Logitech MX518 Legendary İnceleme

Küllerinden yeniden doğan efsane, Logitech MX518 Legendary'i inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Efsanevi tasarım ve yüksek teknolojinin harika bir bileşkesi
  • Son derece ergonomik ve hafif
  • Performansına göre fiyatı uygun
  • Eliniz küçükse bazı düğmelere ulaşmanız güç olabilir

Logitech'in küllerinden yeniden doğan efsanesi MX518 Legendary, gerçekten çok başarılı bir fare. Orijinal MX518 ile ufak detaylar dışında neredeyse aynı tasarımı paylaşıyor. İlk bakışta fark edebilecekleriniz; ilk MX518'deki delinmiş metal izlenimi veren kaplamanın yerini aşağı doğru indikçe koyulaşan tonda, iki renkli (Nightfall), yine parlak bir yüzeye bırakmış olması. Kablo hariç 101 gram ağırlığındaki fare eskisinden çok daha hafifmiş gibi gelse de aslında sadece 5 gram vermiş.

Üründe herhangi bir RGB aydınlatma yok. Fare geçmişten gelince artık tek tuşta halledilen DPI tuşunun ön ve arkasında birer düğme olarak geri getirilmiş olmasına da alışmanız gerekiyor. Biz açıkçası DPI'ı düşürürken değil ama artırırken biraz zorlandık, düğmeyi bulması zor olabiliyor.

Eğer Logitech G yazılımı üzerinden bir değişiklik yapmadıysanız DPI döngüsü 400, 800, 1600, 3200 ve 6400 şeklinde. Elbette bunu dilediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün. Yan kısımdaki plastik yüzey herhangi bir kaplamaya sahip değil ancak oldukça rahat ve elden de kaymıyor. Çoğu fareden geniş ve büyük olmasına rağmen MX518'i hafifliği ve ergonomisi sayesinde çalışırken veya oyun oynarken kullanmak son derece rahat.

Gelelim en büyük değişikliğe. MX518 Legendary'de Logitech'in yeni modellerinde görmeye alıştığımız oldukça yüksek performanslı bir optik sensör var. HERO16K adlı bu sensör 16000dpi'a kadar çıkabilen bir hassasiyete, 400 IPS hıza ve 40G hızlanmaya sahip. Bu değerleri yan yana yazdığınızda Pixart'ın PMW3389'undan sonra en performanslı sensörlerden birisi olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca her türlü zeminde gayet iyi çalıştığını ve farenin de sade ama verimli alt tasarımının yardımıyla son derece rahat hareket ettiğini belirtelim.

Özetle

Evet geldik son sözlere. Logitech eski bir efsaneyi olabileceği kadar iyi şekilde hayata döndürmüş. Abartıya kaçmamış, gereksiz ilavelerden kaçınmış ve bunları yaparken de son derece iyi bir fiyat politikası belirlemiş. Ürün bu sıralarda 300 TL'ye bulunabiliyor ve kampanyasız olarak da 400 TL altında yer alıyor. Bu otomatikman kendi sınıfında çok iddialı bir seçenek haline getiriyor MX518 Legendary'yi.

Eskiden severek kullandıysanız ve bu aralar arayıştaysanız hiç durmayın, satın alın. Kullanmadıysanız ve ihtiyacınız ergonomik, sade, yüksek performanslı ve uygun fiyatlı bir fareyse MX518 yine çok ciddi bir alternatif olacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech MX518 Legendary
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları