CD Sürücülerin Hız Kesmeye Niyetleri Yok

Sony ve Philips ilk compact disk’i ürettikleri zaman, bilgi teknolojisinde bir devrim yaratacaklarının farkında değillerdi. İlk yıllarda az bulunan CD çeşitlerinin güvenirlilik ve kaliteleri sayesinde günümüzde dev bir sektör haline dönüştüğünü hepimiz biliyoruz.

LG CRD-8520B İnceleme
CHIP Online Notu 71

Öyle ki 74 dakikalık audio veya 650 MB’lık veriler son derece kaliteli ve güvenli bir şekilde CD’ler üzerinde saklanabiliyor. İlk CD sürücüler kendisine ait bir adaptörü ile satılıyordu. Aynı zamanda özellikle lap-top bilgisayarlar için paralel porta bağlanabilen CD sürücüler de oldukça popülerdi. Ama gelişen teknoloji CD sürücüleri de önemli ölçüde değiştirdi. Bir zamanlar CD-RW ve DVD sürücülerin çıkması ile birlikte CD sürücülerinin piyasadan kalkacağı söyleniyordu. Oysa günümüze baktığımızda üreticilerinin CD sürücülerden vazgeçmeyerek her gün farklı bir model piyasaya sürdüğünü rahatlıkla görebiliyoruz.
LG CRD-8520B yeni piyasaya sürülen bu ürünlerden biri.
LG CRD-8520B, IDE arabirimini kullanan ve plug&play özelliğine sahip olan 52 hızlı bir CD-ROM. CD-ROM’un en önemli özelliği, üzerinde 128 KB'lık bir buffer'e sahip olması ve CD'yi taktığınızda veriye erişmesi için geçen sürenin yaklaşık 80 ms sürmesi. Test Merkezimize incelenmek üzere gönderilen ürün, MS-DOS, Windows 3.x, 95, 98, NT ve OS/2 Warp işletim sistemlerine kolayca kuruluyor ve aynı zamanda sorunsuz çalışıyor.

CHIP’in yorumu
Bazı CD-ROM’lar yüksek bir hızda olmalarından dolayı titreşimler meydana getirirler ve gereğinden çok daha fazla ses çıkartırlar. Özellikle kopya CD’lerin farklı kalınlıklarda olmasından dolayı bu ses çok rahatsız edici boyutlara varabilir. Bu CD-ROM'da ise bu tür bir olay yaşamadık. Taktığımız CD’leri LG herhangi bir gürültü yapmadan rahatlıkla okuyabildi. Sonuç olarak ister orijinal ister kopya CD olsun, LG'nin bu tür CD’leri rahatlıkla çalıştırabildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG CRD-8520B
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
71
Okuyucu Yorumları