Google imzalı yeni nesil akıllı telefon.

Serinin dördüncü modeli de, takipçilerini kendisine hayran bıraktıracak özelliklere sahip.

LG Nexus 4 İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Etkileyici tasarım
  • Güçlü donanım ve multimedya
  • Hafıza artırılamıyor

Detaylı Nexus 4 testi için tıklayın...

Akıllı telefon rekabetinde aslında Google'ı da pazardaki markalardan biri olarak sayabilmek mümkün. Arama motoru devi her ne kadar kendi markasıyla bir cihaz geliştirmiyor olsa da, üreticilerle işbirliğine giderek kullanıcıların ihtiyaçlarını en iyi seviyede karşılayacak cihazların satışa sunulmasına destek oluyor. Hatırlarsanız ilk Google imzalı Nexus modeli olan Nexus One, 2010 yılında HTC tarafından geliştirilmişti ve Android 2.2 işletim sistemi taşıyordu. İkinci ve üçüncü nesillerde ise üretimi Samsung, Nexus S ve Galaxy Nexus'lar ile üstlendi. Son nesilde ise LG ile ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirildi ve oldukça başarılı bulduğumuz Nexus 4 ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında duyurulan yeni LG Nexus 4'ün satışa sunulması ise henüz çok yeni sayılabilir. Telefon, Google'ın Android 4.2 sürümü ile geliyor ve elbette bahsedilebilecek tek detay işletim sisteminden ibaret değil.

LG Nexus 4'ü tasarım olarak beğendiğimizi söylemeliyiz. Son günlerde birçok akıllı telefonda gördüğümüz yuvarlak hatların aksine telefonda daha yassı bir yapı tercih edilmiş. Köşeler her ne kadar yuvarlatılmış olsa da, ekran ve arka yüzey tamamen düz. Masaya koyduğunuzda tamamen temas ediyor. Siyah renge sahip olan telefonun arka tarafta dikkat çekici bir deseni var. 4.7 inç büyüklüğündeki ve 1280 x 768 piksel çözünürlüğü destekleyen IPS ekranın çizilmesi konusunda da kesinlikle endişe etmeyin çünkü telefonda Corning Gorilla Glass 2 kaplama var. Olması gerektiği gibi ön yüz kamerası ihmal edilmemiş. Hatta 1.3 MP çözünürlükte olması ve 720p'lik videolar kaydedebilmesi de önemli bir detay. Arka tarafta sunulan ve LED flaşla desteklenen kamera da günümüzün standartlarının üzerine çıkmayı başarıyor. 8.0 MP çözünürlükte fotoğraf çekimi ve 1080p'lik kayıt sonuçları bir hayli etkileyici. Telefonun sunmuş olduğu yazılım sayesinde panoramik veya üç boyutlu fotoğraflar çekerek birleştirebilirsiniz. Hatta LG Nexus 4'ün etkileyici fotoğraf küresi özelliğini de mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

LG Nexus 4, 134 x 68 x 9.1 mm'lik boyutlara sahip oldukça etkileyici bir telefon. Boyutları ve sağlamlığı düşünüldüğünde 139 gramlık ağırlık son derece makul. Kablosuz bağlantı olarak 802.11a / b / g / n ve Bluetooth 4.0 kullanıma hazır durumda. Ek olarak yeni nesil kablosuz haberleşme standardı olan NFC de ihmal edilmemiş. Her ne kadar şu an fazla yaygın olmasa da LG Nexus 4'ün kablosuz şarj desteği de var. Telefonla doğrudan HDMI çıkışı alabileceğinizi de belirtmekte fayda var. Oldukça güçlü bir telefon olan LG Nexus 4, Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemciye sahip. İşlemci, 1.5 GHz frekansta ve dört çekirdeğe sahip. 2 GB kapasitedeki sistem belleğinin de etkisiyle son derece hızlı çalışıyor. İnceleme sırasında telefonun tek eksisini dahili olan 16 GB'lık depolama alanına verebiliriz. Çünkü Micro SD kartlarla hafıza artışı mümkün değil. Ayrıca kullanıcıların basit bir şekilde batarya değiştirebilme şansı da yok.

Özetle

LG Nexus 4, serinin dördüncü modelini iddialı bir şekilde temsil ediyor. Performans, tasarım ve donanım olarak LG Nexus 4'ü son derece beğendik. Telefonun artırılamayan hafızası dışında bir eksiği yok hatta yukarda saydığımız gibi fazlası var. Bize hak vermek için kısa süreli de olsa kendinizin de test etmeniz gerektiğini söyleyelim. Farkı anında hissedeceksiniz.

Alternatifleri

Akıllı telefon rekabetinde terazinin dengesi neredeyse her gün değişiyor. LG Nexus 4, uzun süreli bir telefon olmayı başaracaktır ancak piyasanın en iyisi olmadığı gün gibi ortada. Yine de ödediğinizin karşılığını alacağınıza dair kuşkunuz olmasın.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG Nexus 4
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
95
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciQualcomm APQ8064 Snapdragon
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTrue HD IPS Plus
Ekran Boyutu4.7 inç
Ekran Çözünürlüğü768 x 1280 px
Grafik İşlemciAdreno 320
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.3 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi390:00 saat
Konuşma Süresi015:00 saat
Boyutlar68 x 134 x 9.1 mm
Ağırlık139 gr.
Okuyucu Yorumları