4. nesil Intel Core i5 işlemciye sahip olduğunu görüyoruz. Böylece orta segmente konumlanan Yoga 2 Pro, yine üzerinde 4 GB gibi yeterli kapasitede RAM bulunduruyor. Elbette ultrabook'ta SSD de mevcut. 128 GB kapasitesinde SSD'nin sahibi olan Yoga 2 Pro, Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışıyor.

Ultrabook'un ekranı ise az önce de söylediğimiz gibi 13.3 inç boyutunda. Ekran parlaklığıyla beğendiğimiz ultrabook'un diğer bir konuşulması gereken noktası ise yüksek çözünürlük sunması. QHD+ ekran toplamda 3200x1800 piksel çözünürlüğüne değin çözünürlük sunabiliyor. Bu ekran yapısıyla olduğu kadar genel özellikler itibariyle daha önce incelediğimiz Samsung Ativ Book 9 Plus ile aynı kategoride yer alan Yoga 2 Pro, esnek yapısıyla ise ondan ayrılıyor.

Gelelim Yoga 2 Pro'nun pil ömrüne... Yoga 2 Pro, uzun kullanım süreleri için tasarlanmış bir ultrabook. Yaptığımız testlerde bunu bir nevi doğruladığımızı söyleyebiliriz. Zira ofis uygulamaları kullandığımızda ve internet ile işletim sistemi kullanımı neticesinde toplamda 8 saat 24 dakikayı gördüğümüz ultrabook, Full HD video gösterimleri sonucunda ise 5 saat 5 dakikalık bir süreyle pil ömrünü gördü. Bu sonuçlar da yeterli ölçüde.

Jestle kontrol edin

Yoga 2 Pro'de ilginç özellikler de bulunuyor. Hemen bunlardan da kısaca bahsedelim. Hareket kontrolü özelliğine sahip olan ultrabook, web kamerasını kullanarak dokümanlarda sayfaları çevirebilmenize, şarkıları ileri/geri alabilmenize, ses seviyesini ayarlayabilmenize ve fotoğraflara yaklaşıp uzaklaşabilmenize olanak tanıyor. Bunlarını tümünü jestler ile, ellerinizi kamera karşısında hareket ettirerek gerçekleştirebiliyorsunuz.

Şimdi de sizlerle Yoga 2 Pro'nun test sonuçlarını paylaşalım...

Özetle

Her şeyden önce Yoga 2 Pro'yi benzersiz esnek yapısıyla beğendik. Hem dizüstü hem tablet olarak kullanılabilesinin yanı sıra iki farklı kullanım modu daha sunuyor olması sevindirici. Teknik kadro olarak da ideal durumda olan ultrabook, performans açısından profesyonellerin beklentisini karşılayacak ölçüde bir model.

Kimler Almalı

Özellikle mobil kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Yoga 2 Pro, elbette ofisteki masalar için de ideal bir ultrabook modeli.

Alternatifleri

Lenovo Yoga 2 Pro'ya elbette Samsung ATIV Book 9'u önerebiliriz. Her iki ultrabook da aynı kategoride bulunuyor ve birbirlerinin alternatif olabiliyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Yoga 2 Pro
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
88
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Core i5-4200 1.60 GHz
Ekran 13.3 inç QHD+ LED dokunmatik
Grafik Intel HD Graphics 4400
Bellek 4 GB DDR3
SSD 120 GB
Kamera HD
Pil Ömrü 9 saate kadar
Bağlantılar USB 3.0, USB 2.0, mikro HDMI, kart okuyucu, Wi-Fi, BT
Boyutlar 330 x 220 x 15.5 mm
Ağırlık 1.39 kg
Okuyucu Yorumları