Fiyat/performans Oranına Önem Verenlere

LG 'nin yeni DVD-ROM'u, yüksek bir hız ve de yüksek bir performans yakalayarak, yarışta var olduğunu Test Merkezine geldiği gün bize gösterdi! LG DRD-8120B, IDE arabirimini kullanan ve 12xDVD (16200 KB/saniye) ve 40xCD (6000 KB/saniye) hızına sahip olan bir DVD-ROM sürücü.

LG DRD-8120B İnceleme
CHIP Online Notu 76

LG tarafından piyasaya sürülen bu yeni DVD sürücüsü test merkezimize ne yazık ki bir audio kablosu, vida, kullanım kılavuzu veya bir DVD player yazılımından noksan bir şekilde ulaştırıldı. Bu da toplam değerlendirmede bu cihaz için ciddi
bir puan kaybına neden oldu. Dolayısıyla LG DVD-ROM’unu sadece performans değerleri ile değerlendirebildik. DVD-ROM’un en önemli özelliği Single Lens Twin Laser Optical Pick Up okuma kafası sayesinde CD-R ve CD-RW’ leri sorunsuzca okuması ve 512KB’lık buffer’ı ile PIO Mode 4’de 16.7 MB/san’lik bir veriye ulaşabilmesi. LG DRD-8120B’nin teknik verilerini sayacak olursak, DVD-ROM uygulamasında rast gele erişim süresinin 120ms CD-ROM rast gele erişim süresinin ise 100 ms olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak LG DRD-8120B DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD-Dual, CD-DA, CD-ROM, CD-R, CD-RW, CD-ROM XA, Mixed Mode, CD Extra, CD-I, CD-I Ready, CD-Bridge, Photo CD ve Video CD gibi disk formatlarını destekleyen bir cihaz.

CHIP’in yorumu
Bu yeni DVD sürücü kutuyla gelmiyor, dolayısıyla tanıtım disketi olmaması sizi endişelendirebilir, fakat desteklediği işletim sistemlerine baktığımız ve birlikte çalışmayı denediğimiz zaman herhangi bir sorunla karşılaşmadığımızı gördük. Sessiz çalışıyor olması ve vibrasyonun düşük olması LG için büyük bir avantaj. Ayrıca ürünün yatay ve düşey çalışabilmesi her sürücüde bulunmayan bir özellik. LG DRD-8120B okuma sırasında herhangi bir duraklama göstermiyor ve ortalamanın üstündeki performansı ile göz dolduruyor.
Buna ek olarak, cihaz bir çok disk formatını tanıyabiliyor ve değişik medya formatlarıyla da uyum sağlıyor. Kısaca diğer DVD sürücülerde bulunan genel özellikler bu sürücüde de mevcut.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG DRD-8120B
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
76
Okuyucu Yorumları