Director Konusunda Lider

Macromedia, Director ile uzun süredir konusunda lider. 8.5 bu yeri iyice sabitleştiriyor. Web için olduğu kadar CD-Rom ve DVD’ler için de tamamen ölçeklenebilir 3D içerik sağlanabiliyor.

Macromedia Director 8.5 Shokwave Studio İnceleme
CHIP Online Notu 85

Macromedia'ın yeni 3D formatı, en çok kullandığınız 3D yazılımınızdan nesneleri export edip, doğrudan Director içine alabilmenize ve bunlara etkileşim kazandırmanıza olanak tanıyor. Aynı zamanda 2D şekiller ve animasyonlar, streaming ses, bitmap ve vektör resimler, video, flash animasyonlar ve Lingo dili ile etkileşimli programlama da Director içinde kullanılabiliyor. 8.5 sürümü eskisinden farklı olarak 3D içerik ve daha da önemlisi streaming RealAudio ve RealVideo da sunabiliyor. Kutular ve küreler gibi basit şekiller ise artık daha hızlı kullanım için 3D motor içine dahil edilmiş.Programın en dikkat çekici özelliği ise geometri ve animasyon bilgisinin ayrı ayrı kaydedilebilmesi. Böylelikle fazla yer kaplayan geometri bir kere transfer edildikten sonra az yer kaplayan ona uygun animasyon dosyaları ile hareket daha hızlı elde edilebiliyor.

Özetle

Artık web üzerinden oynadığımız Shockwave oyunlar da yeni sürüm ile 3D içeriğe sahip olabilecek. Ancak tüm bu içerik ve efektler halen elle öğrenilmesi zor ve WYSIWYG özelliği olmayan Lingo dili ile yapılmak zorunda.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Macromedia Director 8.5 Shokwave Studio
Ürün Markası Macromedia
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları