Logitech'in yeni klavyesi k480'i inceledik.

Aksesuar denince akla gelen Logitech'in yeni klavyesi k480'i inceledik.

Logitech k480 İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Şık tasarım
  • Pratik kullanım
  • Zaman kazandırıyor
  • Eşleşme kolaylığı
  • Uzun pil ömrü
  • Dikkat çekici bir eksisi yok

Aksesuar denince hiç şüphesiz Logitech akla gelen ilk markalardan biri olmayı başarıyor. Firmanın aksesuar üretimi olarak yöneldiği birçok alan mevcut. Oyuncular, mobil ürünler ve günlük yaşam bunların arasında sayılabilir. Firmanın k480 olarak adlandırdığı klavye ise hem mobil ürünlere, hem de günlük yaşama hitap eden sıra dışı bir seçenek. Basitçe özetlemek gerekirse Logitech k480 bir Bluetooth klavye. Aynı anda masaüstü bilgisayarınızı, tabletinizi ve akıllı telefonunuzu kontrol edebiliyor. Cihazlar arası geçiş sol tarafta bulunan seçici tekerlek ile gerçekleşiyor. Bluetooth ile çalıştığı için tüm mobil cihazlarla sorunsuz şekilde kullanılabiliyor ancak masaüstü bilgisayar tarafında bir adaptör gereksinimi olabilir. Dikkat ederseniz ürünün akıllı telefon ve tabletler için stant özelliği de bulunuyor.

Şık tasarım

Şık tasarım

Logitech k480'in iki farklı renk seçeneği mevcut. Bunlardan biri hemen aşağıda görebileceğiniz siyah-sarı olan. Diğeri ise biraz daha Apple cihazlarla uyumlu olan beyaz-gri. Beyaz takıntınız yoksa bu rengi tercih etmek daha iyi çünkü beyazın bakımının zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Kutu içeriğinden klavye dışında kullanım kılavuzu ve iki adet AAA pil geliyor. Tahminlerimizin aksine şarjlı bir bataryaya yer verilmemiş. Böylece hem maliyet düşüyor, hem de şarj derdi ortadan kalıyor.

Elimizdeki test örneğinin Türkçe tuşları yok ancak kutuyu dikkatle incelerseniz Türkiye'de satılacak olan modellerin tümünde Türkçe tuşların olacağı belirtilmiş. Taşınabilir bilgisayarlara kıyasla klavyenin daha fazla rahatlık sunduğunu söyleyebiliriz. Kalın ve ağır yapısı ciddi bir çalışma kolaylığı sağlıyor. Tuşların parmaklarla olan teması gerçekten mükemmel düzeyde. Bazı tuşlarda içbükey, bazılarında dışbükey yüzeyler uygulanmış.

Denemelerimizde 10.1 inç büyüklüğünde bir Android tablet kullandık. Yazı yazma ve oyun oynama gibi işlerde ciddi zaman kazandığımızı belirtmeliyiz. Bir başka deyişle tabletlere üretkenlik kazandırıyor ve taşınabilir bilgisayar düzeyi kadar olmasa da daha fazla kullanılabilir hale getiriyor. Burada seçici tekerleği görüyoruz. Hangi seçimde hangi cihazla eşleştirme yaptıysanız o cihazı kullanabiliyorsunuz. Anında küçük bir dokunuşla tabletinize veya akıllı telefonunuza dönüş yapabiliyorsunuz. Gün içinde hem akıllı telefon / tablet, hem de bilgisayar kullananlar için gerçekten faydalı.

Pratik kullanım

Pratik kullanım

Tablet ve telefonlar için kullanılacak olan alanın kalınlığı en fazla 10.5 mm olabiliyor. Zaten günümüzde bu değerin üzerinde tablet ve akıllı telefon kalmadı denebilir. Logitech k480 biraz daha sanılandan daha ağır bir ürün ancak taşınabilirlik göz ardı edilmemiş. Hangi 10.1 inç tableti koyarsanız koyun devrilmeden rahatlıkla taşıyacaktır. Sağ tarafta da Bluetooth eşleştirmesini yapabileceğiniz ve cihaz durumu hakkında bilgi alabileceğiniz tuşlar bulunmakta.

Stant içine tableti ve telefonu aynı anda oturtabilmek mümkün. Eğer bir 10.1 inç tablete sahipseniz tabletinizi dikey konumlamanız gerekecek. Logitech k480, Windows 7 ve üstünde işletim sistemi istiyor. Ayrıca Macintosh tarafında da Mac OS X veya üzeri gerekiyor. Chrome OS'ta da kullanım mümkün. Akıllı telefon ve tablet tarafında ise Apple için en az iOS 5, Google için de Android 3.2 sürümlerinin bulunması gerekiyor. Eşleştirme sonrası cihazların kullanıma hazır hale gelmesi için internet bağlantısına da gerek oluyor.

Detaylar

Detaylar

Alt tarafın rengi siyah modelde biraz farklı. Tasarımı zenginleştirdiğini söyleyebiliriz. Burada bir açma kapama düğmesi ve güç göstergesi uyarısı var. Ayrıca dört köşede ve ön tarafta ortada bulunan kaymaz yapıdaki ayaklıklar da dikkat çekici.

Klavye güç ihtiyacını iki adet AAA kalem pil ile karşılıyor. Artık bu tip cihazlar çok fazla güç harcamadığı için kutudan gelen pillerle bile günlük kullanımda yarım yıla yaklaşabilirsiniz diye düşünüyoruz. Piller bittiğinde hemen yenilerini takabilirsiniz. Sürgülü pil kapağı rahat şekilde açılıp kapanıyor ve açmanız gereken bir vida yok.

Özetle

Logitech k480 pratik bir ürün. Özellikle yazışmalarını mobil cihazlar üzerinden yapmak zorunda olanlara ciddi zaman kazandırabilir. Hatta iOS veya Android fark etmez oyunlarda da size ciddi bir avantaj sağlayacağı kesin. Sadece iş yaşamı olarak düşünmeyin. Birden fazla cihaza bağlanabilmesi ve kolay geçiş de ciddi bir avantaj.

Logitech k480'in fiyatı ise 181 TL civarında.

Kimler Almalı

Yazışmalarını mobil cihazlar üzerinden yapmak isteyenlerin kesinlikle dikkate almaları gereken bir klavye seti.

Alternatifleri

Logitech k480'e alternatif olarak Logilink ID0052 de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech k480
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
95
Renk Siyah, beyaz
Pil Ömrü 2 yıl
Uyumluluk PC, Mac, Android, iOS, Chrome OS
Boyutlar 195 x 299 x 20 mm
Ağırlık 820 gr.
Okuyucu Yorumları