Evinizin üç boyutlu sineması.

Üç boyutlu filmleri salonunuzdaki rahat koltukta izlemek çok daha iyi olmaz mı?

LG BX327 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Üç boyut desteği
  • USB üzerinden medya oynatabilme
  • Ortalama üzerindeki lamba ömrü
  • Çözünürlük düşük.

Projektörlerin bildiğiniz gibi lamba ömrü sıkıntısı var. LED aydınlatmalı modeller küçük görüntüler oluşturmak için uzun vadeli bir çözüm olmayı başarsa da gerçek anlamda "dev ekran" için halen DLP teknolojisini ve kısa ömürlü lambaları kullanmak bir zorunluluk. LG'nin BX327 model projektörü salonlarda televizyonunuzun yanında kullanılacak güzel bir yardımcı olarak düşünülebilir. Projeksiyonun çözünürlüğü 1024 x 768 ancak üç boyutlu görüntüler oluşturarak sizi sinema salonlarına bağlı olmaktan kurtarıyor. Günlük süreçte Full HD televizyonunuzu kullanmak daha çekici görünebilir bu yüzden LG BX327'yi sadece sinema keyfi için düşünebilirsiniz.

LG BX327'nin XGA yani 1024 x 768 çözünürlük sunması ilk bakışta eksi bir yön olarak görünebilir ancak ürünün bir üç boyutlu projektör olduğunu unutmamanız gerekli. Hem üç boyut, hem de Full HD desteği istediğinizde fiyat oldukça yükseliyor. LG BX327 aynı zamanda uygun fiyatlı da sayılabilecek bir ürün. Desteklenen kontrast 2300:1 gibi tatmin edici bir düzeyde. Gündüz vakti renk tonları arasındaki farkları net bir şekilde görebilirsiniz. Parlaklık ise 3200 lümen. Ortalama 4000 saatlik lamba ömrünün iyi bir değerde olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi cihazların standardı 3000 seviyelerinde. Ekonomik seçenekte ise lamba ömrü 5000 saate kadar uzuyor ancak parlaklık azalacağından gece kullanımına yönelmek zorundasınız.

Projeksiyon cihazına iki adet D-Sub veya HDMI üzerinden bilgisayar bağlantısı gerçekleştirebilmeniz mümkün. Doğrudan dış bağlantılar içinse komponent ve kompozit gibi sıkça kullanılan arabirimlerden faydalanabilirsiniz. HDMI 1.4 uyumlu donanımlar kullandığınız sürece Blu-ray veya diskli HD medya oynatıcınızdan üç boyutlu görüntü aktarırken hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Geçerli tüm üç boyut oluşturma tekniklerinin desteklendiği belirtiliyor. Olması gerektiği gibi projektörde 1080p'ye kadar görüntü girişi destekleniyor. Türkçe menü desteği de sunan ürün aynı zamanda gövdesinde 5W gücünde iki adet hoparlöre de yer veriyor. Böylece ek ses sistemi zorunluluğu ortadan kalkıyor ancak ciddi bir sinema deneyimi için ek bir ses sistemi kullanmanız gerekli. Ekonomik seçimde 32 dB gürültüyle çalışan LG BX327'de DLP sistemiyle görüntü oluşturuluyor ve sonuçlar oldukça tatmin edici. Fabrika verilerine göre tüketilen ortalama güç ise 298W seviyesinde. USB arabirimi üzerinden medya oynatabiliyor olması da artı yönlerin arasında. USB arabirimi üzerinden PPT ve XLS uzantılı dosyalar da görüntülenebiliyor. Böylece ürün sunum amaçlı kullanıldığında bilgisayar kullanmak gerekmiyor.

Özetle

LG BX327 güzel bir ürün. Üç boyut desteği sunması önemli bir avantaj ama üç boyutlu içeriklerin çoğu aynı zamanda HD. Söylediğimiz gibi hem HD, hem de üç boyutlu ürünler de pahalı. Eğer bütçeniz belliyse ve sadece televizyonunuzun yanına bir yardımcı düşünüyorsanız LG BX327'ye yönelebilirsiniz. Dev ekran keyfi ve üç boyut için ideal olacaktır. Bize göre ürün eksi bir özelliğe sahip değil.

Alternatifleri

Ürünü mutlaka tercih sebebi olarak ön plana çıkaracak bir artı yönü var. Tüm üç boyut teknolojilerine destek vermesi. Eğer HD olmayan bir üç boyutlu projektör arıyorsanız belki de en çok dikkat etmeniz gereken nokta bu.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG BX327
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
78
Çözünürlük XGA (1024 x 768)
Teknoloji DLP
Girişler D-Sub, HDMI, kompozit, YPbPr
USB Medya Oynatma Var
Lamba Ömrü 5000 Saat (Ekonomi)
Parlaklık 3200 lümen
Kontrast 2300:1
Okuyucu Yorumları