21:9'luk LG 34UM95'i inceliyoruz.

Dikkat çekici tasarımıyla 21:9'luk LG 34UM95'i inceliyoruz.

LG 34UM95 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • 21:9
  • %100 sRGB
  • Etkileyici tasarım
  • Port seçenekleri
  • Pahalı
  • Yükseklik ayarlanamıyor
  • Hoparlörlerdeki bas seviyesi

Ultra geniş monitörler tasarım olarak oldukça dikkat çekmesinin yanında, özellikle multimedya içeriklere ve geniş alana ihtiyaç duyan ofis kullanıcılarının yanı sıra grafik tasarımla ilgilenenleri de cezbediyor. 21:9 görüntüleme oranlarıyla ev kullanıcıları için özellikle iyi bir film seyir keyfi vadeden bu monitörlerin TV tarafında da hatırlayacak olursanız Philips'in 21:9'lu devasa TV'si akla gelen ilk örnek.

Oyun ve film gibi eğlence amaçlı uygulamaların yanı sıra ofisinde, masaüstü ekranını farklı çalışma alanlarına bölmek isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilecek olan LG'nin UltraWide 34UM95 monitörü, bir hayli yararlı bir model. Eğer masanızın üzerinde 34 inç ekrana ayırabilecek bir yeriniz varsa ve biraz da bütçeniz genişse ilgilenebileceğiniz bir model olan 34UM95, bizlere neler sunuyor; şimdi yakından inceleyelim.

Tasarım

34UM95, çok zarif şekilde tasarlanmış bir monitör. Oldukça geniş bir ekranın sahibi olan monitör, 173 mm'lik yükseklikte. Ekran çerçevesi bir hayli ince. Stant da yine genel tasarıma uygun yapıda oldukça şık. Şeffaf tasarlanmış olması monitörü bir hayli modern kılıyor.

Ekranın bu kadar geniş olması, onun çok ağır olacağı anlamına gelmiyor. Monitör büyüklüğüne rağmen yalnızca 7.7 kilogram ağırlığında ki bu da onu tek elle rahatlıkla taşıyabileceğinizi gösteriyor.

Ekranın altında LG logosu dikkat çekiyor. Onun hemen altında ise minik bir joystick bulunuyor. Arabirim menü kontrolü için ilginç bir yöntem, ancak biz kullanımını oldukça işlevsel bulduğumuzu söyleyelim.

34UM95, tasarım olarak oldukça şık görünse de ergonomi açısından çok fazla seçenek sunmuyor. Ekranı 5 ila 15 derece arasında öne ve arkaya doğru eğebiliyorsunuz. Fakat yükseklik ayarı yapamıyorsunuz. Yüksekliğini arttırmak için yine en basit yol, stant altına kitap koymak gibi görünüyor.

Performans ve özellikler

LG 34UM95'in ekranı tam 34 inç boyutunda. Panel olarak IPS kullanılmış ve bu da geniş görüş açısı sağlıyor. 178 dereceye kadar açıyla ekranı görebilmeniz mümkün. Bu da nereden bakarsanız net bir görüntü sağlayabileceğinizi gösteriyor.

Ekranın çözünürlüğü 3440x1440 piksel. Bu değerde çözünürlüğe bir de ekranın zengin renk skalasını kattığımızda ortaya gerçekten iyi bir tablo çıkıyor. Böylece özellikle oyunseverlere bu monitörü öneriyoruz. Elbette IPS paneller tepki süresiyle henüz 5 ms'ye kadar düşebildiler. Bu monitörde de durum aynı. Fakat önceliğiniz canlı ve parlak renkler ise bu monitörü siz de bizim kadar beğenebilirsiniz.

Bu arada monitörün bağlantıları arasında ise görüntü noktasında birden fazla port sunulmuş olması iyi haber. Monitörde HDMI ve DisplayPort'un yanı sıra iki adet de Thunderbolt bulunuyor. Bu da Mac Pro sahiplerinin bilgisayarlarını rahatlıkla bağlayabilecekleri anlamına geliyor. Ayrıca monitörde iki USB 2.0, iki de USB 3.0 bağlantı noktası atlanmamış.

Son olarak hoparlörlerden de bahsedelim. Monitörde geniş görüntüyü destekleyecek kalitede hoparlörler bulunuyor. Genel ses dengesinin iyi olduğunu söyleyelim, fakat baslar biraz eksik. Bu nedenle subwoofer'lı mini bir 2+1 ses sistemi bağlamak isteyebilirsiniz.

Özetle

LG 34UM95, hem tasarım hem görüntü anlamında iyi bir monitör. Elbette 21:9 görüntü formatında olması onu özel bir yere konumlandırıyor. Bu nedenle yalnızca seçici kullanıcılar tarafından tercih edilecektir diye düşünüyoruz. Ancak oldukça kullanışlı olduğu da aşikar.

Kimler Almalı

Çoklu monitör yerine tek geniş bir monitör kullanmak isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilecek olan LG 34UM95, ayrıca grafik tasarımcılar ve keyifli oyun ile film deneyimi yaşamak isteyenler tarafından da tercih edilebilir.

Alternatifleri

Yine 21:9'a bir başka seçenek olarak Dell UltraSharp U2913WM modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG 34UM95
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
88
Panel IPS
Ekran Büyüklüğü 34 inç
Çözünürlük 3440x1440
Görüntüleme Oranı 21:9
Tepki Süresi 5 ms
Görüntü Açısı 178 / 178 derece
Parlaklık 320 kandela
Hoparlör 2 x 7W
Bağlantılar HDMI, DisplayPort, Thunderbolt, USB 3.0, USB 2.0
Güç 56W / 80W
Boyutlar 829 x 172 x 468 mm
Ağırlık 7.7 kg.
Okuyucu Yorumları