MX Anywhere 2, elimizin altında!

MX Ödüllü Master'ın "daha" taşınabilir versiyonu MX Anywhere 2, elimizin altında!

CHIP Online Notu 84
  • Her yüzeyde çalışabiliyor
  • 3 cihazla aynı anda eşleşebiliyor
  • Programlanabilir tuşlar
  • Performans
  • Konforlu
  • Fiyat

Logitech, yaz aylarında hatırlayacak olursanız yeni üst seviye performans sunan kablosuz faresi MX Master'ı tanıtmış, biz de çok geçmeden incelemesini yapmıştık. Bu defa elimizin altında Logitech'in ödüllü faresi MX Master'ın "daha" taşınabilir versiyonu MX Anywhere 2 bulunuyor. Tasarımıyla, MX Master'a göre daha kompakt yapıda tasarlanan MX Anywhere 2, performansıyla ise ona kafa tutacak cinsten. Şimdi MX Anywhere 2'yi incelemeye başlayalım...

Hep el altında

Hep el altında

MX Anywhere 2, MX Master'ın şık tasarımını bizlere daha kompakt boyutlarla sunuyor. Bundaki amaç belli: Daha taşınabilir olmak. MX Master'ı hatırlayanlar bilirler; fare, boyutlarıyla biraz büyük yapıdaydı. Elbette ki o da taşınabilir, fakat MX Anywhere 2 yanında çok daha küçük kalıyor ve bu sayede çantanızda ona daha rahat yer bulabiliyorsunuz.

MX Anywhere 2, küçük olmasına karşın yetenek anlamında geniş yelpazeye sahip. Programlanabilir tuşlara sahip olan fare, ayrıca 2 aya kadar da pil ömrü sunabiliyor. Burada şunu da belirtmek de gerekli elbette: MX Anywhere 2, şarj edilebilir 500 mAh'lik bataryaya sahip ve bu pil tek şarjla 2 ay, yaklaşık 1 dakikalık şarjla ise 2 saate kadar pil ömrü sunuyor. Kutu içeriğinden çıkan kablo yardımıyla farenin ön yüzünde yer alan microUSB girişini kullanarak MX Anywhere 2'yi şarj edebiliyorsunuz.

MX Anywhere 2'nin üzerinde kabaca 5 tuş bulunuyor. Bunlardan ikisi sol ve sağ tık, ikisi farenin sol kenarında yer alan butonlar ve bir diğeri de scroll tekerleği altındaki minik orta buton. Fakat bu orta buton, dört farklı yöne doğru hareket edebiliyor ve her birinde farklı bir komutu çalıştırabiliyor. Öte yandan kaydırma tekerleği de sağ ve sola hareket edebiliyor. Bunlarla beraber MX Anywhere 2 aslında, fonksiyonellik bakımından çok daha fazla butonu bizlere sunuyor.

Özelliklerden bahsedeceğiz, ancak farenin çevresinde nelerin yer aldığına bakmaya devam edelim. Orta butonun hemen altına güç yönetimini yapabileceğiniz, yani pil durumunu görüntüleyen LED ışık görüyoruz. Farenin altında ise daha pek çok şey bulunuyor. Burada bir açma kapama düğmesinin yanında, eşleşme için kullanılabilecek bir düğme daha var. En altta ise, ne işe yaradığınız birazdan açıklayacağımız Easy-Switch düğmesi yer alıyor.

Başarılı özellikler

Başarılı özellikler

MX Anywhere 2, çift bağlantı yoluyla kullanılabiliyor. Fareyi ister Pico Unifying alıcısı ile kullanabiliyor, ister Bluetooth Smart teknolojisi yoluyla cihazlarla eşleştirebiliyorsunuz. Bu da onu farklı cihazlarla aynı anda kullanmaya itiyor. MX Anywhere 2'nin özelliklerinden biri de bu. Böylece fareyi 3 farklı cihazla aynı anda eşleştirebiliyorsunuz. Cihazlar aralarındaki geçişi ise, az önce değindiğimiz Easy-Switch butonu ile sağlıyorsunuz.

MX Anywhere 2, gayet performanslı çalışan bir fare. Darkfield lazer sensörü ile cam dahil hemen her zeminde rahatlıkla çalışabilen fare, böylece kullanıcıları mousepad derdinden kurtarıyor. Kaldı ki, sık seyahat eden ve her yerde çalışma ihtiyacı duyan kullanıcıların mousepad'le uğraşma gibi bir lüksü de olmadığından, MX Anywhere 2 fayda sağlıyor. Nominal değeri 1000 dpi olan sensörün, 400 dpi ila 1600 dpi seviyelerinde ayarlanabildiğini de söyleyelim ve şimdi de MX Anywhere 2'nin programlanabilir tuşlarının bunu nasıl yaptığına geçelim.

MX Anywhere 2'yi programlayabilmek için Logitech Options yazılımın kullanıyorsunuz. Bu yazılım yoluyla çok geniş seçeneklere kavuşuyor ve MX Anywhere 2'ye sıradan küçük bir kablosuz fareden beklenmeyecek yetenekler kazandırabiliyorsunuz.

Halihazırda fazlasıyla hızlı dönen kaydırma tekerleğinin sağ ve sola doğru yapacağı hamlelerden, tekerleğin altında yer alan orta tuşun dört farklı yönde hareket ederken, hangi fonksiyonları yerine getirmesinin yanında, hangi uygulamaları kullanması gerektiğine kadar çok sayıda seçeneği belirleyebiliyorsunuz. Burada 50 farklı seçenekten bahsediyoruz. O nedenle MX Anywhere 2'yi satın alırsanız, Logitech Options yazılımını kullanmadan geçmeyin.

Özetle

MX Anywhere 2, kompakt boyutu ve kullanım açısından zengin özellikler sunmasıyla gayet başarılı bir fare. Ergonomik yandan da gayet konforlu bulduğumuz fare, uzun pil ömrü, programlanabilir tuşların bolluğu ve hemen her yüzeyde performanslı çalışmasıyla gayet beğenilecek yapıda. Ancak fiyatı biraz pahalı; 225 TL civarında bir fiyata satılıyor. Öte yandan uzun süre boyunca fare ihtiyacınızı da karşılayacağı açık.

Kimler Almalı

MX Anywhere 2'nni hedefi kuşkusuz mobil kullanıcılar. Sık seyahat eden, mobil durumlarda sık bilgisayar kullanan ve fareden vazgeçemeyenler MX Anywhere 2'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Kompakt yapıda daha ucuz bir alternatif arıyorsanız Microsoft Wireless Mobile 1000'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech MX Anywhere 2
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
84
Bağlantı Kablosuz
Çözünürlük 1600 dpi
Arabirim Logitech Pico Unifying Alıcı
Menzil 10 metre
Pil Ömrü 2 aya kadar
Boyutlar 100 x 61 x 34 mm
Ağırlık 106 gr.
Okuyucu Yorumları