Bilgisayarınızı dokunarak yönetin.

Microsoft Windows 8 için geliştirilmiş, kablosuz ve dokunmatik farelerden biri.

CHIP Online Notu 91
  • Dokunmatik özelliği
  • Akıllı enerji yönetimi
  • İleri-geri tuşları yok.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8, hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yaptı ve donanım üreticileri de aylardır gizli saklı tuttuğu ürünleri vakit geçirmeden piyasaya çıkarmaya başladı. Özellikle aksesuar tarafındaki iddialı üreticilerden biri olan Logitech'in gündemini şu sıralar dokunmatik fareler işgal ediyor. Firmanın t620 olarak adlandırdığı üst seviye dokunmatik faresini geçtiğimiz haftalarda yine bu sayfalarda incelemiştik. Biraz daha uygun fiyatlı olan t400 ise şimdiki konuğumuz.

Logitech t400 öncelikle kablosuz tarafıyla ele alalım. 2.4 GHz'lik radyo dalgaları ile bilgisayarla iletişim kuran Logitech t400'ün alıcısı, firmanın diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi birden fazla Logitech cihazının iletişimini üstlenebiliyor ve nano boyutlarda. Yine bir Logitech klasiği şeklinde alıcıyı kullanmayacağınız durumda farenin pil yuvası içindeki özel yuvasına takarak taşıyabilmeniz mümkün. Farede enerji tüketimine dair detaylara oldukça özenilmiş ve 18 ay gibi rekor bir çalışma süresine ulaşılabiliyor. Güç ihtiyacı iki adet AA pil ile sağlanıyor. Eğer çift pil kullanmanın fareyi ağırlaştırdığını düşünüyorsanız tek bir pille de kullanım sağlayabilirsiniz ancak doğal olarak pil ömrü yarıya düşecek. Önemli ve yenilikçi bir detay. Fare, uzun süre kullanılmadığında kendisini uyku konumuna alabiliyor. İhtiyacınız bittiğinde de alt tarafında bulunan güç anahtarı ile pilleri tamamen koruyabilmeniz mümkün.

Günümüzün trendine uygun şekilde Logitech t400'ün renk seçenekleri de var. Siyah renkli üst yüzey ve taban tüm renklerde aynı. Farklı olan kısımda farenin yan çerçevesi. İncelediğimiz model koyu gri çerçeveye sahip. Elektrik mavi ve kırmızı renkleri de hoşunuza gidecektir. Eli terletmeyen ve kaliteli bir malzemeden üretilmiş olan Logitech t400, simetrik bir tasarıma sahip olduğundan hem sağ, hem de sol elle rahat bir şekilde kullanılıyor. Farede ileri ve geri tuşları bulunmuyor. Sağ ve sol tıklama haricinde dokunmatik kontrol yüzeyinin altına da bir tuş yerleştirilmiş durumda. Dokunmatik kontrol yüzü ise cam malzemeden üretilmiş ve parmağa duyarlı çok eksende hareket sağlıyor. Dokunmatik yüzey sayesinde web sayfalarını gezmek ve Microsoft Windows 8'in Metro ara yüzünü kullanmak oldukça eğlenceli bir hal alıyor. Hatta Logitech'in SetPoint yazılımını kurarak fareyi dokunmalara karşı çok daha duyarlı hale getirebilmeniz mümkün. Böylece pratik kısayolları artık sadece dokunarak gerçekleştirebilirsiniz.

Özetle

Logitech t400'ün alıcısı lazer. Firma optik algılayıcı kullanmayı uzun süre önce bıraktı denebilir. Yaklaşık 1000 dpi değerindeki çözünürlük de günümüz ve sonrası için fazlasıyla yeterli. Ergonomi olarak bir sıkıntı yok ve renk seçeneği sunulması oldukça iyi. Fareyi malzeme kalitesi ve güç tüketimi olarak da beğendiğimizi söylemeliyiz. Bize göre tek eksiği ileri-geri tuşlarını sunmaması ancak bunlar küçük dokunma tanımlamaları sayesinde giderilebilir veya alışkanlıklarla beraber değişebilir. Logitech t400 iyi bir fare.

Alternatifleri

Dokunmatik bir fare arıyorsak seçenekler oldukça azalıyor. Biraz daha profesyonel bir ürün arıyorsanız firmanın t620 modeline göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech t400
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
91
Çözünürlük 1000 dpi
Algılayıcı Lazer
İletişim Kablosuz (2.4 GHz)
Tuş Sayısı 3
Pil Tipi 2 x AA
Okuyucu Yorumları