İlginç medya oynatıcı SoundPlate'i inceledik.

Oturma odaları için geliştirilen kapsamlı bir Blu-ray oynatıcı olan LAB540 SoundPlate neler sunuyor?

LG LAB540 SoundPlate İnceleme
CHIP Online Notu 87
  • Kablosuz subwoofer
  • Netflix ve Amazon uygulamaları
  • Bluetooth desteği
  • Kaliteli bas ve müzik
  • 1 HDMI girişi

Cep telefonlarının kompakt fotoğraf makinelerinin sunduğu kamera performansını bünyelerinde sunmasıyla değişen formalarının yanında, teknoloji dünyasında elbette bu tür mutasyonlara sık rastlamak mümkün. Artık raflarda hibrit ürünlere sıkça rastlıyoruz. Bu ürünlere bir örnek de LG'nin LAB540 SoundPlate Blu-ray oynatıcısını gösterebiliriz.

Oturma odasında televizyonun hemen altında yer alan LAB540 SoundPlate, dahili olarak sunduğu hoparlörleri ve beraberinde getirdiği subwoofer'la aynı zamanda bir ses sistemi olarak da görev görebiliyor. Böylece ayrıca bir ses sistemi satın almanıza gerek yok. Hem filmlerinizi izleyebileceğiniz, hem de müzik dinleyebileceğiniz bir multimedya sistemi olan LAB540 SoundPlate, tasarımıyla da oldukça şık görünüyor.

Ses performansı

Sunduğu işlevin yanı sıra tasarımıyla da oldukça şık görünen LAB540 SoundPlate, iki parçadan oluşuyor. Biri televizyonun altına konumlanan ve ana ünite olan Blu-ray oynatıcı, diğer ise subwoofer. 4.1 kanal ses desteği sunan cihaz, üzerinde dört ana hoparlör bulunduruyor. Bunların her biri 40 watt gücünde. Ayrıca subwoofer da 160 watt üretebiliyor. Böylece toplamda 320 watt'lık bir ses performansından bahsediyoruz. Ses performansıyla gayet tatmin edici olan cihaz, baslarda da gayet başarılı. LAB540 SoundPlate, böylece ev sinema sistemlerine iyi bir örnek olarak bizden iyi puan almayı başarıyor.

LAB540 SoundPlate, kablosuz bağlantıları destekliyor. Wi-Fi ve Bluetooth ile iyi iş çıkartan cihaz, böylece televizyonunuza Wi-Fi üzerinden bağlanabiliyor ve cep telefonu ile Bluetooth üzerinden haberleşebiliyor. Böylece cep telefonunuzdaki müzikleri de kablosuz olarak sinema sistemine aktarabiliyorsunuz.

LAB540 SoundPlate'in diğer bir avantajı ise pek çok uygulamaya ev sahipliği yapması. Netflix, Amazon Instant Video, YouTube, Spotify, Facebook ve Deezer gibi uygulamalara erişim sağlayabileceğiniz LAB540 SoundPlate, böylece kullanım alanını genişletiyor.

3D ve 4K desteği

LAB540 SoundPlate'in subwoofer'ı da kablosuz olarak çalışıyor. Böylece kablo karmaşasından sizi kurtaran sistem, kablolu bağlantı konusunda ise 1 HDMI girişi, 1 HDMI çıkışına yer vermiş. Burada en az iki HDMI girişi görmek iyi olurdu diye düşünüyoruz. Zira fazladan bir cihaz da bağlamak istediğinizde kabloları değiştirmek sıkıcı olabiliyor.

Elbette LAB540 SoundPlate yalnızca bir ses sistemi değil, bir Blu-ray oynatıcı. AVI, MP4, MPEG-2 AVC HD, MKV ve WMV video dosya formatlarını destekleyen cihaz, ayrıca MP3, M4A, WMA, AIFF, WAV, FLAC ve OGG müzik dosyalarını da destekliyor.

LAB540 SoundPlate'le ilgili bahsedebileceğimiz diğer bir nokta ise 3D desteği sunduğu. Böylece 3D Blu-ray'leri LAB540 SoundPlate ile arşivinizden çıkartabilirsiniz. Öte yandan cihazın 4K Upscaling özelliği de mevcut. Bu sayede eğer UHD bir televizyonunuz varsa, içerikleri 4K'ya yakın bir görüntü kalitesine kavuşturabilirsiniz.

Özetle

LG LAB540 SoundPlate, oldukça başarılı bir cihaz. Ev sinema sistemi arayanların ilgisini çekebilecek kompakt bir çözüm niteliği taşıyor. Kablolarla uğraşmak ve evi kaplayan ayaklı hoparlörler yerine LAB540 SoundPlate ile kompakt bir çözüm sağlayabilirsiniz.

Kimler Almalı

Evine kompakt bir ev sinema sistemi satın almayı düşünen kullanıcılar hem kaliteli ses hem de 3D deneyimi için LG LAB540 SoundPlate'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

LAB540 SoundPlate'e alternatif olarak LG'nin yine farklı konseptte bir çözümü daha tercih edilebilir. LG NB2540A, şık bir soundbar ile geliyor ve fiyatı da uygun. Elbette bunu bir disk oynatıcınız varsa düşünebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG LAB540 SoundPlate
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
87
3D Desteği Var
Kablosuz Bağlantı Bluetooth, Wi-Fi, DLNA
Kablolu Bağlantı Ethernet
Bağlantılar HDMI, USB
Kanal 4.1
Ön Hoparlörler 40W x 2
Çevresel 40W x 2
Subwoofer 160W
Boyutlar 700 x 39.5 x 320 mm
Okuyucu Yorumları