21:9 ultra geniş açılı çok özel bir monitör.

21:9 ultra görüntü sunmasıyla öne çıkan LG 29EA93, yüksek performans peşinde olanlara özel.

LG 29EA93 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Harika performans
  • Özellik zenginliği
  • Bağlantı seçenekleri
  • Yüksek fiyatı

2013 IF Tasarım Ödülü'ne layık görülen bir monitör olan LG 29EA93, ultra geniş yapısıyla oldukça dikkat çekici görünüyor. 21:9 görüntüleme oranına sahip olan LG 29EA93, özellikle oyunseverlere, sinemaseverlere ve grafik tasarımcılara hitap ediyor.

Ultra geniş açılı monitör LG 29EA93, tam 21:9 görüntüleme oranına sahip. 29 inç büyüklüğünde bir ekranı taşıyan LG 29EA93, IPS LED panelden oluşuyor. Bu sayede 178 dereceye kadar geniş görüş açısı yakalayabileceğiniz LG 29EA93, tam 2560x1080 çözünürlüğü destekliyor. Böylece yüksek kalitede görsellik beklentinizi karşılayan monitör, geniş ekranının avantajlarından sonuna dek yararlanabilmenizi sağlıyor. Ekranı dört kareye kadar ayırmanız mümkün. Screen Split seçeneğini kullanarak ister iki, ister üç, isterseniz de dört ekranı aynı anda görüntüleyebiliyorsunuz. Yalnızca tek bir tuş ile bu fonksiyonu yerine getirebilen LG 29EA93, Dual Link-Up özelliği ile de iki farklı cihazı aynı anda ekranda görüntülemenize izin veriyor. Monitörü özellikle bu fonksiyonuyla oldukça beğendiğimizi söyleyebiliriz. Sunduğu bağlantı zenginliğiyle birlikte aynı anda bilgisayar, telefon veya diğer cihazları LG 29EA93'e bağlayabilir ve ekranı ikiye bölerek aynı anda ikisi üzerinde de çalışabilirsiniz. Yani kısaca LG 29EA93 ile aynı anda iki farklı monitör sahibi olmanız mümkün diyebiliriz.

Görüntü kalitesiyle de oldukça beğendiğimiz LG 29EA93, siyah oranı ve parlaklığıyla sınıfı çok rahat geçiyor. Smooth Color Change teknolojisine sahip olan LG 29EA93'ün, yakından incelediğinizde zengin renkleriyle sizin de beğeninizi kazanacağından eminiz. Şık tasarımıyla da görselliğini zenginleştiren monitör, şık bir stant üzerinde duruyor. Ön paneliyle tam siyah, arka paneliyle ise parlak piyano beyazı renkli bir tasarıma sahip olan LG 29EA93, farklı görüntüleme açıları için ekranını öne ve arkaya eğmenize izin veriyor. Tüm bağlantılarına arka panelinin ortasında yer veren monitör, geniş bağlantı seçeneklerine sahip. Üzerinde 2 adet HDMI arabirimi bulunduran monitör, bunlardan biriyle MHL bağlantısı sunuyor. Böylece akıllı telefonunuzu LG 29EA93'e rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz. Ayrıca 3 USB bağlantısı, DVI-D ve DisplayPort bağlantı noktaları da görmek mümkün.

Geniş ekranıyla grafik tasarımcıların yanı sıra özellikle oyunseverlere ve sinemaseverlere hitap eden LG 29EA93, elbette üzerinde bir hoparlör de bulunduruyor. 7W stereo hoparlörleri sayesinde hoparlör sorununu da ortadan kaldıran monitör, yine bağlantıları arasında ses girişi ve kulaklık çıkışı arabirimlerini bulunduruyor. Bu arada cihazın menü arayüzüyle de oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Türkçe dil desteği sunmaması üzücü. LG 29EA93'ün sahip olduğu fiyat ise beklendiği gibi yüksek. Bize verilen bilgiye göre cihazın fiyatı 1599 TL.

Özetle

Geniş görüntüleme oranı ve geniş özellikleriyle oldukça iyi bir monitör LG 29EA93. Aynı anda iki farklı bilgisayarı bağlayabileceğiniz olmasıyla da esnek bir kullanım sunuyor. Görüntü kalitesi ve şık tasarımıyla da fazlasıyla beğendik.

Kimler Almalı

Geniş ekranıyla özellikle grafik tasarımcılara hitap eden LG 29EA93, elbette yine oyunsever ve sinemaseverler tarafından da ilgiyle karşılanabilir.

Alternatifleri

LG 29EA93, elbette sahip olduğu özelliklere yüksek bir fiyat biçmiş. Eğer bütçeniz kısıtlıysa piyasada daha düşük fiyatlara yine IPS panelli monitörler bulabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG 29EA93
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
93
Ekran 29 inç IPS LED 21:9 (2560x1080)
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 300 nit
Kontrast 5M : 1 (dinamik)
Görüş Açısı 178/178 derece
Dahili Hoparlör Var
Okuyucu Yorumları